Promosi Shaklee Khas Sempena National Conference 2016 28 Mei ini

    Sabtu ni acara tahunan Shaklee paling ditunggu-tunggu. Hari ni yang layak akan terima anugerah. Sabtu ni juga, Shaklee buat promosi istimewa terlajak laris. 4 set khas ni akan terima hadiah yang terbaik. Meleleh air liur kalau tak rebut.

    Promosi Khas Shaklee

    1. Shaklee Ramadhan Set


    Khas untuk bantu kita kekal bertenaga dan kurang dahaga dengan Performance Drink , kenyang lebih lama dan elak gastrik di bulan Ramadhan dengan ESP dan juga dalam masa sama, boleh kempis perut dengan Lecitin. Mealshakes pula boleh menyedapkan lagi resepi 3 Gems kita dan sesuai juga untuk boost tenaga anak-anak yang baru belajar puasa.

    Apa yang menariknya, hingga Sabtu ni yang order akan dapat PERCUMA Vitamin C yang beharga RM 92 itu.. Syok ka tak syok tu... Terus berseri-seri di pagi raya !


    2. Shaklee Detox Set 


    Dalam set ni ada Vivix, Peppermint Ginger Plus, Alfalfa, Herblax dan DTX. Paling bertuah, dapat pula percuma Cinch Shake Mix Chocolate yang berharga RM178. Kalau nak tahu lebih lanjut pasal Set Detox yang memang membantu buang toksin dan kurus ni, boleh baca di entry ni. Yang bestnya, saya memang akan sediakan meal plan dan mengandungi Cinch Shake. Bolehlah jimat banyak sebab dah PERCUMA pada hari National Conference 28 Mei ni.


    3. Shaklee Shape Up Set


    Set ni ada ESP dan 3 canister Cinch Shake Mix. Dapat lagi free Cinch Shake Chocolate. Buat apa2 banyak2 shake ni? Sebenarnya, kalau ikut panduan betul, 1 canister untuk untuk 15 kali serving ja. Kalau tiap2 hari minum tak sampai sebulan pun dah habis. Dah dapat 2 flavour ni boleh la mix dan shake ikut mood. Favourite saya mix ESP dengan Choco Shake ni. Lepas dah habis detox pun, saya teruskan untuk minum shake ni sebagai sarapan pagi.

    Siapa lagi patut amalkan set ni? Masa Ramadhan nanti, boleh buat minum sahur tahu. Bukan ja bertenaga dan kenyang semasa berpuasa, dalam firm your tummy lagi. Betul? Yang boroi tu, dah tak gendut2 dah. Silap2 timbul 6 pax buat abang abang yang nak sado.


    4. Shaklee Vivix Set


    Vivix ni bukan saja untuk anti aging @ awet muda dan tinggi anti oksida, malah kami dah cadangkan Vivix pada ramai pesakit-pesakit kronik juga. Alhamdulillah, khasiat 10 kali ganda Resveratrol dalam Vivix memberi kesan positif dan terapi mustajab buat yang menjadi altenatif penyakit gout, kencing manis, kanser, cyst, kesuburan dan macam-macam lagi.

    Rahsianya adalah Vivix ni bertindak hingga ke peringkat sel asas. Sel yang sakit, rosak dan teroksida diberi pemulihan dan tenaga untuk melawan penyakit dan meningkatkan fungsi badan.

    Dengan set Vivix Shaklee 2 botol ni, anda layak mendapat Vitamin C percuma. Hanya sehingga 28 hb ni sahaja. Jadi, jangan tunggu lagi.

    Hubungi saya sekarang juga untuk rebut tawaran khas Shaklee sempena National Conference 2016.


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Kenapa vitamin omega tak selamat dan bahaya minyak ikan omega 3 pada manusia

    Supplemen Omega 3 selalunya adalah dari ikan laut dalam. Ikan laut dalam juga berisiko untuk terdedah pada bahaya pencemaran dan toksin tinggi. Pendedahan pada logam berat kesan dari kapal lama dan pembuangan minyak menjadi sebahagian dari kehidupan di laut dalam.

    Walaupun ikan salmon, ikan tuna, ikan herring kaya omega 3, jenis-jenis ikan laut dalam berisiko untuk tinggi toksin. Terutama untuk ibu mengandung, anda sangat perlu berjaga-jaga dalam pemakanan ikan juga pengambilan suppelemen Omega 3 ni kerana khuatir akan kandungan MERKURI. Risiko terhadap kandungan bayi juga tinggi.

    Bahaya ikan salmon dan ikan laut dalam






    Shaklee sedar akan risiko ini jadi untuk menghasilkan supplemen Omega 3 terbaik dan tiada risiko, penyulingan teliti perlu dilakukan.

    Oleh itu, proses "Triple Molecular Distilation" dicipta demi mencapai tahap ketulenan Omega 3 yang asli dan tidak merbahayakan pengamalnya. Omega Guard yang dihasilkan adalah yang terbaik di dunia dan memiliki spektrum penuh omega 3 termasuklah EPA, DHA dan ALA.


