Tip Musim Panas dan Cara Elak Batuk

    Batuk Itu Memenatkan !

    =================

    .

    Lately ni suami saya batuk. Sampai sakit dada dia. Kesian aih. Kami pun ada hari-hari yang ikut batuk sama. Time cuaca panas ni, antara penyakit yang mudah dapat demam dan batuk.

    .

    Kalau kurang minum air, lagilah lambat baik. Takpalah, kena pi toilet pun, janji badan tak terhidrat dan penyakit dapat elak.

    .

    So, rajin-rajinlah minum air. Keluar rumah tu, standby siap2 botol air berisi air untuk anak2 minum juga. Kadang2 anak2 pun kering tekak. Kalau diorang batuk sama, lagi kesian. Batuk kalau berterusan, boleh sampai kena lelah dan Pneumonia. Nauzubillah..

    .

    Semalam masa saya ke majlis ceo360 ni timba ilmu, memang standby dan asyik ulang-ulang minum ja. Lagi best saya dah prepare air Performance Drink mix dengan Cinch Tea. Memang tak mengantuk dan segar hingga ke petang. Tambah-tambah event tu sangat menarik, 'fun' , penuh ilmu dan 'energy' dengan barisan speaker-speaker hebat belaka.

    .

    Anyway, minum air kosong banyak dan kurangkan gula ok. Gula boleh buat bertambah dahaga jer. Kalau dah batuk, jangan lupa amalkan Omega Guard...

    .

    Ida Khairani Ahmad

    013.488.2382

    http://www.mysupervitamins.com

    .

    #tsunamiShaklee #shaklee #sgv #teamrock #performancedrink #cinchtea

    6 + 10 Tip Kawal Stress dengan Berkesan Supaya Kita Tidak Sakit Jiwa dan Lebih Gembira

    Tip Handle Stress 

    Pagi-pagi, saya dah kena ambil breakfast dan supplemen yang beri tenaga & menenangkan saraf supaya ia dapat bantu hari yang lebih teratur dan less stressful. .

    Tahu tak, 10 % dari hidup kita ni adalah apa yang terjadi pada kita, lagi 90 % adalah cara kita bertindak balas dengannya. .

    10 tip kawal tekanan
    Kawal apa yang kita boleh kawal


    Kalau saya stress juga lagi, saya suka


    • tinggal jap kerja yg stress tu & buat kerja lain yang kurang stress.
    • baca buku yg lebih relax macam buku Mat Luthfi tu.
    • tgk movie
    • buat kerja rumah yang kurang penatkan otak macam lipat baju sambil tgk tv
    • ambil b complex extra
    • zikir.. istighfar & selawat

    Ini 10 lagi Tip Untuk Bantu Handle Stress


    • baca Quran & berdoa
    • buat fizikal aktiviti : jogging, stretching, bowling etc
    • tidur atau nap
    • tarik nafas dalam2
    • talk to someone •
     tulis diary
    • take control & biar perkara yang diluar kawalan.
    • uruskan masa sebaiknya, list kerja yg penting2 dulu.
    • learn to say no
    • holiday, short break
    • shopping atau buat benda paling kita suka .

    Jangan lupa ikuti tip-tip kawal stress ni tau supaya hidup lebih teratur dan gembira supaya tidak sakit jiwa. Supplemen B Complex yang saya amalkan tu sangat berkesan untuk saya, pasti berkesan untuk korang juga.


    Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
    FB : Ida Khairani Ahmad 
    Phone : 013 488 2382 
    Email : admin@mysupervitamins.com 
    Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
     Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Cara Kawal Tekanan Darah Tinggi Sebelum Diserang Strok atau Heart Attack

    InsyaAllah, esok saya bank in duit. Jadilah ambil set darah tinggi sekali dgn Vivix tu. Ini doa saya semoga pakcik ni teruskan hajat mendapatkan set lengkap untuk kawal tekanan darahnya.

    Beberapa hari lepas, Pakcik Z hubungi saya dan minta cadangan set darah tinggi. Lepas diberitahu, beliau setuju nak semua kecuali Vivix. Sebab katanya beliau tak merokok.

    Tekanan Darah Tinggi boleh mengakibatkan strok
    Elak risiko heart attack dan kawal tekanan darah anda


    Mungkin saya kurang tekankan peranan Vivix dengan sebaiknya pada entry "Cara Turunkan Tekanan Darah Tinggi Tanpa Ubat" ini. Jadi saya nak terangkan dengan lebih lanjut cara Vivix membantu kawal tekanan darah tinggi sebelum diserang strok dan heart attack juga penyakit-penyakit lain akibat bebanan pada organ badan.

    Sebenarnya, kandungan utama Vivix, Resveratrol membantu pengaliran darah yang lancar untuk mengawal tekanan darah tinggi dengan..


    membesarkan saluran darah / arteri .. jadi pengaliran darah lebih lancar dan tekanan darah lebih terkawal. Nutrisi juga dapat diserap dengan lebih baik.

    • turunkan risiko blood clot / saluran darah tersumbat atau menjadi bertambah sempit.
    Tekanan darah tinggi boleh berlaku bila saluran darah menjadi sempit disebabkan oleh permukaan saluran darah yang tidak sekata disebabkan luka, inflame atau kolestrol.

     • kurangkan keradangan / inflammation.

    • menurunkan paras LDL / kolestrol jahat.

    memberi kesan mengawal bacaan sistolik tekanan darah 

    vivix untuk tekanan darah tinggi
    Resveratrol di dalam Vivix terbaik untuk bantu kawal tekanan darah dan risiko penyakit merbahaya



    Video ni menerangkan kebaikan Resveratrol dengan lebih jelas. Banyak sebenarnya kebaikan Resveratrol sebagai antioksida, kesihatan jantung dan kardiovaskular, anti-aging, anti-diabetic, kanser, kulit, alzheimer, antiviral dan lain-lain.


