Cara Kurus Lebih Sihat, Cepat dan Mudah Maintain

    Biasanya kalau sebut nak kurus je, mesti terfikir kena sekat makan, kan? Sebenarnya kalau nak kurus, bukan kena sekat makan.. Ha betul ka? Tipulah.

    Nak kurus secara sihat hanya perlu sekat makan makanan yang tak berkhasiat. Yang buat badan berisi bagai dipam itu bukan lah sebab kita banyak sangat makan sayur atau buah, tapi sebab banyak sangat makan ayam goreng dan nasi lemak 2-3 bungkus untuk sarapan.

    cara-detox-shaklee
    Turunkan risiko penyakit dengan amalkan detox secara sihat !

    Bila makan banyak makanan tak berkhasiat, parasit akan mula beranak-pinak dalam badan kita. Parasit ini akan serap nutrien dari makanan yang kita makan, jadi badan kita tak dapat nutrien yang sepatutnya. Ini sekaligus akan membuatkan badan asyik hantar isyarat lapar sebab ingatkan kita belum makan - padahal parasit tadi yang serap nutrien.

    Kurangnya nutrien juga menyebabkan metabolisma menurun, susah berat nak turun. Jad apa cara terbaik?

    Vivix untuk Set Detox Shaklee


    7 kelebihan berDETOX dengan betul untuk diet sihat kita?

    1. Menurunkan berat badan. Walaupun hanya berdetox, berat tetap akan berubah ! Yeah !!
    2. Kolon lebih sihat. - Usus yang sihat membantu menyerap nutrisi dan membuang bahan buangan dengan lebih lancar.
    3. Meningkatkan tenaga. - Badan yang kurang bertoksin membantu lebih sihat dan bertenaga.
    4. Mengawal nafsu makan. - Paling best, craving terhadap makanan dapat dikurangkan selepas itu.
    5. Kulit lebih cantik dan sihat. Bonus ni..Kulit yg bermasalah selama ni puncanya juga dari badan yang ada banyak toksin.
    6. Menguatkan sistem imun. - InsyaAllah, badan lebih kuat dan bersedia melawan penyakit.
    7. Tidur lebih lena. - dan bangun dengan lebih bertenaga.

    Produk Kuruskan Badan Tanpa Berlapar

    Produk yang terbaik untuk kuruskan badan adalah Set Detoks Shaklee.

    Walaupun amalkan produk ini, Program Detoks pun kena buat sama, barulah hasilnya menjadi.. bukan makan supplemen terus kurus.

    Set Detoks ini terdiri dari 5 jenis vitamin untuk menyingkirkan parasit yang membuatkan berat susah nak turun. Selain tu toksin dan lemak2 degil pun akan turun dibuang.

    Di samping itu, bila dah keluarkan parasit, jangan lah pula tambah parasit baru. Nanti susah nak nampak maintain.

    Objektif Program Detoks Shaklee ini adalah untuk bantu badan fit. Bila badan fit, sistem imun kuat dan parasit susah nak melekat.

    Antara Cara Program Detox ini termasuklah :

    - Banyakkan makan sayur hijau dan buah-buahan.
    - Elakkan makanan berikut : Makanan berproses seperti gula putih, roti putih dan makanan berasaskan tepung putih.
    - Jaga portion makan.
    - Elakkan juga minuman berkafein seperti teh dan kopi semasa tempoh berdetox.
    - Amalkan makan 6 kali sehari.

    P.s : Makan 6 kali sehari ini penting untuk kuruskan badan supaya badan kita tak lapar. Kalau badan kita lapar, badan akan simpan lemak. Bila badan simpan lemak, the very next time kita makan semula macam biasa, berat akan naik lebih tinggi dari sebelum ini.

    Jadi makan 6 kali sehari iaitu makanan yang tinggi fiber dan protein.

    Nak dengar dan tengok sendiri, kejayaan peserta Detox Shaklee? Sure anda terkejut tapi tiada yang mustahil kalau bersungguh-sungguh nak buat ni.


    Teruja? Insya-Allah saya akan sertakan cadangan pemakanan untuk seminggu dengan setiap belian Set Detoks Shaklee untuk kuruskan badan.

    Ini adalah supplemen yang ada dalam Set Detox Shaklee dan fungsinya


    Selain Vivix, di dalam Set Detox Shaklee ada DTX, Herb Lax, Alfalfa dan Peppemint Ginger.

    Berita baik, untuk masa terhad, belian set Detox Shaklee membolehkan anda mendapatkan tupperware serving yang cantik, berkualiti dan siap dengan bahagian untuk menjaga portion makan yang betul.



    Nak dapatkan Set Detoks Shaklee? Ada 3 Cara :

    1. Jika anda berada di Seberang Jaya, Kota Kinabalu, Kota Bahru, Johor Bahru, Ipoh, Sri Rampai, Bandar Sunway, boleh terus mendapatkan Vivix secara walk in di cawangan Shaklee.

    Anda disyorkan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk penjimatan. Daftarkan nama saya sebagai upline / sponsor 846056 semasa pendaftaran.

    2. Anda yang mempunyai credit card atau debit card boleh terus membeli di E Sell Detox.

    3. Hubungi Pengedar Shaklee di bawah untuk uruskan pesanan Set Detox dan konsutasi.


    Pengedar-Shaklee-Set-Detox-Untuk-Kurus
    Pengedar Shaklee dan Pakar Detox Anda

    Makanan Tinggi Zat Besi Untuk Naikkan Hb dan Turunkan Risiko Anemia

    Bila kita mengandung, antara rutin check up yang wajib adalah untuk check tekanan darah, berat dan bacaan HB.