    Penyulingan yang perlu sebelum jadi supplemen Omega 3



    Perbezaan Omega Guard Shaklee  yang tidak terdapat pada supplemen omega 3 lain adalah :


    Selamat:
    - penyulingan 3 peringkat untuk menjamin ketulenan dan tiada risiko toksin merbahaya
    - bebas MERKURI
    - tiada perasa dan pewarna tambahan
    - tiada bahan pengawet
    - gluten FREE

    Berkesan :
    - kajian telah dilakukan untuk membuktikan kesan omega 3 terhadap kesihatan
    - semua spektrum omega 3 lengkap didapati dalam Omega Guard termasuk DHA, EPA dan ALA.

    Hijau :
    - demi menyokong persekitaran, botol Omega adalah boleh dikitar semula, BPA-free dan dakwat tulisan pada botol berasaskan soya.

    Perbezaan Omega Guard Shaklee Berbanding Jenama Lain


    Untuk mendapat khasiat sebenar Omega 3 yang badan tidak boleh hasilkan sendiri, kita kenalah bijak dan berhati-hati dalam pilih supplemen Omega 3. Jangan dari nak sihat, membahayakan diri pula sebab tonsin yang tinggi.

    Kebaikan omega 3 untuk jantung dan mata yang sihat, kawalan kolestrol, otak cerdas dan pergerakan sendi yang lancar akan dapat diperolehi jika supplemen Omega mempunyai sistem penyulingan terbaik dan dos DHA dan EPA yang mencukupi. Pilihlah dengan bijak! 

    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC



    5 Kebaikan Omega 3 untuk Kanak-kanak dan Dewasa yang unik

    Bila kita amalkan Omega Guard Shaklee secara konsisten, manfaat yg bakal kita tak dapat termasuklah utk otak, mata dan jantung.


    Jantung :

    Omega Guard bantu kesihatan jantung dan menurunkan risiko sakit berkaitan kardiovaskular. Jika menghadapi masalah kolestrol tinggi, tekanan darah tinggi, darah pekat, Omega Guard adalah antara supplemen terbaik untuk mengurangkan simptom2 ini dan berpeluang cerah untuk tidak bergantung lagi pada ubat sintetik.

    Lagi best, dalam nak jaga jantung, sekali seluar juga jadi longgar, akibat dari koelstrol yang berjaya disingkirkan dan lemak yang berjaya dibakar dengan Omega Guard !

    Sendi:

    Omega Guard bantu lancarkan pergerakan sendi. Jadi jika ada masalah bengkak di sendi, radang atau gout, Omega Guard adalah cara paling bagus menurunkan bengkak dan menghilangkan simptom gout.

    Otak:

    Tak kira muda atau tua, kandungan DHA dalam Omega Guard dapat membantu kesihatan otak. Dengan rangsangan yang betul, kita dapat meningkatkan potensi anak-anak, menguatkan daya ingatan dan mengurangkan risiko Alzheimer bagi orang tua.

    Mata:

    Minyak omega 3 juga sangat bagus untuk kesihatan mata.

    Kulit

    Wah, ada bonus best ! Minyak Omega 3 juga membantu mendapatkan kulit yang berseri, cerah sekata. Tak rugi langsunglah melabur untuk
    Omega Guard !

    Tak sabar nak dapatkan 5 Kebaikan Omega Guard untuk diri sendiri dan keluarga, boleh hubungi saya sekarang :


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC



    5 Makanan Yang Penting Jika Niat Nak Kurus Cepat dan Detox Berkesan

    Tahu tak, ada makanan yang senang-senang ja dapat buat kita lebih kurus dan buang toksin? Semasa Program Detox, saya akan membantu customer untuk memilih menu harian yang tepat supaya lebih banyak toksin dapat dibuang dan lebih cepat turun berat. Jadi bukan sahaja hilang berat dan inci, kesihatan juga pasti lebih baik.

    makanan untuk detox dan kurus lebih cepat dan selamat
    Makanan wajib jika nak cepat kurus dan lebih sihat dengan detox


    Selain dari 5 makanan yang buat detox lebih mudah, makanan yang memang digunakan sejak zaman dahulu untuk detox keseluruhan badan termasuk hati, perut, usus dan darah adalah
    - daun senna
    - daun pudina
    alfalfa
    - articok
    - cendawan reishi
    -dandelion
    - milk thistle
    - kunyit
    -schizandra chenensis

    Makanan power untuk detox

    Walapun bukan senang didapati, namun Shaklee telah berjaya memasukkan kesemua bahan2 unggul ni dalam Set Detox, jadi senanglah kita nak detox nanti. Tanpa sedar, berat pun turun dan cepatlah kita kurus. Yeah !!. Nak lagi best, tambah 5 makanan di bawah ni sebagai minuman dan sajian dalam menu harian.

    Ini adalah 5 Makanan Tambahan yang Juga Bagus untuk detox dan mudah didapati. Jika berkemampuan wajib pilih yang organik.

    1. Lemon


    Kenapa lemon bagus untuk detox?

    Jus lemon menyerupai jus penghadaman di dalam perut. Jadi, jus lemon bantu merangsang hati untuk merembeskan hempedu yang melancarkan proses pencernaan makanan. Selain tu, jus lemon juga mengurangkan senak perut.

    Asid dalam jus lemon membantu badan memproses makanan dengan perlahan jadi lebih banyak nutrisi dapat diserap badan, tak adalah asyik rasa tak cukup makan ja. Selain tu, ia membantu fungsi enzim yang merangsang hati membuang toksin.