    Khas untuk kebaikannya dalam kawalan tekanan darah, boleh fokus di minit ke 1.30  ke 2.10 dalam video Resveratrol ni.

    Kalau anda rasa Vivix Shaklee mahal, saya rasa ia sangat murah untuk segala kebaikan yang ada padanya. Vivix Shaklee sangat eksklusif kerana mempunyai 10 kali ganda dari Resveratrol sahaja. Ia bukan diekstrak dari red wine tetapi PURE dan bersumberkan tumbuhan asli dan semulajadi yang telah dikaji mempunyai resveratrol dan polyphnenol tertinggi dan terbaik.


    1. You cannot drink enough red wine to make a difference.
    2. Only Trans-resveratrol is active. If a company reports “total resveratrol – the number is meaningless. 
    3. There are different degrees of purity—some companies have reported products as low as 20% pure. Shaklee’s Vivix product is 98% pure – extracted from the the Japanese Knot Weed (polygonum cuspidatum). If a company doesn’t report its purity you can be sure it is not 98%. 
    4. Many companies extract from grapes or red wine. You cannot get 98% pure from these sources.
    5. Dr. David Sinclair (Harvard University) published data demonstrating that a collection of polyphenols make the resveratrol much more powerful. So 100 mg of Shaklee resveratrol is 10 times stronger than resveratrol alone. 3 They have added 1200mg of polyphenols from the muscadine grape, European Elderberry and Purple Carrot. 
    6. Shaklee uses a patent pending extraction process that delivers more than15 polyphenols. 
    7. Shaklee has also removed the Emodin (a potentially inflammatory ingredient found with most resveratrol products).

    Kenapa kena kawal tekanan darah ni? Tekanan Darah tinggi akan memberi bebenan pada organ dan anda berRISIKO tinggi untuk mendapat penyakit ini :

    • otak : serangan strok, angin ahmar, ringan atau sementara
    • jantung : coronary heart disease, congestive heart failure, left venticular hypertrophy
    • mata : kerosakan dan pendarahan pada mata, hypertensive retinopathy
    • buang pinggang : kerosakan fungsi buah pinggang
    • peripheral vascular disease : Aneurism, hilang denyut nadi


    Jika anda betul-betul sayangkan kesihatan dan mahu mengelak dari penyakit yang disebabkan ketuaan dan membantu mengawal tekanan darah tinggi anda, dapatkan Vivix dan Set Kawalan Tekanan Darah sekarang.

    testimonial vivix shaklee untuk kawal tekanan darah tinggi
    Kesan Vivix pada pesakit tekanan darah tinggi


    Hubungi saya untuk order Vivix anda sekarang dan tahu cara lebih jimat memilikinya atau boleh terus ke e-sell Vivix Shaklee ini untuk order.

    Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
    FB : Ida Khairani Ahmad 
    Phone : 013 488 2382 
    Email : admin@mysupervitamins.com 
    Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
     Pengedar Shaklee / COD : Seksyen 7 dan sekitar Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Bila patut beri anak multivitamin atau supplemen?

    Bila balik kampung atau holiday, ikut kerajinan ibu bawa bekal susu & mealshakes ni. So, kali ni langsung tak pack dan selama 7 hari tu, tak minum susu langsung kesemuanya.

    Malam ni baru jumpa balik 😁. 3 round terus Iman demand.

    Alhamdulillah anak2 tetap sihat, kuat dan berselera makan.

    mealshakes diambil setiap masa
    Multivitamin terbaik untuk anak

    Supplemen semulajadi ni gunanya bukan waktu terdesak sebenarnya. Ia ambil masa juga nak beri kesan dan faedah pada badan. Jadi, bila patutu ibu bapa beri anak makanan tambahan, vitamin atau supplemen? Paling baik dan afdal, diberi dan diamalkan semasa sihat, macam kita makan nasi tu. Bukan makan time sakit ja.

    vitamin paling selamat untuk anak
    Kelebihan Mealshakes Shaklee
    Kelebihan Mealshakes Shaklee :

    • Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral penting. Bagus untuk mengisi kekosongan dan keperluan harian anak kita.
    • Lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu. Asid amino sangat jarang hadir kesemua 9 jenis dalam makanan kita. Protin terbaik perlu hadir dengan kesemua 9 asid amino atau kita perlu pelbagaikan sumber protin supaya dapat melengkapkan keperluan asid amino ini.
    • Tinggi kalsium. Anak kita memang sangat perlukan kalsium untuk pertumbuhan yang pesat semasa membesar. 
    • Rendah indeks glisemik. Maknanya anak kita tak akan hyper secara tiba2 seperti bila dapat makanan rapu yang manis. Makanan dan minuman yang mempunyai indeks glisemik rendah membebaskan gula dalam jangka masa yang lama supaya gula dan tenaga tidak tinggi untuk tempoh masa singkat sahaja.


    Nak minuman multivitamin, kaya serat dan protin yg sedap dan beri faedah kesihatan dan pertumbuhan utk anak-anak, roger ya.

    Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
    FB : Ida Khairani Ahmad 
    Phone : 013 488 2382 
    Email : admin@mysupervitamins.com 
    Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
     COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Tip Buang Toksin dengan Vivix Bantu Hilangkan Rasa Mahu Merokok

    Untuk pengetahuan abg, Vivix Shaklee yang saya dok tempek dimuka tu adalah vivix yg dulu kita beli untuk bantu hentikan tabiat merokok abg.. Tapi hangat2 tahi ayam rupanya. Sampai ke expired date, masih berat lagi botol tu.. Mujur misi berenti rokok tetap berjaya, syabas bette !
    Berhenti merokok jadi lebih mudah dengan Vivix


    Bila saya tayang menu detox Shaklee di FB masa abg outstation, teringin pulak dia.. Ha menu detox kena dengan set detox sekali baru berkesan tau.