    Bacaan HB ni mestilah, at least nak kena 11 ke atas lah. Kalau bawah dari 11, mungkin nurse dah tanda merah dan akan dapat perhatian 'khas' dari doktor.

    Bacaan Hb Normal dan Tidak Normal untuk Ibu Hamil
    Bacaan Hb Normal dan Tidak Normal untuk Ibu Hamil


    Apakah bacaan HB ni?
    Keadaan dimana kekurangan sel darah merah atau hemoglobin dalam darah, yang menyebabkan pucat dan keletihan.

    Kita sendiri pun risau kan, sebab boleh bahayakan diri kita sendiri dan jugak baby. Nak tahu apa gejala, tanda-tanda lain dan risiko untuk bayi dan ibu bila HB rendah, boleh baca di sini.

    Apalah punca HB rendah?



    Macamana cara nak naikkkan HB?

    Ada beberapa makanan yang tinggi zat besi, yang boleh bantu kita untuk naikkan kadar HB dalam badan kita. Antaranya:

    👉biji labu
    👉sayuran berdaun hijau
    👉tomato
    👉bayam
    👉brokoli
    👉makanan laut
    👉daging merah
    👉kismis
    👉apricot

    Makanan Tinggi Zat Besi Untuk Naikkan HB
    Makanan Tinggi Zat Besi Untuk Ibu Mengandung



    Dalam Shaklee pun ada vitamin yang ada zat besi dalam tu iaitu Vitalea.

    Vitalea ni sejenis multivitamin, di mana selain zat besi, Vitalea juga turut mengandungi berpuluh vitamin dan mineral yang lain. Bagus sangat amalkan Vitalea ni.

    Vitalea dengan Formula Zat Best


    Tak semestinya masa mengandung je boleh ambil. Tapi, masa tak mengandung pun sepatutnya ambil jugak. Untuk testimonial ibu yang berjaya naikkan Hb walaupun sepanjang pregnancy sebelum ni tak pernah normal, boleh klik sini.

    Share dengan suami bagus Vitalea ni, takkan mak yong ja nak sihatkan. Multivitamin bantu tampung kekurangan micronutrien dan bantu kita cergas dan bertenaga tau. Untuk set lengkap ibu hamil boleh refer poster di bawah ni



    elak-hb-low-dengan-vitamin-shaklee
    Supplemen Lengkap untuk Ibu Mengandung - vitalea, b com, vitamin c, omega, ostematrix, ESP.

    Semua orang inginkan kehamilan yang tenang, bertenaga dan sempurna demi kesihatan bayi dalam kandungan. Mengambil makanan harian yang bernutrisi tinggi adalah yang terbaik. Namun disebabkan terdapat juga kelopongan ditambah pula dengan ibu yang tak lalu makan atau memilih makanan, supplemen Shaklee adalah yang terbaik untuk mengisi kekurangan itu. Hb cantik, ibu bertenaga dan bayi pun sihat, insyaAllah.

    Untuk mendapatkan Vitalea atau Set Hamil Shaklee ini, boleh hubungi Pengedar Shaklee di bawah

    Pengedar-Shaklee-Set-ibu-hamil-untuk-naikkan-hb-rendah
    Pengedar Shaklee Anda

    Kenapa Kita Perlu Vitamin?

    Assalamualaikum.. Ramai orang rasa dia tak perlu vitamin. Bukan awak sorang tapi ramai lagi.

    Saya sendiri tak pernah amalkan vitamin secara konsisten walaupun tak pernah menolak vitamin sejak dulu.
    Kenapa Kita Perlu Vitamin? Tak cukupkan makan 3-5 kali sehari????


    Vitamin pertama yang saya kenal adalah Vitamin C yang mak bagi masa saya tinggal di asrama.

    Selepas 2-3 botol saya stop sampailah lepas kahwin. Masa mengandung barulah ambil apa yang doktor bagi seperti Omega dan Obimin.

    Saya ambil susu juga tapi masih lagi sakit dan lenguh2 badan. Lepas bersalin, sakit makin menjadi, sampaikan nak dukung baby pun saya sakit belakang bila membongkok. Nak duduk pun sakit.

    Masa ni baru saya cari supplemen Kalsium. Alhamdulillah, memang berkesan hilangkan sakit belakang saya.

    Macam tulah seterusnya, saya akan ambil hanya selepas ada simptom kesakitan.

    Video ni, mungkin berubah pandangan kita tentang keperluan vitamin.

    Walaupun kita rasa sihat, aktif, makan cukup dan tak ada seberang simptom penyakit, kita masih lagi berisiko untuk mendapat penyakit kronik?

    Ha, betulkah? Kenapa?????




    Saya risau, kerana keluarga saya memang banyak sangat history penyakit kronik. Kencing manis, darah tinggi, obese, strok, alzheimer dan kanser. Semoga keluarga saya semakin sihat dan kami tidak mengulangi sejarah kesihatan yang buruk ini.

    Bila kita dah sedar dan nak amalkan supplemen.. ini step yang perlu berjaga.

    Hakikatnya tak semua jenama VITAMIN adalah sama. Ada supplemen yang tak diserap badan, ada supplemen yang boleh jadi punca sakit buah pinggang dan toksin pada hati?

    So, macam mana nak pilih. Cari jenama yang ada 7 kriteria penting ni.