    Kelebihan air lemon


    2. Bawang Putih


    Macam mana bawang putih bantu detox?

    Ini paling senang nak dapat tapi tak semua orang boleh makan mentah2. Khasiat bawang putih boleh didapati dengan cara ketuk atau lenyek bawang putih dan 'allicin' akan dibebaskan. Allicin ni banyak kebaikan antaranya membantu lawan dan singkirkan toksin.



    Kebaikan bawang putih untuk detox


    3. Chia Seed


    Apa tu chia seed dan kenapa bagus untuk diet detox dan kurus?

    Chia seed semakin glamur dan senang didapati. Chia seed ni warna hitam coklat dan dari tumbuhan bernama Salvia Hispanica dan ada kait dengan mint. Dari dulu lagi, chia seed memang orang guna untuk mendapat tenaga berpanjangan.

    Pilihan chia seed saya yang organik, jadi kalau di supermarket boleh cari chia seed di ruangan organik. Chia seed bukan saja bagus untuk detox sebab membantu sistem penghadaman, lagi best ia memberi rasa kenyang, kurang craving dan bantu kawal berat badan. Jadi yang nak detox, turun berat badan banyak dan cepat kurus, boleh tambah chia seed sebagai dressing salad, tambah dalam sup dan bubuh dalam air buah smootie atau protin shake.


    Manfaat Chia seed untuk kurus, detox dan kesihatan


    4. Sayur Hijau


    Kenapa sayur hijau untuk detox?

    Sayuran hijau ni banyak KLOROFIL. Klorofil bantu badan membuang toksin, logam berat, racun herba dan racun perosak yang badan serap tanpa kita sedari melalui persekitaran dan makanan. Brokoli, timun, seleri, alfalfa antara sayuran hijau yang kita boleh ambil. Bukan ja sayurang hijau ni bantu buang toksin, malah tambah bekalan oksiden dan bersihkan darah dalam badan.

    Jadikan amalan, makan sayur separuh dari pinggan iaitu bahagian yang paling banyak. Selain menu makan, sayuran hijau boleh juga dikisar untuk buat minuman.

    Kebaikan sayuran hijau untuk detox



    5. Epal


    Cara epal bantu detox

    Epal ni banyak serat dan bantu merangsang penghasilan hempedu dari hati yang penting untuk buang toksin. Dalam epal, ada pectin yang membantu dalam mendetox logam berat dan food additive juga. Pastikan cuci bersih-bersih supaya dapat menghilangkan kesan racun pada buah epal jika beli buah yang tidak organik. Epal bukan ja boleh ambil mentah, tapi sedap juga untuk buat jus dan smootie.

    Boleh cuba resepi mudah ni untuk buat air detox epal dan kulit kayu manis

    Untuk detox yang berkesan, pastikan kena ada ilmu dan sokongan dari orang yang dah berjaya. Boleh lihat testimonial detox di sini. Ramai dah turun berat. Kalau buat detox sendiri tanpa ilmu yang cukup, mungkin kesannya tak adalah sebagus sepatutnya. Kan rugi tu. Banyak kebaikan kita buang toksin ni tau.

    Kalau berminat nak ikut Projek Detox bersama Ida, wajib dapatkan suppelemen Set Detox dengan Mysupervitamins. Meal plan, menu dalam e book dan jadual supplemen akan diberi dan perkembangan peserta dipantau. Eh, Ida juga mempunyai pengalaman dalam Detox Parasite serta Eat Clean. Jadi advantage untuk yang membeli set detox ini bersama kami, semua ilmu akan dikongsikan. InsyaAllah mesti turun berat dan kurang inci macam saya juga.


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC


    Cara turun berat dengan cepat dan selamat

    Walaupun sudah skip makan malam selama setahun dan ambil supplemen, berat masih juga tidak turun. Nampaknya cara turun berat yang selama ni adalah salah. Sangat mengujakan apabila menjalani Program Detox, berat berjaya juga turun selepas seminggu!

    Bukan saya sahaja malah suami dan rakan-rakan. Terbukti meal plan sangat penting dalam penurunan diet. Lagi best, tak perlu lagi skip makan malam. Akhirnya, kami dah jumpa cara terbaik untuk turunkan berat dengan cepat dan selamat. 

    Namun, yang paling seram adalah untuk mengekalkan berat yang telah berjaya turun ni.
    Seminggu selepas PROGRAM DETOX, berat TIDAK NAIK bermakna tiada effect yoyo walaupun saya dah makan macam biasa. Lagi best, ada lagi penurunan berat berlaku. Yeah !! Happy sungguh dengan cara turun berat badan ni. Nampaknya berat makin senang turun lepas kita berdetox. Bukan lagi macam dulu yang setahun pun tak turun2.

    Oleh kerana suami pun teruja, dia nak join sama. Mula-mula saya dan kawan2 ja buat dulu as pioneer dalam Program Detox Shaklee ni. Jadi, as loyal supporter, saya pun sama-sama buat detox untuk seminggu lagi. Ha, cara turun berat melaui program DETOX ni memang sesuai untuk lelaki dan perempuan ya, tak kira umur.