    Detox dengan Vivix bantu hilangkan tegus ketagihan merokok


    Maka, bermulalah journey detox dengan Set detox dan tak lupa Vivix Shaklee wajib ada. Alhamdulillah kali ni tidak culas2 lagi. Bila dah menyahtoksin secara semulajadi ni dengan Set Detox dan Vivix, ketagihan terhadap rokok pun dapat hilang sekali ok. Sel-sel yang rosak akibat merokok dahulu pun dipulihkan sekaligus menurunkan risiko serangan jantung. Selalu orang yang stop smoking ni risau inilah.

    Hasil konsisten dengan menu detox yang sihat, bukan ja semakin mantap 😜, berat pun turun ! Kalau pi gym ni, boleh transform jadi abg sado dah, tapi i tak minat sado2 tau.. Biarlah suamiku bukan suamimu.

    Fyi, ada suami org lain yg sudah perasan 25 thn lebih muda, kulit anjal toing2, bergaya macam student balik, selepas konsisten Vivix.. Bahaya betul !! Semoga abg tetap setia dengan saya walaupun  melanda.

    Para perokok tegar juga patut mengambil Vivix kerana Vivix memberi kesan yang positif kepada mereka. Caranya..

    Kandungan Resveratrol di dalam Vivix membantu mengatasi tekanan oksidatif yang perokok hadapi dengan mengurangkan kerosakan dalam sel-sel saluran udara akibat radikal bebas.


    Nak perubahan yang positif dengan meninggalkan tabiat merokok, dapatkan Vivix Shaklee sekarang !
    Atau masih teringin nak merokok tapi takut akan risiko penyakit disebabkan merokok, jadikan Vivix dengan Resveratrol Bestfriend Anda.


    Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
    FB : Ida Khairani Ahmad 
    Phone : 013 488 2382 
    Email : admin@mysupervitamins.com 
    Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
     COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Kanak-kanak perlukan makanan tambahan yang selamat untuk melawan penyakit secara semulajadi

    Sentuh Iman pagi ni panas pula.. Aloo napa pula anak ibu ni.. Jadinya manja n merap lebih la.
    Kena mandi cepat hari ni. Oklah, turun sikit panasnya. Tengah ibu masak, datang minta didukung. Naiklah kongkong ibu sambil ibu dok membasuh pinggan. Kongkong tu piggyback la bahasa modennya.
    Cara melawan penyakit adalah dengan meningkatkan imun badan


    Selamat senang makan nutriferon iman ni. Ibu doakan cepatlah kebah lepas ambil imun booster ni, insyaAllah.. Amiinnn..

    Bahan semulajadi penguat imun melawan penyakit

    Dalam nak beri ubat atau makanan tambahan pada anak, pastikan ia selamat untuk anak kita.


    Imun Booster meningkatkan imun anak yang demam
    Nak tahu Set Lengkap Imun untuk Kanak-kanak, boleh klik sini. Alhamdulillah, ini kisah lama. Hari tu, menjelang petang Iman dah aktif dah kebah.



    Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
    FB : Ida Khairani Ahmad 
    Phone : 013 488 2382 
    Email : admin@mysupervitamins.com 
    Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
     COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Rahsia Ibu Cergas Bekerja dari Rumah Mengalahkan Sotong

    Dari dulu sampai la ni, dok maintain set ni la.. Set ni paling sempoi kot. Untuk mengandung pun ya, BF pun ya, untuk berpantang pun ya, untuk kesihatan optimun pun ya, untuk hilangkan penat pun ya, nak bagi ceria, kuat, tak emo pun ya juga. 😁
    .
    Kira ni set paling basic & essential.
    .
    Berbulan nak habiss sebotol so memang berbaloi dan sesuai untuk orang yg budget2 tapi hargai kesihatan.
    .
    Bulan ni adik beradik set ni diberi nama SeT Gorgeous ada special offer. Dalam set Gorgeous ada Vitalea, Vit C, GLA dan ESP. Dapat free jote beg anggun plk tu. Sesuai sangat untuk wanita besi dan juga yg nak tingkatkan kesuburan.
    .

    Set macam k Ida ambil plk sesuai untuk semua & highly recommended tau. Suka sangaatt.. Kenapa ?
    .
    Vitalea : cover time asyik terbabas ambil sayur dan buah.
    B Com: kawal emosi dan beri tenaga untuk bekerja macam sotong.
    Vit C: kurangkan simptom resdung yg bertapak sejak azali.
    Oste: supaya transform menjadi wanita besi ! πŸ’ͺ🏼😝
    .
    Jomlah join sekali, sama2 sihat, sama2 ceria !

    Ida Khairani Ahmad
    http://www.mysupervitamins.com

    #tsunamishaklee #sgv #teamrock

    Tip Kawal GULA Dan Turunkan Bacaan GULA Supaya Tak Perlu Potong Kaki

    Cara kawal GULA dalam darah ?
    ------------------------------------
    .
    Orang sakit KENCING MANIS berkemungkinan besar menghadapi masalah rintangan insulin atau sel badan tak sensitif dgn insulin. Walhal tugas insulin adalah mengawal gula dalam darah.
    .
    Bila sel badan buat dunno ja even insulin dah dirembeskan, gula pun tak dapatlah bertukar jadi tenaga dan kekal dalam bentuk asal. Jadilah penyakit kencing manis sebab gula dalam darah tinggi dan tidak dapat dikawal.
    .
    Kelebihan resveratrol dalam Vivix Shaklee adalah membantu menurunkan rintangan insulin dan membantu sel lebih sensitif dgn kehadiran insulin.
    .
    Faham? Jgnlah terkejut bila baca testimonial ni. Secara tak langsung, gula dalam darah pun dapat dikawal dengan pengambilan Vivix secara konsisten.
    .
    Kenapa pesakit kencing manis terpaksa dipotong kaki?