    7 Ciri Penting Memilih Vitamin dan Supplemen Tambahan?


    7 Perbezaan Jenama Shaklee dan Jenapa Supplemen Lain





    Ok, selamat berubah ke arah yang lebih sihat. Perlukan konsultasi terbaik, boleh hubungi pengedar Shaklee di bawah.

    Tanya-saya-vitamin-shaklee-yang-anda-perlu
    Pengedar Shaklee Anda

    Sebab saya buat dan teruskan bisnes. Mungkin anda pun ada dilema yang sama.

    Dah jadi ibu bapa ni macam-macam kita risaukan tentang anak-anak. Lebih-lebih lagi zaman sekarang ni macam-macam kejadian yang kita dengar kan. Pengasuh yang dera anak, van sekolah yang lebih muatan, memandu cara berbahaya dan pelbagai lagi berita yang tidak enak untuk didengar.

    Seboleh-bolehnya kita nak jaga anak kita sendiri dan hantar-ambil anak sendiri. Bukan sekadar dari segi keselamatan sahaja, kita juga mahu lebih masa bersama anak-anak. Kita nak tengok anak-anak membesar depan mata kita.

    Namun, ekonomi zaman kini yang meruncing membuatkan kita rasa cita-cita kita terbatas. Suami isteri perlu bekerja tetap untuk menampung keperluan keluarga.

    Macam mana nak capai cita-cita jaga anak sendiri terutamanya apabila mereka dah masuk sekolah darjah 1 nanti?

    Saya ada cadangan, mulakan bisnes part time semasa masih bekerja. Bisnes tu adalah bisnes yang tak perlu kita keluar je pejabat pos untuk hantar barang atau perlu sentiasa berjumpa customer. Semuanya boleh buat secara online.

    Ada ke bisnes macam tu? Boleh beri pulangan lumayan ke?

    Ada. Bisnes Shaklee. Bisnes ni mampu memberikan kita sehingga 4-5 angka jika kita beri komitmen sepenuhnya.

    Apa yang bestnya bisnes Shaklee tu?


    1. Ada untung runcit dan bonus bulanan dari Shaklee bergantung kepada jualan kita.

    2. Semuanya boleh dibuat secara online sahaja. Kita hanya masukkan order pelanggan dan Shaklee akan uruskan semuanya hingga sampai ke depan pintu rumah pelanggan. Senang kan? Sesuai sangat untuk mereka yang sibuk bekerja.

    3. Pendapatan yang lumayan, boleh tengok purata pendapatan pengedar Shaklee di bahagian komen ya.

    4. Bahan-bahan marketing disediakan. Hanya perlu copy-paste sahaja untuk memasarkan produk Shaklee.

    5. Kami sediakan kumpulan sokongan untuk semua bisnes partner kami. Anda tidak akan keseorangan. Setiap orang di dalam kumpulan sokongan sedaya upaya untuk membantu jika ada masalah dan juga sama-sama memberi motivasi di antara satu sama lain.

    Haaaa.. mudah bukan? Sesuai sangat untuk mereka yang masih bekerja dan boleh melakukannya secara part time. Bisnes ini sesuai untuk anda? Hubungi saya hari ini demi merancang masa depan anak-anak dan ibu bapa yang lebih bahagia InshaAllah.

    Penat Bersin Pagi2? Nak Cari Set Resdung Shaklee?

    Pagi-pagi bangun tidur dengan keadaan sakit kepala dan rasa agak pusing. Hidung mula berair dan start bersin. Hachum hachum 2 atau 3 kali. Aduhhh. Kena lagi aku ni!

    Bila dah start kena, mata pun rasa pedih-pedih, tau dah ni! Mesti resdung ni. Letih tau bila pagi-pagi hidung rasa ketat dan mata berat. Kurang motivasi nak mula kerja. Macammana ni?

    Ada kawan tu dia amalkan #vitaminC, #alfalfa untuk detoks dan juga #bcomplex. Katanya sangat membantu untuk resdung dia. Bersin hilang pagi-pagi, tekanan pada mata pun berkurang! Wah best tu, Alhamdulillah.

    Yang menariknya lagi, lepas beberapa ketika konsisten set ni, jerawat belakang badan yang bermaharajalela yang buat nak tidur susah tu pun hilang. Wah, muka pun makin berseri-seri, almaklumlah banyak kesan jerawat lama dah pudar.




    Banyak betul bonus ni. Lagi-lagi nak raya ni, bolehlah beraya nanti kulit muka lebih segar dan tak kusam lagi. Badan pun lebih bertenaga, syukur Alhamdulillah.

    Itulah pengalaman kawan tu, syok dengar dia cerita. InsyaAllah, boleh juga jadi camtu. Tak perlu nak sakit kepala dan facial pain lagi hari-hari kan? Hidup pun lebih ceria dan positif.

    Boleh dapatkan #setresdung dengan saya.

    Nama: Ida Khairani Ahmad
    No Phone: 013.488.2382




    Ida Khairani

    Supplemen Vivix Beri Tenaga Melawan Kanser dan Cegah Kanser Berulang

    Disahkan bebas kanser walaupun pada mulanya telah diagnose kanser tahap 4 memang keajaiban dari Allah. Maknanya sesiapa saja yang pada peringkat awal lagi memang masih mempunyai harapan untuk sembuh. Jadi jangan putuh asa. Apa nak buat?

    Vivix elak kanser berulang
    Lawan dan Cegah Kanser

    Selalunya, orang yang disahkan kanser perlu jalani rawatan kemoterapi.

    Semasa rawatan ni sel kanser akan dimusnahkan dan sel baik juga akan terjejas. Kesan dari ini, pesakit kanser turun akan alami penurunan imun badan dan mudah mendapat sakit-sakit lain.