    Kelebihan Diet dengan Set Detox berbanding diet biasa adalah kerana sepanjang 7 hari tu, kita berusaha membuang TOKSIN yang banyak menempek di dalam badan. TOKSIN- toksin ini telah mengganggu sistem badan hingga buat kita mudah jatuh sakit, metabolisme turun dan zat-zat makanan SUKAR diserap. Sebab tu asyik lapar ja dan lambat kenyang walaupun dah makan banyak.

    Testimonial SET DETOX Shaklee :

    berat turun semasa detox shaklee
    Diet lebih selamat dengan detox



    cara turun berat paling selamat
    Lebih ringan dan mudah bangun lepas detox

    detox cara turun berat dengan selamat
    Bakar lemak dan buang toksin dengan detox


    Kalau anda alami masalah yang sama. Diet sudah tapi berat tak turun.. Berat dah turun tapi susah nak maintain... Berat badan macam yo yo, kejap naik kejap turun. Jadi, bertukarlah pada Program Detox dengan Set Detox Shaklee yang pasti berkesan dan selamat. Kami dah uji sendiri malah supplemen yang selamat dan terbukti berkesan ini berjaya membuang toksin supaya berat badan lebih mudah turun dengan MEAL PLAN yang telah diperakui pakar.

    Jemput, calling-calling akak ya ! Lagi best, akak juga berpengetahuan dalam Eat Clean. Jadi lepas detox 7 hari, kita tukar mind set cara makan yang lebih baik untuk maintain kesihatan.


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC





    6 Perkara Anda Kena Tahu Sebelum Jadi Ahli Shaklee : Video Pengakuan

    Sebelum korang kena tipu, maki upline baik korang baca 6 perkara penting ni.. Shaklee boleh jadi kerjaya dan penyelesaian terbaik untuk masalah anda dan boleh bertukar menjadi MLM night mare dan scam jika jumpa salah orang.

    Video di penghujung artikel


    6 perkara ni kena ambil tahu supaya kita tak terus dalam kerugian dan asyik maki Shaklee.


     1. Shaklee bagi harga murah kalau kita register ahli.. Ya, kalau kita browse harga yg kita jumpa tu adalah harga RETAIL. Shaklee advice kita jual harga tu sebab harga ahli adalah kelebihan untuk ahlinya sahaja. Buat apalah kita nak bayar lebih kalau yuran seumur hidup hanya RM65.00 @ RM68.90 selepas GST.

    cara join shaklee
    Produk Shaklee dapat dibeli dengan harga ahli yang lebih murah


    2. Kalau kita suka suki, terjual supplemen pada orang, TER... Sebab kita tak niat nak bisnes sangat pun, kita masih boleh dapat 2 BONUS. Pertama, untung runcit on the spot dr orang yg kita jual tu. Kedua, kalau kita TERjual lebih RM500, Shaklee bagi lagi rebet tunai dapat bentuk BONUS pada bulan berikutnya. Hmm.. Kalau kita p shopping kt Parkson, kena spend RM1000 kot baru dapat tebus.

    3. Lagi best, kalau kita memang rajin share apa yg kita pakai & rasa di blog, facebook dan instagram, lama2, orang akan kenal dan ingat kita. In fact, kita dah tak perlu cari customer, mereka yang cari kita sendiri. Senang oi!! tapi kenalah rajin berkongsi di media social kalau tak rajin nak buat offline macam akak ni.

    kenapa kena sertai shaklee
    Cara pemasaran yang senang tak perlu ketuk pintu rumah orang


    4. Kalaulah anda memang nak bisnes Shaklee, anda wajib cari group yg supportive dan kena dgn jiwa. iReach contohnya adalah group yg terror part marketing online, rajin buat contest dan kelas offline. Joinlah mana2 aktiviti yg sesuai dengan keadaan diri jika korang perlukan ilmu.

    kenapa kena join shaklee
    Group iReach yang supportive dan kreatif dengan contest best2




    5. Yang ni sangat PENTING ! Sebenarnya korang tak perlu nak gadai barang kemas atau buat loan 10 ribu atau 5 ribu pun untuk join SHAKLEE ya. Harap anda tak jumpa dengan orang yang kata nk berjaya dalam Shaklee kena start up dan ada ready stok atau cari org dan minta pulak orang lain keluarkan modal 5-10 K. Ni memang menjadikan Shaklee MLM haram jaddah.

    shaklee bukan mlm scam
    Tak perlu modal beribu-ribu dan stok berlambak-lambak


    6.Walaupun berada jauh dari cawangan Shaklee, korang masih boleh jadi ahli Shaklee sebab Shaklee akan poskan order anda tanpa perlu korang keluar rumah pun. Korang boleh order guna phone atau isi order online sahaja. Senang gila !
    apa yang best dengan shaklee
    Shaklee boleh dipercayai, siap menang award Best Brand in MLM


    Cukuplah 6 Sebab yang tersangat penting anda kena tahu, kalau nak join Shaklee. Shaklee ni adalah MLM yang patuh syariah so jangan risau. No head hunting dan product based yang kuat.Love the product jadi senang nak berkongsi. Jangan ikut geng Shaklee yang buat ajaran sesat tau, bahaya !

    shaklee halal
    Shaklee amalkan MLM patuh syariah


    Kalau nk join akak dan iReach, whatapps ya.