    Apabila bacaan gula tinggi, maknanya makanan kita tak dapat dimanfaatkan sepenuhnya & menjana tenaga untuk pemulihan luka-luka. 

    Anggota badan yang terluka menjadi teruk sebab sel dibahagian itu tidak mendapat tenaga untuk memulihkan luka. Luka bertambah parah, berulat dan busuk. Untuk mengelakkan lebih banyak anggota badan yang infected, kaki, tangan yang terlibat terpaksa dipotong. 

    Sebab tu kita kadang2 tengok luka bahagian badan seperti belakang badan boleh sampai berlubang. Sebab sel bahagian tu tidak mendapat tenaga untuk merawat sendiri.


    Your Trusted Shaklee Independent
    Ida Khairani Ahmad

    Push Ibu Push Ibu !!!! Minuman apa yang beri tenaga untuk ibu meneran semasa bersalin?

    1 2 3 Push !!!! 1 2 3 Push !!!! 1 2 3 Push !!!! Kuat lagi Puan !!! .

    One more time !!! Kalau tak boleh ni, kita kena guna VACUM Puan. .

    Last2 mak pun terpaksa surender juga.. .

    Bukan senang nak keluarkan zuriat nan sorang ke muka bumi Allah ni. Bertarung nyawa, kerah tenaga.. Sedangkan masa sarat & menunggu hari pun dah cukup penat. .

    So, mulakan minum ESP sejak mengandung lagi utk tenaga berpanjangan. Ibu juga kena rajin ambil kurma ! .

    Masa dah turun tanda tu & masa kena admitted tu, jangan lupa minum juga ESP dan kurma. Air selusuh utk bantu buka pintukan. Ini utk TENAGA. Masa ni la tenaga lebih banyak diperlukan. Ada ibu yang dah tak lalu makan, jadi mana tenaga nak datang. .

    Baca kisah mama reen ibu twin ni. Alhamdulillah, berbekalkan ESP, Allah beri tenaga dan mudahkan kelahiran si kembar. .

    Minuman tenaga untuk ibu meneran semasa bersalin !


    Sementara ESP tengah promo ni, terus buat stok utk sepanjang mengandung, berpantang dan menyusu ok ! .

    Your Trusted Shaklee Distrubutor,
    Ida Khairani Ahmad
    013 488 2382 .
    http://www.mysupervitamins.com/

    Apa maksud IPP pada label Shaklee ESP ?

    IPP 
    ----

    Apa benda IPP ni? IPP tu nama pendek, panjangnya adalah Identity Preservation Program.
    .
    IPP ni maksudnya tumbuhan yang jadi sumber utama sesuatu produk tu dikawal,
    dipelihara & dipantau dgn ketat sejak pembenihan lagi sampailah ke pemprosesan terakhir.
    .
    Tak semua produk ada IPP. Rare la !Produk premium Shaklee yang ada sijil IPP ni adalah ESP. Itulah PERBEZAAN soya ESP berbanding soya lain.
    .
    Maksudnya ESP Shaklee ni sejak dari  benih soya lagi dah dipilih & diambil dr jenis yang TAK GMO @ tak diubah secara genetik. Masa tanam pokok pula dari kecil sampai besar, tak ada guna baja kimia dan racun perosak yang merbahaya.
    .
    .


    Masa proses nak basuh & ekstrak protin dgn amino asid yang lengkap pula tak guna alkohol tapi AIR sahaja.  Hasilnya enzim & isofloven dapat dikekalkan hingga pada masa kita minum ESP ni. 
    .
    Even ada produk yang claim ia organik atau non gmo, perbezaan Soya ESP juga dari segi prosesnya. Soya lain mungkin telah kehilangan enzim geinstein yang dapat melawan kanser & jaga kesihatan prostat ! Isoflavon juga membantu inflamasi dan simptom menopause. Rugi gila kalau minum soya tapi tak ada enzim ni.
    .
    .

    Sebab tu la cara bancuh protin yang betul dgn air suam atau sejuk ja untuk maintain protein dan enzim tu dapat dimanfaatkan dalam badan kita. 
    .
    Sebab tu saya kena paksa minum ESP ni juga juga ! 😜 Lama-lama sure jatuh cinta dgn hasilnya.
    .
    Your Trusted Shaklee Distributor,
    ID 846056

    Ida Khairani Ahmad

    P/S: ESP is on SALE !

    "Kenapa saya suka ESP - Part 2"

    Macam mana makan Vitamin C boleh hilangkan PARUT JERAWAT ?

    Nak tau tak ? Wajah yang elok masih boleh ternoda jika kita sering terdedah pada pencemaran. 😷
    .
    Walau kita sudah melepasi zaman remaja yang meriah dgn jerawat sebab hormon telah bergolak, chances nak muka kembali horror masih ada. 😳
    .
    .

    • Vit C ni fungsinya melawan serangan radikal bebas dengan meningkatkan imun sistem kita. Radikal bebas ni boleh merosakkan sel badan termasuklah KULIT.
    • Jerawat terjadi apabila kotoran tersangkut di dalam pori-pori wajah dan tidak dibersihkan dengan berkesan.
    • Jerawat juga terhasil akibat dari penghasilan minyak berlebihan oleh sebaceous glands.


    Punca jerawat terjadi


    .
    Cara Vitamin C membantu hilangkan PARUT JERAWAT !
    .
    • Vit C bantu memulihkan, bina semula dan repair TISU di seluruh badan termasuklah di KULIT WAJAH.
    • Vit C sangat penting dalam pembinaan KOLAGEN & bina semula KULIT baru yg rosak akibat JERAWAT.