    Masa ini, supplemen sangat membantu untuk memulihkan kembali.

    Kisah Kak Saadiah dan anaknya Hakim pengidap kanser stage 4 ini sangat memberi motivasi supaya kita tidak putus asa. Hakim telah disahkan bebas kanser dan kini menjalani kehidupan seperti biasa.




    Vivix membantu pesakit kanser dengan 4 cara :

    - memelihara sel supaya tidak rosak akibat radikal bebas
    - memberi tenaga pada sel supaya berfungsi seperti biasa
    - memulihkan sel yang telah rosak dan terjejas
    - melambatkan proses pemendekan telemores iaitu pelindung DNA kita.


    Kesan Vivix pada pesakit kanser
    Vivix Shaklee

    Vivix adalah minuman kesihatan yang terbaik dalam memelihara sel badan kita supaya sihat, pulih dan bertenaga untuk melawan penyakit.
    Lagi testimonial dan kesan positif pesakit kanser selepas amalkan supplemen Vivix.



    supplemen lawan kanser
    Vivix Bantu Elakkan Kanser Berulang


    Untuk mendapatkan supplemen Vivix ni, boleh segera hubungi saya di talian 013 488 2382 atau pilih cara di bawah.

    Cara Dapatkan Vivix Shaklee


    1. Jika anda berada di Seberang Jaya, Kota Kinabalu, Kota Bahru, Johor Bahru, Ipoh, Sri Rampai, Bandar Sunway, boleh terus mendapatkan Vivix secara walk in di cawangan Shaklee.

    Anda disyorkan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk penjimatan. Daftarkan nama saya sebagai upline / sponsor 846056 semasa pendaftaran.

    2. Anda yang mempunyai credit card atau debit card boleh terus membeli di E Sell Vivix.

    3. Hubungi Pengedar Shaklee di bawah untuk uruskan pesanan Vivix dan konsutasi.

    ubat vivix Shaklee rawat kanser secara semulajadi
    Pengedar Shaklee untuk Vivix 



    Kesan dan Perbezaan Vivix Shaklee


    Vivix Shaklee ni adalah minuman kesihatan dari sumber botani yang lazat. Serius ramai dah cakap dan suka akan rasanya. Tak ada rasa pahit langsung macam rasa ribena tu ada.

    Minuman botani Vivix yang lazat ni mengandungi campuran botani khas dicipta Shaklee yang mengandungi ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

    Secara semulajadi, bila badan makin berusia, sel badan juga turun alami penuaan. Penuaan sel yang tidak sihat dan cepat dari usia menyebabkan fungsi badan menurun begitu sistem imun menyebabkan badan gagal melawan penyakit.

    Penemuan dan kajian Shaklee, membuktikan Vivix Shaklee dengan ramuan semulajadi dapat melambatkan penuaan sel dan memberi kesan baik pada kesihatan.

    Perbezaan dan Keistimewaan Vivix Shaklee


    Shaklee dengan teknologi dan kemajuan yang ada mengambil kebaikan anggur Muscadine yang susah dan jarang ditemui bagi mencipta produk anti oksida Vivix.  Anggur muscadine ni mengandungi rangkaian lengkap polifenol.

    Apakah polifenol

    Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Polifenol berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun pada musim luruh. 
    Beberapa kajian disebutkan bahawa kelompok polifenol memiliki peranan sebagai antioksidan yang baik untuk kesihatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser[1]. Terdapat penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit Alzheimer.[2] 
    Polifenol dapat ditemukan pada kacang-kacangan, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun dan turunannya, cokelat hitam, dan delima Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur.

    Lebik unik dan istimewa, anggur muscadine mengandungi kepekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol dari sumber lain, menghasilkan kuasa antioksida yang sangat hebat.

    Di Shaklee, kami manfaatkan keberkesaan anggur muscadine ni untuk mencipta Vivix dan menggunakan proses ekstrak berpaten untuk mendapat kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol. Sebab itu Vivix berbeza dengan produk lain dan lebih berkesan.

    Ramuan Utama Vivix

    Kandungan Vivix Shaklee
    Kandungan Vivix Shaklee


    4 cara badan kita alami penuaan:


    1. Kerosakan DNA

    Radikal bebas boleh merosakkan DNA menyebabkan mutasi dan membawa pada kegagalan fungsi sel dan akhirnya sel mati. Penyakit kanser juga berpunca dari mutasi sel yang tiada kawalan.

    2. Penurunan Tenaga

    Mitochondria adalah pusat tenaga sel kita. Semakin kita berusia, jumlah motochondria yang dihasilkan makin berkurang menyebabkan kita cepat letih dan juga membawa pada sakit sendi, masalah jantung dan penyakit Alzheimer.

    3. Keradangan

    Makanan tinggi kalori dan tinggi lemak adalah faktor utama inflamasi atau keradangan berlaku.
    Keradangan yang kerap berlaku dan berulang kali terjadi mengganggu fungsi normal sel, meningkatkan risiko penyakit dan mencepatkan proses penuaan.

    4. AGE

    AGE atau Advanced Glycation End Product Proteins adalah bahan buangan sel kita. Lebihan AGE yang terhasil boleh menyebabkan sel rosak dan mengganggu jangka hayat sel. Malah, AGE menjadi punca kurang toleransi glukosa di dalam kes kencing manis.

    Apa fungsi Vivix dan cara Vivix atasi 4 faktor penuaan sel ini.


    Vivix mempunyai kandungan Resveratrol dan Polifenol.