    Sebelum tu jemput tgk ..

    Video Eksklusif : Pengakuan seorang ni yang sudah terjebak dalam MLM xxxx.




    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    5 Sebab Best Untuk Mendaki Bukit Broga

    Ahad lepas kami bersama keluarga Shaklee, iReach telah berjaya mendaki Bukit Broga dengan segerombolan mak-mak, bapak-bapak dan anak-anak kecil. Asalnya ingat mudah ja, rupanya mencabar juga. Bukit Broga ni memang glamur kengkonon ingat mudahlah. Haha!! Jadi lebih baik mendaki dengan kawan-kawan dan keluarga untuk sokongan moral dan bantuan kecemasan.

    5 Sebab Apa Yang Best Sangat Sampai Kami Pilih untuk Mendaki dan Tawan Bukit Broga.



    1. Bukit Broga ni antara bukit yang agak mudah dan ramai orang. Jadi, insyaAllah kita akan sentiasa jumpa orang dan tak akan keseorangan. Kami dengan anak-anak kecil dan banyak pit stops boleh sampai dalam 1 jam setengah, apa lagi kalau tanpa anak, mesti lagi laju.





    2. Laluannya ada yang mudah dan ada yang mencabar. Bila kita rasa susah untuk anak-anak, sebenarnya mudah ja bagi mereka. Anak-anak kami pecut lagi laju dari mak pak dia. Mereka enjoy pendakian yang mencabar tu macam sedang main di padang mainan ja. Pastikan pakai kasut yang sesuai.







    3. Pemandangan yang sangat cantik dan kepuasan yang tidak terhingga bila dapat sampai ke puncak. Apalagi dengan anak-anak kecil. Kesyukuran yang tidak tergambar kerana Allah permudahkan untuk kami.



    4. Aktiviti luar dari kebiasaan untuk anak-anak bandar kita. Tak sangka rupanya anak kita suka outdoor dan adventure selagi kita tak dedahkan. Anak kami rupanya sangat suka hiking. Bolehlah bawa p hiking lagi lepas ni.






    5. Ini adalah training untuk pendakian lain. Sebenarnya sejak di universiti, saya teringin nak daki Gunung Kinabalu. Hmmn...lepas berumah tangga dan anak ramai ni, macam semakin jauh ja impian tu. Memikirkan anak-anak yang tiada sapa nak jaga sebab mereka rapat dengan saya. Selepas berjaya daki Bukit Broga, lega sangat sebab impian memanjat gunung dahulu macam dah tercapai walaupun ia adalah Bukit Broga bukan Gunung Kinabalu.  :D


    Aktiviti mendaki Bukit Broka ni pasti menguji stamina dan kekuatan otot dan tulang. Jadi kami ni yang sah-sah ahli Shaklee, memang dah ambil Ostematrix kalsium sebelum mendaki juga Collagen untuk sendi. Bekalan air Performance Drink juga kami bawa untuk beri kesegaran dan hilangkan dahaga. Bila badan dah sihat dan Allah izinkan semuanya jadi mudah insyaAllah.

    Ingin sertai iReach Shaklee bersama kami, hubungi saya ya.

    Jemput layan video pendek ini.



     Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    10 Sebab Kenapa Kita Perlu Detox dengan Cara yang Betul?

    Menyesal tak detoks dari awal kalau tahu macam ni kesannya ! Sebelum ni ambil mudah dan buat pun tanpa ilmu, maka memang tak jadilah. Kenapa nak kena buat detoks dan kenapa pula kena buat pula dengan cara yang betul ? Detox apabila dilakukan dengan cara yang betul dan tepat dengan pemakanan yang betul dan sihat, membantu sistem badan pulih, lebih sihat, bertenaga dan badan lebih fit untuk pelbagai aktiviti harian.

    Masih lagi tak yakin?

    kenapa-kena-detoks
    10 Kebaikan Detoks Kalau Kena Caranya

    Baca 10 Sebab Ini Kenapa Kita Perlu Detox dan Kebaikan Melakukan dengan Cara yang betul.

    1. HALAU TOKSIN dari Badan


    Toksin ni umpama RACUN dalam badan. Toksin ini boleh datang dari pelbagai sumber; pencemaran air dan udara, makanan yang mengandungi sisa racun perosak, bahan pengawet serta bahan kimia dan logam berat. Makanan yang kita ambil mungkin sudah menyerap toksin semasa hidupnya. Jadi badan kitalah yang kena tapis toksin ini.

    punca toksin
    Barangan dan persekitaran punca toksin masuk badan


    Pendedahan terlalu lama pada toksin yang gagal dibuang secara semulajadi oleh organ detok badan boleh mengganggu penyerapan nutrisi, menurunkan metabolisme badan, kita jadi mudah stress, hilang fokus, cepat penat, merendahkan sitem imun dan jadi punca penyakit lain. Toksin yang gagal dibuang oleh organ detox boleh berkumpul di tisu dan sel dalam badan termasuklah di otak. SEBAB itu kita kena DETOKS, bukan takut untuk DETOKS.

    toksin boleh disimpan dalam sel badan jika tidak detoks
    Kesan buruk akibat toksin berlebihan tidak dibuang