    Pengambilan Vitamin C membantu memulihkan parut jerawat dengan menggalakkan penghasilan tisu baru yang lebih sihat
    .
    TAPI tak semua vit c dapat buat mcm ni. Hanya yg 100% semulajadi sahaja.
    .
    Nak lebih cepat & efisyen, amalkan bersama Energizing Soy Protin. Protin non-gmo yang lengkap 9 asid amino perlu untuk pembinaan sel & tisu lebih sihat & kuat. Juga Vitamin E dengan selenium. 3 produk ni adalah Set Lengkap Hilangkan Parut Jerawat !
    .
    Dapatkan dari Shaklee !
    .
    Ida Khairani
    .
    Promo terkini : Buy 2 get less 5 % lesa !

    Guna set menyusu nak tambah susu, terkejut muka jadi gojes !!

    Salwa mula berkenalan dengan set menyusu Shaklee sama macam mak-mak lain, dgn niat nak galakkan susu ibu, tambah nutrisi dan kekal cergas dan ceria.
    .
    Tiba-tiba !!!!!!
    .
    .
    .
    Selepas konsisten dengan set lengkap susu ibu yang ada Energizing Soy Protein dan Vitamin C Shaklee ini, muka yang ada jerawat teruss gebu gebasss. Pelik kenapa vitamin C Shaklee berbeza dan lebih berkesan berbanding vitamin c jenama lain.
    .
    Suami pun bukan main suka lagi.. Tona jadi rata, parut jerawat makin pudar, muka tak berminyak dan tak perlu mekap. Puan Salwa sendiri dah follow antara 3 cara mudah untuk dapatkan kulit lembut dan licin ni.
    .
    Serius bila jumpa Salwa tak sangka dia pernah ada masalah jerawat. Nampaknya protein memang penting untuk membantu memulihkan kulit wajah.
    .
    Kesan ESP dan Vitamin C Shaklee pada wanita
    Akibat makan set menyusu SHAKLEE !!!

    Inilah magiknya kalau vitamin SEMULAJADI. Vitamin C Shaklee betul-betul semulajadi dan bukan hanya organik, eh apa bezanya.. Ha di sini jawapannya.

    Memandangkan bulan September ni Energizing Soy Protein dan Vitamin C Shaklee murahhhh so baiklah kita pakat dgn kawan share twin pek ! Supaya sama2 jimat, sama2 cantik & sama2 bertenaga !
    .
    Promo Gila Best ESP dan Vitamin C Shaklee. Wajib GRAB!


    .
    Roger Ida sekarang juga !
    .
    Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
    FB : Ida Khairani Ahmad 
    Phone : 013 488 2382 
    Email : admin@mysupervitamins.com 
    Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
     COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC
    .
    P/S: September Shaklee Offer, buy 2 ESP & VIT C, get 5 % less. Rugi tak grab !

    Apa vitamin wajib untuk ibu yang selalu lemah, penat dan tak bertenaga

    Masa zaman mak dara masih anak sorang dulu, mak seorang yg senang penat πŸ™ˆ.. Walaupun begitu, relax ja la, bila anak tidur boleh join tidur sekali 😁..
    .
    Bila mula mengandung anak no. 2
    & abangnya masih kecil, mak dah mula risau. Tak boleh jadi ni. Kena juga makan something utk bagi cergas. Takleh mandom. Kesian kat anak.
    .
    Kenangan ke Gold Coast semasa sarat mengandung 8 bulan

    .
    Jadi mulalah berjinak-jinak dgn supplemen. Mula dgn Multivitamin @ Vitalea, Vitamin C dan B Complex, set basic ibu hamil. Masa beli ni dah mengandung tapi vitamin tu bertahan sampai bersalin baru habis. Punyalah tunggang langgang makan.

    cara lawan rasa penat
    Vitamin Optimum untuk memberi melawan rasa penat


    Bila dah beranak dua, lagilah kena makan sebab kesian kat abang yang asyik kena main sorang sebab mak dia asyik flat dan mandom ja. Kali ni bila konsisten supplemen yang sama.. Barulahhh..... WOW ! Memang berkesan!!! Badan cergass & lebih banyak masa kualiti dgn anak.
    .
    Sebab tu la hakikatnya saya yang dulu anak dua dan sudah anak tiga ni, lebih cergas dari masa anak seorang sahaja.
    .
    Supplemen yang berkualiti kalau ambil betul2 memang la berkesan & WOW effect. So jangan malas makan vitamin Shakleee ok !
    .

    Ida Khairani
    http://www.mysupervitamins.com

    Betul ka semua MLM penipu ??

    Ada satu benda ni yg saya mmg percaya la Shaklee takkan fail, iaitu bayar BONUS ! Haha !!!
    .
    Banyak betul bisnes lain yg orang sanggup buat loan 5-10K, lepas tu kena jual plk brg harga 2K, lepas tu kena pula ajak orang lain buat loan 5-10K...

    .
    Mungkin itu KACANG bagi mereka tapi nak MEMBUNUH DIRI bagi saya. Silap2 boleh hangus macam tu ja duit. BONUS ke mana tapi kena kerja lain utk bayar LOAN plk.
    .
    Sesuai dgn kapasiti saya, RM65 ja untuk start up Shaklee. Namun kalau beli vitamin yang confirm kita nak guna RM 800, membership tu FREE. Supplemen yang kita budget nak guna tu kalau tak laku,boleh jual. Memang LAKU pun, asal kita mula berkongsi. Ini cara saya start dulu.
    .
    Then bermula dari tu, BONUS pertama dapatlah RM40 jerr. Itu pun buat saya percaya ! Join tupperware beli byk, tak plk dapat bonus. πŸ˜„.. Tu yg dapat RM40 pun excited !!!.
    .
    Shaklee tak pernah gagal bayar BONUS bagi yang layak.