    1. Melindungi dan pulihkan sel DNA

    Polifenol kandungan utama Vivix telah dibuktikan membantu melindungi sel DNA
    Polifenol juga menyokong pemulihan sel.

    2. Meningkatkan tenaga sel

    Polifenol membantu menggalakkan penghasilan mitochondria. Jadi badan lebih bertenaga untuk menghasilkan sel baru, memulihkan sel dan sel juga lebih kuat.

    3. Perlindungan Sel

    Di dalam ujian klinikal, campuran polifenol  menunjukkan penurunan kesan inflamasi pada individu yang mengamalkan pemakanan tidak sihat yang selalunya akan membawa pada penuaan sel untuk jangka masa panjang.

    Kurangnya inflamasi ini bermaksud sel lebih kuat dari segi pertahanan dan melambatkan penuaan sel.

    4. Mengurangkan penghasilan AGE protin


    Di lab, campuran unik polifenol menunjukkan penurunan penghasilan age protin. Sel badan dengan AGE protin yang rendah bagus dan menggalakan kesihatan jantung dan kawalan gula dalam darah yang lebih baik. Sebab ni jugalah, ramai pengamal Vivix yang alami penyakit kencing manis mendapat perubahan positif.
    Vivix Supplemen Kesihatan


    Cara Makan Vivix



    Saranan penggunaan Vivix Shaklee.
    Goncang sebelum guna. Minum 1 sudu teh secara terus atau campurkan dengan minuman kegemaran anda. Sedap dihidangkan sejuk. Simpan dalam peti sejuk. 


    Kajian Terhadap Vivix oleh Shaklee


    Setiap kali sel kita diperbaharui, pangjang telemore sel akan dipendekkan.

    Telemore adalah penentu ukur tahap kesihatan dan penuaan. Semakin kita berusia, semakin pendek telemore.

    Jika kadar pemendekan telemore dapat dikurangkan, ia adalah sesuatu kejayaan dan melambatkan penuaan sel.

    Pengambilan Vivix telah dibuktikan dapat melambatkan proses pemendekan telemores ini sebanyak 40%.

    Telemore bertanggungjawab melindungi DNA kita. Dengan DNA yang masih elok, ia membantu pembaruan sel yang berlaku setiap hari termasuklah apabila sel badan diserang penyakit.

    Untuk mendapatkan Vivix Shaklee ada 3 cara:


    1. Jika anda berada di Seberang Jaya, Kota Kinabalu, Kota Bahru, Johor Bahru, Ipoh, Sri Rampai, Bandar Sunway, boleh terus mendapatkan Vivix secara walk in di cawangan Shaklee.

    Anda disyorkan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk penjimatan. Daftarkan nama saya sebagai upline / sponsor 846056 semasa pendaftaran.

    2. Anda yang mempunyai credit card atau debit card boleh terus membeli di E Sell Vivix.

    3. Hubungi Pengedar Shaklee di bawah untuk uruskan pesanan Vivix dan konsutasi.

    vivix shaklee untuk kencing manis
    Pengedar Vivix Shaklee


    Kelebihan BAWANG PUTIH


    Nak tahu tak? Kenapa orang kata bawang putih banyak khasiat dan kelebihan?

    GARLIC-UNTUK-BOLEH-TURUNKAN-TEKANAN-DARAH
    Kelebihan bawang putih yang orang tak tahu

    Org dulu2 guna sebagai natural antibiotik.

    Sbb pada garlic tu ada satu bahan aktif dipanggi ALLICIN yg bertindak sebagai anti bakteria.. kan kita tgk bawang putih ni tahan lama betul kan.

    Kajian menunjukkan allicin ni bertanggungjawab merendahkan kolesterol, menghalang pembentukan darah beku, anti-hipertension, anti cancer, antioksidant, antibakteria dan antivirus.. 

    Bawang putih juga antara makanan yang digalakkan diambil oleh pesakit kencing manis. Kenapa boleh baca di sini.

    Ohsem kan?? Selalu kita guna garlic ni utk menyedapkan masakan je kan.

    Now dah tahulah rahsia disebaliknya.

    Sebab tu kalau nk detox buang parasit pun boleh ambil garlic banyak2 taruk dalam masakan.

    Akak kureng skt. Boh dalam masakan ok, tapi hiasan ja la. Nak kunyah tak sanggup.
    Jadi, akak pilihlah Garlic Shaklee. Kurang bau. Telan ja tak ada nak feeling apa2.

    Best, angin pun keluar. Hahah!!! Customer akak yang nak kawal

    Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%.



    Nak dapatkan khasiat Allicin yg best ni dari Garlic Complex? Ok, boleh pilih 3 cara ni untuk beli Garlic Shaklee.

    1. Beli melalui link ini, E Sell Garlic Shaklee

    2. Walk in ke branch Shaklee berdekatan anda. Untuk membeli pada harga ahli, boleh beli dan isi form keahlian di sana. Isi bahagian sponsor ID 846056. 

    3. Hubungi Pengedar Shaklee di bawah untuk uruskan pembelian anda.

    Roger ya. Terima kasih.
    Dapatkan Garlic Shaklee untuk manfaat kesihatan di sini
    Pengedar Shaklee Anda !

    Macam mana nak beli SET SUBUR Shaklee?