    2. Dapat Elak Penyakit SERIUS


    Toksin dari persekitaran boleh membawa pada penyakit KANSER, sakit jantung, strok dan banyak lagi. Mujur badan kita ada sistem detoks semulajadi untuk menapis bahan merbahaya ini. Namun, akibat dari sentiasa dibebani dengan bahan yang perlu ditapis, makan tak berhenti dan tinggi kolestrol, pencemaran yang semakin teruk, organ detoks menjadi kurang efisyen. Untuk membantu organ detokfikasi kembali efisyen dan melakukan kerja yang sepatutnya dilaksanakan secara semulajadi, DETOKS adalah jawapannya.

    penyakit akibat banyak toksin
    Kesan merbahaya dari tidak buang toksin dengan betul


    3. Dapat Tingkatkan Sistem Imun yang semakin LEMAH


    Bila sistem imun asyik berkompromi dan tidak kental lagi, kita jadi mudah dijangkiti selsema dan mengganggu kualiti hidup dan produktiviti kerja juga. DETOKS secara berkala dapat bantu menguatkan kembali fungsi sistem imun dan melawan jangkitan penyakit.

    kuatkan kembali imun sistem lawan penyakit dengan detoks
    Toksin menyebabkan sistem badan lemah melawan penyakit


    4. Boleh TURUN BERAT Badan !

    Bagaimana detox boleh bantu turunkan berat badan??? Sebenarnya lebihan toksin boleh jadi punca utama badan kita GAGAL MEMBAKAR LEMAK atau kurang efisyen dalam membakar lemak. Akibatnya, kita diet nak turunkan berat tapi tak jadi-jadi. Risiko penyakit bila berat berlebihan pun menjadi-jadi seperti kencing manis dan tekanan darah tinggi.

    detoks-lebih-mudah-dari-diet
    Diet Detox Tidak Mengakibatkan Kesan Yoyo Seperti Diet Nak Kurus Sahaja !

    DETOKS dengan panduan yang betul adalah cara terbaik membuang lebihan toksin yang tersimpan di sel lemak dan membantu meningkatkan metabolisme kembali. Kalau detoks sendiri2 atau sekadar minum teh detoks tu saya tak jamin berjaya ya.

    buang-lemak-dengan-detoks
    Makanan yang tepat semasa detox membantu buang lemak dan toksin



    5. Nampak lebih MUDA


    Ada orang yang badan banyak TOKSIN ni, nampak LEBIH TUA dari usia atau berbanding kawan-kawan yang seusia disebabkan 'premature aging' . Makanan tak sihat memang buat orang nampak tua pun. Toksin seperti logam berat dan radikal bebas juga rupa-rupanya mempengaruhi faktor kelihatan tua (aging) ini, contohnya orang yang HISAP ROKOK atau terdedah pada pencemaran udara. Sel-sel menjadi tidak stabil akibat radikal bebas.

    kelihatan-muda-lepas-detoks
    Apa yang kita makan tak sama dengan apa yang diserap dan dicerna tubuh akibat TOKSIN  !


    Bila kita buat DETOKS di mana toksin ni berjaya dikeluarkan, badan menjadi lebih mudah menyerap nutrisi seperti antioksida dan vitamin dari sumber makanan dan supplemen. ANTIOKSIDA inilah yang akan membantu melawan radikal bebas dan oksidasi di dalam badan. Jadi kalau ambil vitamin antioksida A, C, E  dan tonik Vivix tapi masih tak cantik dan kelihatan muda juga, ha, silalah buat detoks!

    6. Bantu HIDUP lebih INDAH 

    Ha? Bagaimana Detox membantu??? Alkisahnya, badan kita gagal berfungsi ditahap MAKSIMUM dan TERBAIK bila badan banyak toksin mengakibatkan kita boleh SAKIT sendi, pening kepala, penghadaman tak ok (susah dan tak regular membuang), susah nak tidur dan kepenatan.

    kembali-bertenaga-lepas-buang-toksin
    Kesan Detox : Bertenaga dan lebih ringan tulang pula tu.. - Sumber


    Jadi, bila kita buat DETOKS, kesan baik darinya lebih mudah membuang / penghadaman lebih baik, kurang stress, badan lebih ringan dan bertenaga dan ingatan lebih kuat.. Ha..Kan Hidup Lebih INDAH begitu !

    7. Meningkatkan TENAGA !


    Selepas detoks, kita akan mendapat kualiti TIDUR yang lebik baik dan kekuatan mental, fizikal dan emosi diperbaiki ! Cubalah kalau nak rasa sendiri !


    senang-bangun-tidur-lepas-detoks
    Lebih senang bangun pagi kerana mendapat tidur yang berkualiti selepas detoks


    8. Kulit Lebih CANTIK dan BERSERI


    Ramai yang mengalami kulit kusam dan berjerawat akibat dari diet yang tidak teratur juga dari persekitan yang banyak toksin. Ini beri kesan pada kesihatan kulit luar dan dalam buat wajah TIDAK CANTIK. Detoks yang betul, berjaya membuang toksin jadi jadi punca masalah kulit dan membantu meningkatkkan kesihatan kulit, mengurangkan jerawat, menguatkan akar rambut dan kuku dan wajah lebih berseri!