    .
    Sehingga kini, Shaklee tak pernah gagal bagi BONUS walau pernah mencecah 5 angka. Incentif yg diorang OFFER pun clear dan ditunaikan dengan mewah sekali. Iyalah company dah establish dan BRANDED !
    .
    Kawan saya ada buat bisnes dropship, dia kata Shaklee best la well organized! Tak berserabut macam kompeni tu sampai dia pula rasa nak pi sekolahkan mereka.
    .
    Itulah, pentingnya company yang saya PERCAYAI ni. Well organized dan tak akan MENIPU, dari segi BONUS dan produk SUPPLEMEN SEMULAJADInya.
    .
    Saya sudah ? Korang bila pula ?? Mana lagi nak dapat bisnes dgn hanya berkongsi kebaikan untuk kesihatan orang lain dan bermodalkan kurang RM70.
    .
    Ida Khairani Ahmad
    http://www.mysupervitamins.com

    Kelas Fly Utara di cawangan Shaklee Seberang Jaya

    Semasa cuti sebelum berpuasa yang lepas, saya balik kampung di Pulau Pinang. Rumah mak saya memang dekat dengan cawangan Shaklee Seberang Jaya. Sebab tu selalu ja dapat permintaan produk Shaklee dari Pulau Pinang. Alhamdulillah, di kesempatan itu, saya dapat juga sertai Program anjuran adik beradik Shaklee saya.

    Menuntut ilmu walau di mana sahaja

    Mereka ada yang sudah bergelar Master Coordinator Shaklee, namun masih bekerjasama untuk membantu anak - anak Shaklee lain. Actually saya tak layak sebab dah Key Coordinator tapi bernasib baik. Jadi dapatlah refresh balik.

    Lihat gambar program Fly ni ya.

    Demo dan belajar guna mesin karada

    Mesin karada memberikan bacaan berat lemak, otot, visceral fat, subcutaneous fat 

    Belajar tentang apa yang ada dalam sumber air kita dan kenapa perlu guna Shaklee Water Pitcher sebagai filter air
    penyakit yang punca dari gemuk
    Kenapa nak ambil Shaklee dan kenapa kena kurus? Sebab banyak penyakit dari dari keGEMUKkan

    kelebihan cinch shake shaklee berbanding produk kurus lain
    Apa istimewa set cinch shaklee shaklee berbanding brand lain

    Ilmu marketing turut diajar oleh para Master



    Untuk tambah pendapatan dan membina empayar Shaklee, kita tak perlu nak berjalan seorang diri. Kerjasama dari kenalan dalam Shaklee ada jika diperlukan. Banyak aktiviti yang sesuai dengan masa kita untuk tambah value added jika kita perlukan. Namun, bagi yang boleh FLY jauh secara berdikari, silalah kembangkan empayar mengikut cara sendiri.

    Ini bisnes kita sendiri, bukan upline dan sideline. Bantu diri sendiri dan kongsikan dengan lebih ramai orang dengan ikhlas untuk terus berjaya.

    Untuk menggunakan produk kesihatan terbaik Shaklee atau ingin sertai untuk mula membina empayar bisnes, hubungi saya sekarang.



    Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
    FB : Ida Khairani Ahmad 
    Phone : 013 488 2382 
    Email : admin@mysupervitamins.com 
    Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
     COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Cara Elak Kejang dengan Paling Berkesan

    Memang sakit bila otot kejang ! Kebas hujung jari pun dah sakit kalau gerak, inikan pula kejang otot. Apa punca kejang otot ni? 

    kalsium bantu kejang otot
    Elak terus kejang otot



    Kejang otot berlaku bila otot bekerja berlebihan, kurang air dalam badan, otot tegang atau memegang sesuatu terlalu lama pun boleh menjadi punca kejang. Namun sebab - sebab ini tidaklah rigid. Banyak la berlaku kes kejang tanpa tahu sebabnya. Bekalan darah yang tak cukup pun boleh buat kejang.

    Siapa yang sering alami kejang otot dan mengapa ia terjadi?

    Biasa kita dengar atlit sering alami kekejangan otot. Sejak zaman sekolah dahulu pun, yang sering kejang adalah yang sedang bermain sukan. Untuk elak kejang, senaman sebelum dan selepas bersukan sangat penting. Tahu tak, kekurangan kalsium, potasium dan magnesium juga menjadi punca seseorang itu mudah kejang walaupun bersenam dengan rutin yang betul. Jadi, untuk elak kesakitan akibat kejang otot, keperluan kalsium tidak boleh diabaikan sama sekali.

    Selain itu, ibu hamil juga senang kejang. Sekali lagi ini mengesahkan bahawa kekurangan kalsium adalah punca otot kejang. Ibu hamil dan ibu yang menyusukan bayi, akan berkongsi nutrisi dengan bayi mereka. Jika kalsium tidak mencukupi. kalsium simpanan juga akan diambil. Akibat dari kekurangan kalsium yang sangat teruk, gejala kurang kalsium iaitu kejang, gigi rapuh dan sakit pinggang akan ibu alami. Lebih teruk, bayi turut kekurangan kalsium jika simpanan kalsium ibu juga masih belum mencukupi untuk keperluan bayi.  Cukupkan keperluan kalsium ibu hamil dan menyusu untuk elak kejang otot.

    Siapa lagi? Jangan tak tau, perempuan yang sedang period / menstrual pun boleh alami kejang. Kemungkinan besar adalah kerana kehilangan darah yang banyak. Kalsium dapat membantu mengurangkan kekejangan semasa kitaran haid wanita tau.. 



    Supplemen kalsium terbaik di dunia
    Penting ka tak penting kalsium ni?