    Assalamualaikum. Alhamdulillah ramai dah sedar akan kepentingan kesihatan dari dalam untuk tujuan subur dan mendapat rezeki. Kami dah ada banyak testimonial positif. Semoga anda juga boleh jadi antara testimonial yang berjaya mendapatkan anak dengan izin Allah dan pengambilan supplemen Set Subur Shaklee ni.

    cara-beli-vitamin-tingkatkan-kesuburan-lelaki-perempuan
    Makanan tambahan yang bagus dan berkhasiat untuk tingkatkan kesuburan


    Jadi, apa yang ada dalam Set Subur Shaklee?

    cara-nak-dapatkan-supplemen-untuk-subur-shaklee
    Vitamin untuk Tingkatkan Kesuburan Shaklee


    Set Subur Shaklee mengandungi beberapa supplemen. Saya kongsikan kebaikan setiap vitamin untuk tambah kesuburan ini.

    Set Supplemen Subur Istimewa untuk Wanita

    B Complex untuk yang hendakkan zuriat:

    Lengkap kesemua 8 jenis vitamin B dan asid folik. Folic asid sangat penting diambil oleh ibu yang merancang untuk hamil sejak 3 bulan sebelum mengandung lagi sampailah semasa mengandung. Ini untuk mengelakkan risiko bayi mendapat sipina bifida iaitu sejenis kecacatan saraf tulang belakang.

    ESP (Protein) untuk lebih subur dan bertenaga:

    Ramai tak tahu, sel ovum mahupun sperma terdiri sel. Jadi sel yang sihat mestilah terbentuk sejak awal supaya boleh survive. Protin yang baik membantu penghasilan sel yang terbaik. Selain itu protin ESP memberi tenaga pada pasangan suami isteri. Of cos performance lebih baik nanti ! ;)

    GLA Shaklee untuk lebih subur dan teratur

    GLA lagi ni memang banyak berjasa sebenarnya dan hot selling. Kadang-kadang pasangan tak dapat zuriat sebab bersama pada waktu tidak subur bila isteri alami period tak teratur. Jadi GLA membantu memulih aturkan kitaran haid. Selain tu, kekeringan ketika bersama juga mungin terjadi dan GLA membantu menambah kuantiti cecair faraj, dengan izin Allah.

    Set Supplemen Subur Khas untuk Lelaki


    Vitamin E untuk libido

    Apa itu libido? Libido ni keghairahan dan keberahian. Vitamin E juga dikatakan vitamin cinta kerana dapat membantu meningkatn libido. Boleh baca sini untuk info lanjut.


    Vitalea untuk kesihatan sperma

    Di dalam multivitamin Vitalea terdapat keperluan asas vitamin dan mineral yang membantu melengkapkan kekurangan nutrisi dari makanan. Antara yang best untuk kesuburan adalah Zink. Di dalam Vitalea terdapat Zink dan Zink membantu menyuburkan, menyihatkan dan membanyakkan sperma lelaki.

    Vivix untuk perlindungan sel dan tambah kesihatan

    Seperti yang semua tahu, Resveratrol di dalam Vivix ada banyak khasiat. Dalam kes kesuburan, Resveratrol membantu pasangan menghasilkan sel terbaik untuk kedua pasangan, melindungi sel ovum dan sperma dari rosak dan lemah dan meningkatkan tenaga pasangan suami isteri. Malah banyak penyakit yang menyebabkan kesuburan pasangan merosot dapat dibantu.

    Cara makan Supplemen Shaklee untuk Subur

    Jangan risau, Ida akan bantu cara makan Set Subur Shaklee ni selepas setiap pembelian khusus di Mysupervitamins.com

    Apa kata yang telah mencuba Supplemen Subur ini?

    tip-untuk-tambah-subur-dengan-makanan-tambahan
    Syukur, rezeki untuknya selepas gigih usaha amalkan vitamin kerana Allah swt




    Selepas Mengamalkan Set Supplemen Subur Shaklee

    Selepas Mengamalkan Set Supplemen Subur Shaklee

    Selepas Mengamalkan Set Supplemen Subur Shaklee

    Apa Kata Doktor?

    Doktor pun menggalakkan pasangan yang inginkan zuriat supaya mengamalkan supplemen ya.

    Apa kata doktor tentang vitamin untuk subur?

    Berapa harga Set Kesuburan Shaklee?

    Boleh klik pilihan set di bawah untuk tahu harga setiap Vitamin Kesuburan dan Set Kesuburan Shaklee.

    3 CARA NAK BELI SET SUBUR SHAKLEE?

    Ok, puas hati? Jadi mana mana nak beli set subur Shaklee ni?

    1. Beli melalui E Sell iaitu shopping cart Shaklee dan bayar menggunakan credit card atau debit card.

    Set Supplemen Kesuburang Lelaki dan Wanita Klik Sini

    Set Subur Pasangan Suami Isteri Shaklee
    ESP, B Complex, GLA, Vitamin E, Vivix dan Vitalea


    Set Supplemen Subur Premium untuk Lelaki Klik Ini.
    Set Supplemen Subur untuk Lelaki : Vitamin E dan Vitalea



    Set Supplemen Kesuburan Wanita Klik Sini

    Set Subur Wanita : ESP, B Complex dan GLA Complex 



    Jika anda kekurangan budget dan nak beli hanya 1 produk buat masa ini, boleh beli melalui E-Sell Product List ni.

    E-Sell

    2. WALK IN ke cawangan Shaklee berdekatan anda. Boleh tengok cawangan Shaklee di link ini. Anda juga digalakkan mendaftar dengan saya dengan menggunakan ID 846056 sebagai upline untuk mendapat penjimatan ketika membeli di cawangan.


    3. Hubungi Pengedar Shaklee di bawah untuk uruskan pesanan dan pembayaran.

    cod shah alam untuk vitamin subur shaklee
    Pengedar Set Subur Shaklee




    Cara cepat kawal dan turunkan gula dalam darah supaya elak dicucuk insulin

    Mak memang ambil ubat kencing manis tapi selepas 2 kali check up bacaan gula tak juga turun. Bila doktor cadangkan suntikan insulin, makin risaulah mak. Selain tu, mak mudah naik gatal-gatal di badan.

    Bila dah gatal ni, for sure rasa nak menggaru. Bila garu, boleh terluka. Bila terluka, bahayalah.. Lambat nak baiknya.

    Itulah risiko pesakit kencing manis.

    Gula tak terkawal. Luka lambat baik. Cepat penat. Terpaksa bergantung pada suntikan insulin.



    Bila gula tidak terkawal, komplikasi yang lebih besar boleh terjadi iaitu

    - luka tak baik sampai bernanah dan busuk.
    - kaki dan tangan terpaksa dipotong untuk elak jangkitan kuman semakin merebak.
    - berat turun mendadak atau berat susah nak turun
    - fungsi buah pinggang terjejas
    - terpaksa jalani dialisis
    - tinggi risiko untuk heart attack
    - hypertensi, strok
    - saraf mata terjejas, mengakibatkan bengkak, rabun, katarak, buta



    Seboleh-bolehnya, usahalah kawal gula dengan mengawal pemakanan. Inilah basic inilah yang terpenting. Kalau orang sihat pun boleh dapat kencing manis akibat pemakanan yang tak dijaga, apa lagi orang yang sudah ada kencing maniss.. Kencing manis boleh menjadi bertambah parah sampai terpaksa bergantung pada suntikan insulin atau mendapat penyakit yang boleh meragut nyawa.

    Makanan tambahan seperti Vivix yang kaya antioksida dan kuasa 10 kali ganda Resveratrol dari tumbuhan dapat membantu.

    Bebas suntikan insulin - baca selanjutnya


    Tahukah anda, 1 dari 5 orang dewasa di Malaysia, adalah pesakit kencing manis. Sebenarnya ada beberapa sebab orang Malaysia ni ramai yang kena  kencing manis. Antaranya,

    1. Cara pemakanan yang tidak sihat. Pemgambilan gula yang berlebihan.
    2. Stress
    3. Obesity
    4. Kurang bersenam
    5. Pengambilan ubat ubatan.

    90% orang yang ada kencing manis biasanya type II, asalnya normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat mengakibatkan insulin tidak dapat berfungsi dengan baik.

    Supplemen Untuk Kawal Gula

    Apa sebenarnya Diabetis dan Bagaimana Kencing Manis Boleh Terjadi?

    Apabila kita makan, karbohidrat akan di cernakan menjadi glukosa. Glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan sumber tenaga kita.
    Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dlm sel organ.
    Insulin berperanan macam gatekeeper atau kunci antara salur darah dan sel organ. Apabila insulin buka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel, membekalkan tenaga untuk jalankan fungsi sel. Diabetes/kencing manis terjadi apabila insulin tidak mencukupi dihasilkan atau insulin tak dapat buka pintu antara sel organ dan salur darah,
    Glukosa akhirnya terkumpul dalam darah. Apabila glukosa tinggi dalam darah inilah menyebabkan penyakit kencing manis.

    Boleh tengok video ni untuk faham 'apa itu diabetis', punca diabetis dan bagaimana fungsi insulin.


    Cara cepat kawal dan turunkan gula supaya elak dicucuk insulin ?

    Bila insulin gagal berfungsi dengan baik maka kencing manis boleh terjadi. Jadi Resveratrol membantu meningkatkan fungsi INSULIN ini. Harapan kita adalah pesakit tidak perlu bergantung pada suntikan insulin. Lama-kelamaan insyaAllah boleh bebas dari pergantungan pada ubat juga. Namun, kenalah minta pengesahan dari doktor dulu.

    Vivix bantu elak suntikan insulin
    Disclaimer : Vivix bukan ubat. Vivix adalah supplemen semulajadi di mana ramuan utamanya mempunyai bukti klinikal.

    5 mekanisme bagaimana resveratrol dapat bantu kurangkan masalah metabolik sindrom akibat kencing manis adala




    1. Resveratrol bantu memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah dan membantu sel lebih sensitif pada kehadiran insulin.

    2. Resveratrol bantu kurangkan rintangan Insulin.
    Resveratrol di dalam vivix ni tolong betulkan fungsi "kunci dan mangga" tadi supaya glukosa boleh masuk ke dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja.

    3. Resveratrol bantu melindungi pankreas
    Kita nak pulih dan suburkan kembali fungsi pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. Kita tak nak cucuk insulin tiruan. Kita nak pankreas hasilkan sendiri insulin secara semulajadi. Vivix akan mengurangkan radang di pankreas dan memulihkan sel el di pankreas supaya penghasilan insulin akan kembali ke normal semula.

    4. Resveratrol bantu membaiki rembesan insulin
    Bila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.

    5. Resveratrol Bantu Keseimbangan Metabolisme.
    Gula yang diambil adalah bertujuan untuk bertukar menjadi tenaga melalui proses metabolisme dan semakin berusia, kadar metobolisme semakin menurun. Pengambilan Vivix membantu meningkatkan kadar metabolisme.

    Nak ka tunggu kaki dipotong? Nak ka tunggu doktor cadangakan insulin? Nak ka terus menerus bergantung pada suntikan insulin sedangkan kita ada pilihan untuk jadi bertambah sihat.

    Nak tak hidup cergas kembali walaupun ada kencing manis. Nak tak hilangkan kerisauan segala komplikasi kencing manis. Bertindaklah sekarang !

    Ada 3 cara untuk mendapatkan supplemen kawal gula ini.

    1. Beli melalui link ini, E Sell Vivix Shaklee. 

    2. Walk in ke branch Shaklee berdekatan anda. Untuk membeli pada harga ahli, boleh beli dan isi form keahlian di sana. Isi bahagian sponsor ID 846056. 

    3. Hubungi Pengedar Shaklee di bawah untuk uruskan pembelian anda.
    Ubat kencing manis Shaklee
    Dapatkan Vivix Shaklee dengan Mudah !

    Minuman sihat tanpa gula tiruan semasa berpuasa di bulan Ramadhan


    Masa qada puasa, inilah minuman pilihan Ida waktu berbuka. Selepas sebulan habis stok, akhirnya sempena nak masuk Ramadhan ni stok Performance Drink ada balik. Yeah, Alhamdulillah. PD ni minuman yang sangat sesuai dan sihat sangat bagi orang berpuasa tau..





    Nak bancuhnya senangnya. Tak payah gula lansung sebab dan ada sweet sikit2 tu. Rasa oren yang sedap.







    minuman tenaga tanpa gula untuk berpuasa
    Performance Drink Shaklee





    Ida selalu bancuh guna air sejuk. Letak ja PD 1-2 sudu dah siap. Senang.





    Nak berbuka, nak sahur nak minum sepanjang malam pun boleh.










    minuman untuk berpuasa
    Cara bancuh performance drink yang sebenar










    Walaupun sebenarnya ia dicipta untuk orang bersukan, in fact siap pernah dibawa naik ke angkasa lepas oleh angkasan US, kita di Malaysia ni bolehlah minum untuk menyambut Ramadhan pula.




    Supaya gula terjaga dan masa terawih tu maintain ja. Selalu time berbuka ni, macam2 air la kita teringinkan.. Tebu, jagung, abc, cendol.. semualah.. Aduh.. Sekali sekala boleh.. tapi kalau sampai sebulan minum tu.. haha jaga2 laaa gula naik tau.





    Jangan ingat yang muda tak boleh tinggi gula. Sebelum terkena, lebih baik berhati-hati. Terutama kalau keturunan memang ada kencing manis.







    minuman tenaga untuk berpuasa
    Sejarah dan Rekod yang dicipta Performance Drink Shaklee


    Oleh kerana Performance Drink dicipta oleh atlit bagi mengekalkan eloktrolit di dalam badan, sampaikan angkasawan pun minum masa di angkasa lepas, sesuai sangatlah PD diminum sebelum kita berpuasa. Supaya eloktrolit dan cecair dalam badan sentiasa cukup dan tidaklah kita kering dahaga sangat. Ibu menyusu pun Ida syorkan ambil. Supaya bekalan susu tidak terjejas semasa berpuasa.




    Bestkan? So nak order cepat2 hubungi Pengedar Shaklee ni ya. Pos ke 1 Malaysia pun boleh. Cepat, sebelum ketandusan stok Performance Drink.




    Pengedar Shaklee Minuman Tenaga Performance Drink Setia Alam
    Pengedar Minuman Tenaga Performance Drink








    Trend Hantaran 2017 Lebih Jimat, Rare dan Unik

    Ada yang pi kenduri kahwin hari ni ?
    .
    Hari nk wedding cousin. 😄
    .
    Hobi Kak Ida memang pi kenduri. Haha !!
    .
    Semoga pengantin bahagia ke anak cucu, insyaAllah.

    Sepupu k Ida ni baik dan lembut orangnya. Suami dan family mertua dia pun baik sangat nampak.
    .
    So happy for her.
    .
    Browse2 tgk set hantaran, syok pulak tgk orang buat hantaran set2 Shaklee..
    .
    Teringat dulu beli hantaran make up lah, perfume...
    .
    Akhirnya selepas 10 tahun masih lagi tak habis2. Ada yang dah masuk tong sampah 🙈
    .
    Kalau kenal shaklee dari dulu boleh berhantarankan set kulit cantik ke, nak skin care ke, nak set kesuburan suami isteri ke 😄, set penjagaan rambut ke, set awet muda ke.. eh..
    .



    .
    Macam2 set boleh buat hantaran..
    .
    Adik2 yg plan nak kawen tahun ni jom sembang2 set apa yang korang nak letak atas dulang hantaran tu..
    .
    Konpem nampak rare dan exclusive gitu.. 😊😊
    .
    Ida Khairani
    013 488 2382
    http://www.mysupervitamins.com

    Hadiah Hari Ibu 2017

    Assalamualaikumm

    Mother’s Day is Coming!

    Of cos, hari istimewa untuk mak-mak kita adalah setiap hari, tapi dapatkah kita gembirakan mereka tiap2 hari seperti sepatutnya..

    Nak tak bagi extra special hari ibu ni?

    Apa kata kita hadiahkan sesuatu yang dapat beri keselesaan dan tambah kesihatan mak kita.

    Kalau dengan hadiah ni dapat bantu mak yang sakit lutut, dapat berjalan dengan lebih selesa.

    Kalau dengan hadiah ni, dapat buat jantung mak jadi lebih kuat, so tak selalu penat.

    Mau tak?

    Pahala kita dapat dengan berbakti pada mak dan mereka super gembira dengan kesihatan yang bertambah baik. InsyaAllah


    Hadiah-hari-ibu