    Jerawat-hilang-lepas-detoks-shaklee
    Jerawat batu hilang dan wajah tidak kusam lagi.


    9. Mental dan EMOSI yang lebih JELAS


    Ramai juga yang kata blur dan berserabut bila banyak kerja perlu dilakukan. Dengan DETOKS, sistem badan kita lebih stabil di mana mental dan emosi boleh bertindak dengan seiring dan tenang. Kita lebih fokus, kurang blur dan berserabut. Jadi membantu kita buat keputusan yang tepat, analisis yang lebih baik dan melihat dari perspektif berbeza.


    Testimonial detoks shaklee
    Tidak blur-blur lagi ! 


    10. Mengembalikan keSTABILan sistem badan ( RESET )


    Sistem badan kita iaitu penghadaman, saraf dan hormon dicipta untuk bekerja bersama-sama untuk kesihatan optimum. Namun, bila badan banyak toksin yang berlebihan, kita pula asyik memberi makanan yang tidak berkualiti dan tidak DETOKS, maka sistem jadi tidak efisyen dan tidak boleh bekerjasama dengan baik. Dengan DETOKS yang betul, kita membantu sistem penghadaman badan kita kembali pasa asal ( reset ) dan berfungsi dengan lebih baik.

    kesan-baik-lepas-buang-toksin-detoks
    Sistem Penghadaman Kembali Normal Selepas Detoks Berjaya !



    Rugi sangat pada yang mempunyai tanda-tanda dan risiko toksin berlebihan tapi masih tak mahu detoks. Detoks tak sama macam diet nak kurus badan kerana kita tak perlu berlapar ! Ada meal plan khusus serta cadangan supplemen Detoks Shaklee yang akan membuatkan detoks berjaya dan tidak sia-sia. Akhirnya, berat yang susah nak turun berjaya diturunkan, wajah yang kusam berjaya dipulihkan serta penyakit yang tak tahu nak repair di mana, bertemu jalan penyelesaian.

    Hubungi saya segera jika berminat dengan Program Detoks ini !


     Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Apa itu Set Detox Shaklee dan 4 Kelebihannya Yang Tak Dapat PadaProgram Diet Lain

    Kadang-kadang kita sudah ambil B Complex tetapi masih penat. Kadang-kadang kita ambil Vitamin C tapi masih kerap sakit. Salah satu puncanya adalah kerana badan banyak toksin. Set Detox Shaklee berfungsi untuk membuang toksin berlebihan yang gagal disingkirkan oleh organ yang sudah overwork dan penat.



    Toksin adalah bahan beracun dari dalam badan sendiri atau faktor luaran yang tak perlu ada pun dalam badan kita, yang hanya menunggu masa untuk merosakkan badan dan malah boleh menjadi punca pada penyakit serius seperti kanser, gout, masalah penghadaman, hati dan juga masalah kesuburan. Banyak lagi sebenarnya..

    Apa yang ada dalam SET DETOX SHAKLEE?



    Set Detox Shaklee mengandungi Alfalfa, Herb Lax, DTX, Vivix dan Peppermint Ginger Plus.

    Kebaikan Set Detox Shaklee yang tidak ada pada diet dan program kurus lain :


    - Program Detox membantu kita buang toksin seterusnya jadi lebih sihat, bertenaga dan fokus.
    - Menurunkan simptom dan risiko penyakit merbahaya.
    - Boleh diamalkan oleh ibu menyusu dengan meal plan tersendiri.
    - Mengurangkan craving terhadap benda manis dan makan banyak seperti biasa walaupun sudah selesai Detox 7 hari.
    - sesi detox yang pendek sahaja, hanya 7 hari dan sudah dapat merasakan perubahan yang positif.
    - sistem penghadaman yang lebih baik.
    - nafas lebih segar dan tidak berbau jika anda mengalami masalah nafas berbau.
    - kulit lebih segar dan tidak lesu.. serta banyakkk lagi.
    - bonus : BERAT pasti TURUN !

    Harga Set Detox Shaklee :

    RM 825.

    Namun pembelian set lengkap Detox Shaklee, melayakkan anda untuk jadi ahli secara percuma dan jimat lebih banyak lagi, RM1++. Hubungi saya untuk tahu harga ahli dengan pembelian Set Lengkap Detox.

    Untuk ORDER SHAKLEE, Klik Sini atau hubungi saya di 013 488 2382.


    4 Kelebihan Memilih Set Detox Shaklee :

    1. Semua bahan supplemen yang direkomenkan adaah bersumberkan semulajadi dan terbukti sihat, selamat dan berkesan.
    2. Semua supplemen adalah sesuai untuk sesiapa saja dan menu makan ( MEAL PLAN DETOX SHAKLEE ) adalah sesuai untuk semua dan boleh diolah mengikut citarasa individu.
    3. Sebaik saja anda beli set complete detox ni, anda akan jadi ahli Shaklee dan diberikan support sepenuhnya sepanjang Program Detox di bawah Mysupervitamins dan iReach.
    4. Malah, anda dapat menambah pendapatan jika anda berkongsi dan menarik ramai lagi menyertai Program Detox ini.

    Kenapa kena ambil semua supplemen Detox Shaklee kalau saya dah follow meal plan "eat clean" atau diet sendiri ?