    Walaupun andalah pemenang pingat perak Olimpik seperti Lee Chong Wei sekalipun, jangan abaikan keperluan kalsium. Ostematrix Shaklee membekalkan 1000mg kalsium dengan 4 tablet harian untuk menepati keperluan kalsium seorang dewasa tau. Kenapa tidak 1 kapsul sahaja? Kalsium adalah mineral padat yang susah diuraikan jika telah dimampatkan. Untuk membantu penyerapan kalsium dalam badan,  Shaklee menyediakan Ostematrix dalam bentuk mudah diserap dengan kandungan 250mg 1 kapsul.

    Perbezaan yang membuatkan Ostematrix Shaklee perlu dipilih berbanding jenama lain adalah kerana ia lengkap dengan magnesium dan vitamin D yang sangat membantu kalsium diserap dan bekerja dengan lebih baik. Fungsi tulang dan sendi dapat dipulihkan dengan lebih cepat kesan jika kita mempilih supplemen kalsium yang tepat dan lengkap begini.

    Untuk elak KEJANG yang menyakitkan itu dengan PALING BERKESAN, pastikan anda terus dapatkan Ostematrix Shaklee sekarang juga !

    Shaklee Independent Distributor Ida Khairani ( 846056 ) 
    FB : Ida Khairani Ahmad 
    Phone : 013 488 2382 
    Email : admin@mysupervitamins.com 
    Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 
     COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC



    Apa pentingnya Shaklee Landmark Study ni dan kenapa Roger tak jual Shaklee lepas tu?

    Seorang pakar EPidemiology dan Public Health bernama Dr Glady Blocks memang sangat mengambil berat tentang pemakanan dan diet rakyat Amerika. Visi yang sama menemukan beliau dengan Roger Barnett yang mencari saintific efidence bahawa produk SHAKLEE memberi impak kesihatan pada manusia. Jadi, setelah berjumpa dengan Roger Barnett, Shaklee bersetuju dengan syarat yang di kemukakan oleh Dr Glady Blocks untuk menjalankan Landmark Study dan memasukkan satu kumpulan pengguna Shaklee sebagai kumpulan responden.
    .
    Roger Barneet yang mahukan bukti kukuh bahawa produk Shaklee memang memberi kesan baik
    Shaklee Landmark Study yang dijalankan selama 3 tahun dari 2004 hingga 2007 memang menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik, berbanding dengan pengamal vitamin lain, dan juga bukan pengamal suplemen. Nampak tak ? Sebagai seorang pencinta vitamin Shaklee, tentu kita semua bangga dengan pencapaian ini, kerana Shaklee sahaja yang betul-betul teruji dan diiktiraf oleh pihak ketiga yang mempunyai autoriti dalam bidang nutrisi . Dalam gambar ini secara mudahnya, menukar brand vitamin akan menukar tahap kesihatan anda. Keputusan ini juga menunjukkan pengamal shaklee tiada masalah buah pinggang. Darah pengamal shaklee mengandungi vitamin yang paling banyak, kerana vitamin Shaklee mudah di serap, berbanding vitamin lain. Walaubagaimanapun, kajian ini tidak menunjukkan makan suplemmen bukannya satu BULLETPROOF kepada penyakit kronik, cumanya risiko penyakit seperti diabetes dapat dikurangkan.



    Keputusan Shaklee Landmark Study yang menunjukkan risiko penyakit yang berjaya diturunkan dengan pamakanan supplemen Shaklee.


    Sekarang apa yang saya nak luahkan, atau ceritakan adalah dari sudut Roger Barnett pula. Kenapa keputusan ini sangat penting buat Roger ? Sebelum saya nak cerita tentang kehebatan Roger sebagai seorang businessman, saya nak anda bayangkan anda seorang pelabur dan multibilionaire macam George Soros, tak pun orang yang main hartanah macam Faizul Ridzuan. Anda pernah terfikir tak ? bila anda nak beli sesuatu hartanah, anda tentu buat kajian sedikit tentang latar belakang hartanah tersebut. Betul tak ? Lepas itu anda pun buat pinjaman, dan anda tentu sekali akan tunggu beberapa tahun, dan lihat bagaimana pelaburan berbaloi atau tidak. Biasanya, pelaburan akan menampakkan hasil pada 3 hingga 5 tahun. Ye, 5 tahun pertama, jika anda rasa hartanah itu sangat menguntungkan, tentu sekali anda akan simpan dan jaganya betul-betul, kalau tak menguntungkan, tentu sekali anda akan menjualkannya kepada orang lain. Seorang pelabur, ataupun businessman, memang dah faham adat resam untung rugi dalam business. Melabur duit banyak dan mengalami kerugian bukanlah ganjil dan pelik bagi businessman yang berjaya.

    Shaklee diketuai oleh Roger yang mementing kesihatan dan mempunyai visi yang jelas

    Jika anda faham contoh tentang pelaburan hartanah di atas, dan sifat seorang pelabur yang sejati, anda tentu boleh menghargai kredibiliti Roger Barnett sebagai seorang businessman. Bagaimana Roger Barnett membeli Shaklee dari syarikat Farmasi Jepun adalah kerana kesan produk Shaklee itu sendiri ke atas anaknya Spencer Barnett. Setelah melakukan kajian tentang Shaklee, akhirnya Roger dengan segak muncul di sidang media, diumumkan sebagai CEO baru Shaklee. Tapi langkah pertama membeli Shaklee belum tentu buat seseorang itu akan terus bersama Shaklee. Jadi, Roger Barnett dengan yakin sekali dengan permintaan Dr Glady Blocks untung melakukan satu Land Mark Study, di mana kredebiliti Shaklee akan tergugat, 50 tahun kewujudan Shaklee Corporation tercalar jika keputusan menunjukkan keputusan yang buruk terhadap pengamal Shaklee. Jadi, jika keputusan itu buruk, Roger Barnett tentu tiada masalah untuk menjual saham Shaklee kepada orang lain pula. Kerugian membeli Shaklee tentu sekali tidak akan menggugat Roger Barnett,yang sudah mempunya banyak sumber kekayaan , termasuklah Burberry dan Readers Digest.

    Shaklee selepas Roger Barneet

    Keputusan yang dikeluarkan oleh Dr Glady Blocks sangat sangat mengujakan Shaklee, dan juga Roger Barnett. Nampaknya keyakinan Roger tentang kehebatan produk Shaklee terbukti. Paling meyakinkan hanya Shaklee sahaja satu brand di dunia yang berani di uji kehebatan vitamin mereka berbanding brand lain. Dr Glady Blocks mengiktiraf, hanya Shaklee sahaja yang layak kerana kualiti dan juga beberapa kajian klinikal yang dilakukan terhadap vitamin Shaklee. Roger nampaknya tidak menoleh kebelakang. Pelaburannya untuk membeli Shaklee berbaloi, dan selepas Land Mark Study ini, Shaklee terus berkembang. Jika anda rajin mengikuti 100 years innovation of Shaklee, tahun 2007 adalah satu turning point yang sangat penting. Selepas Land Mark Study, Shaklee terus melabur banyak untuk melakukan kajian serta penambahbaikan kepada produk mereka.

    Salah satu kesan/outcome dari Land Mark Study Shaklee ini ialah produk shaklee yang sangat power, diberi nama VITALIZER. Ye, kalau anda pernah baca sebelum ini, VITALIZER bukan sekadar makanan SID biasa, bukan sekadar multivitamin untuk ahli sukan, tapi ianya adalah pilihan ANGKASAWAN NASA. Mark Kelly menggunakan Vitalizer semasa misi di ISS pada tahun 2011. Tahun lepas pulak Scott Kelly, kembar Mark pulak berada selama setahun lebih di angkasa, 382 hari dipisahkan dengan Mark oleh NASA, hanya untuk menjalankan kajian kembar TWIN RESEARCH STUDY. Scott Kelly sentiasa mengamalkan Vitalizer setiap hari supaya kekal cergas di angkasa. Selain vitalizer, kita dapat tengok sendiri, Shaklee mengeluarkan vitamin anti-aging yang sangat power iaitu VIVIX pada tahun 2008, dan jugak produk lain seperti Mind Work pada 2014. Tahun 2015 shaklee melancarkan Dr Forrest Shaklee Innovation Center, dan tahun ini, di Orlando, Roger Barnett telah melancarkan aplikasi Health Print, yang dapat digunakan untuk membuat analisa tentang seseorang dengan cepat, dan vitamin yang sesuai untuk orang tersebut.

    Sebagai seorang SID biasa, saya sangat sangat teruja dan kagum, bila mendapati kajian Land Mark Study ini sangat-sangat meyakinkan saya, vitamin Shaklee yang saya jual ini adalah vitamin world class, sangat berkualiti, digunakan oleh atlet olimpik yang memenangi pingat emas, dan juga digunakan oleh angkasawan NASA. Bagi saya Roger Barnett telah membawa Shaklee ke satu tahap yang tertinggi dalam dunia Nutrisi, sehingga Roger Barnett sendiri mengisytiharkan Shaklee sebagai tempat yang paling sihat dalam dunia ini. Roger Barnett telah mempatentkan banyak formula, dan juga marketing plan shaklee infinity yang tidak boleh ditiru oleh syarikat jualan langsung yang lain. Bagi saya, jatuh bangun saya dalam Shaklee, hanyalah satu perkara yang sangat sangat kecil, sangat biasa buat Roger Barnett. Dibandingkan dengan saya yang hanya membayar RM 70 untuk mendaftar sebagai seorang pengedar Shaklee, Roger Barnett pula telah membelanjakan berbilion ringgit, hanya semata-mata ingin membuktikan Shaklee adalah pilihan yang tepat bagi mereka yang inginkan kesihatan yang terbaik. Business Shaklee juga adalah pilihan yang terbaik bagi mereka yang percaya kepada analisisi dan kajian, bukan jual produk laku keras tapi bahaya. 

    Sebab itu, saya sangat berharap, dan menyeru kepada kawan kawan SID lain, kita sama-sama datang ke Global Conference 2018 di USA dan berjumpa sendiri dengan Roger Barnett dan mengucapkan terima kasih kepadanya. Kalau tak dapat datang US, datanglah setiap event shaklee, National Conference Shaklee tahun depan. Setiap program yang Shaklee Malaysia semuanya dibawah pemantauan Roger Barnett , businessman yang sangat optimis dengan kehebatan produk Shaklee dan impaknya kepada kehidupan kita. Dan paling penting, jangan berhenti buat business Shaklee, teruskan berkongsi kebaikan dan cerita ajaib pengamal Shaklee. Business Shaklee adalah suatu business yang sesuai untuk orang tiada asas MARKETING, tapi mempunyai jiwa yang suka BERKONGSI kebaikan kepada orang lain.

    7 tahun selepas Land Mark Study pertama, Roger Barnett tidak berhenti berbangga dengan pencapaian itu, tapi pada tahun 2014, Shaklee telah sekali lagi melakukan Land Mark Study kedua. Kali ini pemenang noble dalam biologi, Dr Elizabeth Blackbun mengetuai kajian tentang TELOMERE, satu pelindung cap pada kromosom kita. Land Mark Study 2 boleh diibaratkan satu lagi ikrar cinta Roger Barnett terhadap produk Shaklee. Nanti lepas ni insyaallah saya akan bercerita pula tentang Land Mark Study Kedua Shaklee. Memang sangat menarik, kerana ianya melibatkan pengamal VIVIX SHAKLEE.


    Ida Khairani
    013 488 2382
    http://www.mysupervitamins.com