    Baca kelebihan semua supplemen Detox Shaklee dan inilah sebab-sebabnya ia buat Program Detox berjaya tanpa effect yoyo.


    "5 Senjata Ramai dapat kesan hebat selepas DETOX dalam masa 7 hari"

    1. Vivix


    Kenapa Vivix bantu untuk Detox Shaklee Style.

    Vivix diformulakan dengan anggur Muscadine. Anggur Muscadine adalah sejenis polyphenol yang tinggi antioksida dan energy booster yg sangat hebat. Semasa detox, Vivix membantu memberi tenaga pada sel untuk membaik pulih kesan toksin yang merosakkan badan dan beri tenaga untuk menyahtoksin dengan lebih efisyen.




    Kandungan Vivix :

    Selain Anggur Muscadine, Vivix mengandungi extrak polygonum cuspidatum, extrak european elderberry dan extrak lobak ungu. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Vivix mengandungi 4 bahan aktif yang tinggi kandungan Resveratrol berbanding resveratrol dari produk lain di pasaran. Resveratrol sangat powerful untuk bantu kawalan pelbagai jenis penyakit.




    Harga sebotol Vivix 150 ml : RM 475 .
    Jimat banyak kalau jadi ahli dan beli fullset.

    2. DTX


    Cara DTX bantu untuk Detox Shaklee Style.

    DTX Shaklee mengandungi milk thistle. Milk thistle ni memang sejak turun temurun digunakan secara semulajadi untuk detox hati dan terkenal sebagai TONIK HATI. Hati adalah organ utama untuk detokfikasi. Namun kalau dah diselaputi lemak, macam hati ayam tu, penat dia nak kerja. DTX membantu menyingkirkan toksin dari hati dengn lebih efisyen dan merangsang pertumbuhan semula hati yang rosak.


    Kandungan lain DTX Complex

    Selain milk thistle, DTX mengandungi extrak cendawan Reishi, schizadra, ekstrak dendalion, kunyit dan articok. Kandungan DTX Complex Shaklee kaya antioksida bantu rangsang baik pulih dan regenerasi sel hati dan bantu mengekalkan pengaliran hempedu yang normal serta mengeluarkan toksin dari badan. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.




    Harga DTX Complex : RM155.
    Jimat banyak kalau jadi ahli dan beli fullset.

    3. Herb Lax


    Fungsi Herblax bantu untuk Detox Shaklee Style

    Herb Lax mengandungui daun senna yag berfungsi untuk mengelakkan sembelit kerana sangat bagus untuk kesihatan usus dan lancarkan sistem pencernaan. Semasa Detox Program, usus yang sesak dengan toksin dan bahan lain yang menyekat pergerakan usus akan cuba disingkirkan.



    Kandungan Herb Lax:

    Selain daun senna, herblax juga mengandungi herba-herba terpilih untuk membantu pelawasan, elak sembelit dan meningkatkan kesihatan usus.

    Kandungan Herb Lax Shaklee
    Harga Herb Lax : Rm52.50


    4. Alfalfa

    Kebaikan Alfalfa bantu untuk Detox Shaklee Style

    Daun Alfalfa tinggi nutrien kerana akarnya yang panjang dan dalam, dapat menyerap pelbagai mineral. Alfalfa membantu melawan keasidan ( asid ) yang terjadi akibat toksin yang berlebihan dalam badan dan turut membantu menurunkan berat badan.

    Kandungan klorofil dan nutrisi dalam Alfalfa Complex menjadikannya diuretik semulajadi iaitu agen penyahtoksin sejak turun temurun. Alfalfa juga bantu tingkatkan sistem penghadaman dan mengurangkan bau badan.

    Alfalfa sebagai penawar semulajadi dan agen detok


    Harga Alfalfa Complex Shaklee :

    300 biji : RM53.73
    700 biji : RM97.50


    5. Peppermint Ginger Plus




    Apa yang ada dalam Peppermint Ginger Plus untuk bantu Detox Shaklee Style.

    Seperti namanya, dalam Peppermint Ginger Plus, ada daun pudina dan halia. Khasiatnya dapat menghilang angin dan kembung perut.

    Kandungan lain dalam Peppermint Ginger Plus :

    Selain pudina dan halia, dalam Peppermint Ginger Plus juga ada jintan manis dan bunga lawang yang nyaman dan melegakan perut. Kandungan dalam supplemen ini mengurangkan angin di usus dan perut dan melancarkan proses penghadaman. Kalau orang yang sering mual dan loya pun sangat direkomenkan ambil supplemen Peppermint Ginger Plus ni.



    Harga Peppermint Ginger Plus : RM45

    Banyak testimonial hebat dan perubahan peningkatan kesihatan selepas tamat detox selama 7 hari bersama supplemen Shaklee.

    Perubahan yang saya sendiri alami seperti dalam poster ini :



    Banyak lagi info dan testimonial saya akan kongsikan untuk 'Projek Detox'. Pada yang mengalami masalah keletihan, toksin tinggi, sukar fokus dan tidak mendapat perubahan positif selepas mengamalkan supplemen atau ubat, anda patut sertai kami dalam 'Projek Detox' dan amalkan Set Detox Shaklee ini.

    Hubungi saya segera jika berminat !


     Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC