Selamat Datang

Mysupervitamins.com menyediakan informasi kesihatan dan peluang mendapatkan vitamin Shaklee dengan lebih mudah

SET PENYUSUAN PALING HOT DARI MYSUPERVITAMINS

BERTINDAK SEGERA! PROMOSI BERAKHIR HUJUNG BULAN MEI !

Penyusuan Susu Ibu

Shaklee membantu ibu merealisikan misi penyusuan dengan kesihatan yang terpelihara

Anti aging

Penemuan terkini Vivix untuk rahsia awet muda

MAGIK DAN KEISTIMEWAAN VIVIX

Vivix > Tonik ajaib untuk pelbagai penyakit kronik

Kurangkan berat badan secara sihat

Membakar lemak dan memelihara otot

Tuesday, September 23, 2014

Kuku pulih dengan khasiat collagen

Jika sebelum ni saya kongsikan macam mana collagen membantu membanyakkan susu badan dengan cepat..!!! Saya ada nak kongsikan lagi satu kisah saya dengan collagen ni. Hehe.. Ok, kali ni ja. Esok saya cerita kisah orang lain pulak. Saya juga pernah kongsikan testimonial collagen ni di Shaklee Talk bersama ahli ahli Shaklee yang lain dan siap dapat hadiah lagi. Unfortunately, saya tak ada gambar sebelum dan selepas..



Kajian klinikal Shaklee dah membuktikan Shaklee Collagen Powder beri kesan seawal 8 minggu untuk kegunaan yang konsisten. Protin collagen dan khasiat tambahan lain dalam collagen shaklee ni, bukan saja beri kesan pada kulit luaran malah kuku, rambut dan sendi dalaman. Kerana sel badan kita ni juga dihasilkan dan memerlukan protein! 


Alkisahnyaaa...


Pada 2 tahun lepas, beberapa bulan sebelum bulan puasa, jari saya terkepit pada pintu kereta. Pintu kereta tu kan ada getah yang serap bunyi dan bagi ketat tu. Pintu kereta saya dah loose getah tu. So bila nak tutup tu kena penuh skill dan rapat2 ja. Malang tak berbau, saya nak tutup .. Tersepit sekali dengan jari comelku. Arrgghhhhhh... Sakit ya amat !!!


Rupa beginilah kalau kuku tersepit. Gambar ni dari hasil google image. Kredit tu cikguazizul.blogspot.com

Of cos saya cuma berubat di rumah disebabkan kuku masih ada, belum berdarah dan tak ada kecederaan serius. Cuma kuku jadi hitam sebab darah beku pada isi bawah kuku tu. Kuku saya jadi horror. Malu la juga.. Kata jual shaklee kan tapi kuku hitam. Huhu !!



Saya sabar dan redha menunggu kuku bertukar dan pulih. Minggu bertukar bulan, tak juga baik2. Sampailah masuk bulan Ramadhan. Nak cantik punya pasal, saya mula ambil collagen. Setiap hari saya ambil.. Masa ni collagen baru ja wujud di pasaran shaklee di Malaysia.


Apa yang saya dapat lepas amalkan collagen shaklee ni adalah, kuku baru tumbuh dengan cepat. Kuku lama yang ada darah beku tu makin kedepan makin kedepan dengan cepat!! So bergantilah saya sepenuhnya dengan kuku baru yang putih, bersih, sihat dan cantik menjelang hari raya!!! Rasa dalam beberapa minggu ja dah pulih lepas saya konsisten ambil collagen. 


Selain dari kuku yang sudah sepenuhnya sihat, wajahku yang tidak seindah mana dan banyak jerawat juga makin pulih. Jerawat jadi kering dan kecut! Syukur Alhamdulillah atas ujian dan nikmat Allah. 


Sebab tu saya suka sangat promote collagen sebab kesannya lebih cepat. Orang kitakan suka yang cepat ajaa.. Memang Shaklee Collagen masuk
pasaran Malaysia dulu berbanding US. Mungkin sebab tabiat rakyat Malaysia ni la. Haha!! Yang cepat dari produk lain tu jaga-jaga ya. Mujurlah Shaklee Collagen Powder ni dah di support dengan kajian saintifik dan klinikal.

Anyata kandungan utama shaklee xollagen powder ni ialah 

Sisik ikan merah di mana ia merupakan sumber premium untuk collagen sebab ia sangat kuat dan mudah diserap tubuh.

Vitamin B pun ada dan ia menggalakan metobolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk memberi tenaga yg diperlukan dalam pengeluaran kolagen dalam sel





Yang buat shaklee collagen lebih extra super special sebab ia sangat ringan di mana molekul hanya 1000 dalton. Kalau dah tak komplex, sangat-sangat senanglah badan nak serap dan sangat-sangat cepatkan kesannya! Jadi kalau nak kulit cantik, kuku sihat, payudara tegang, susu banyak bagi yang menyusu badan, jangan tunggu lagi ya!! Collagen asli kita semakin menurun bila usia dah 20 tahun, jadi harus cepat2 ganti dengan suppplemen semulajadi shaklee collagen powder ni !



Ida Khairani
admin@mysupervitamins.com






Sunday, September 21, 2014

Kesan sampingan collagen shaklee terhadap ibu menyusu

Sekarang ni sedang berlangsung promosi collagen shaklee. Saya pernah ambil dulu, Alhamdulillah banyak perubahan. Kemudian saya ambil dan konsisten yang basic saja bila muka kurang bermasalah dah. Dalam kata lain, makin bersih dan sihat ! Bila promo shaklee collagen powder ni kembali, teruja balik nak cuba semula walaupun saya seorang ibu menyusu sekarang. Yang best, saya dapat kesan yang sampingan terbaik dari segi penyusuan susu ibu. So, kali ni saya nak kongsikan kebaikan, kesan dan testimonial saya dan rakan-rakan kami yang juga ibu menyusu. Saya harap ibu menyusu tak ragu-ragu mengamalkan collagen shaklee dan mendapat kebaikan serupa terhadap penyusuan susu ibu.

Untuk pengetahuan perkara penting dan asas dalam penyusuan adalah supply vs demand. Kami memang pegang prinsip ni. Bagi yang tak tahu, saya dan rakan-rakan Shaklee mendapat hadiah istimewa percutian ke US iaitu Los Angeles dan San Fransisco sebanyak 11 hari. Di sana, ibu-ibu menyusu tak semua yang mengepam susu untuk bekalan bawa balik ke Malaysia. Cuma ada seorang ja sebab anaknya memang eksklusif menyusu susu ibu melalui botol. Kami yang lain, sekadar mengepam atau marmet dan buang untuk mengekalkan production. Ramai yang tak buat pun bila payudara tak sakit, termasuklah saya. Kiranya, bila tak pump, payudara tak sakit dan produce susu lagi buat sementara. Kami yakin sangat, bila dah balik Malaysia, dengan adanya rangsangan dan permintaan dari anak, susu ibu pasti meriah dan banyak macam biasa !!!

Selepas seminggu lebih balik dari US dengan mengekalkan konsep penting iaitu supply vs demand dan tip memperbanyakkan susu ibu, nampaknya susu kami tak meriah macam sebelum ni. Anak saya, Nuh Iman makan sangat banyak macam memang tak kenyang minum susu. Malah di sebelah malam, jaga banyak kali sangat bangun untuk menyusu. Bila saya bagi air kosong, minum macam sangat dahaga. Saya masih positif yang susu saya sentiasa cukup untuk dia dan tidak sesekali top up dengan susu formula lain. Sedangkan masa pi US pun saya tinggalkan EBM untuknya.


Menjelang promo September, saya pun gatal nak cuba Collagen Powder Shaklee. Alhamdulillah, Allah Maha Pemurah dan Maha Kaya, selepas 2 sachet ambil Collagen, cik B dah rasa perbezaan. Rasa kesan positif yang sangat mengujakan semasa anak
menyusu. Sebelum tu B tak rasa penuh pun untuk setiap kali penyusuan. Tak rasa bengkak atau banyak susu. Anak minum pun confius ada susu atau tidak. 


Kalau masih tak percaya, saya kongsikan testimonial rakan-rakan saya. Sebenarnya selepas kesan sampingan yang terbaik apabila makan collagen, saya terus whatapps rakan-rakan yang pergi US juga anak-anak downlines kerana happy dan excited sangat! Rupanya ramai yang susu merudum juga macam saya sebelum cuba collagen. So ada rakan-rakan yang terus mencuba petua milk booster dengan collagen ni. Kesan sampingan mereka juga sama seperti saya dan boleh rujuk gambar testimonial di bawah ni! 













Kesan sampingan Collagen Powder Shaklee tidak syak lagi kerana kandungan protein, vitamin c dan vitamin b yang terdapat dalam sumbernya. Saya harap, pada ibu-ibu yang masih mencari dan belum ketemu makanan yang menggalakkan pengeluaran susu ibu, bolehlah mencuba altenatif istimewa Shaklee Collagen Powder ni! Dalam nak cantik, payudara mantap dan tegang, kulit lembab dan halus, mungkin anda akan bertuah kerana mendapat kesan sampingan susu ibu yang meriah dan sangat banyak !!! Kalau nak tahu, sumber dan kebaikan serta banyak lagi kesan sampingan Shaklee Collagen Powder, wajib baca info di link ni juga




Order Collagen di Sini atau hubungi 013 488 2382 sekarang !




Ibu anak-anak syurga,


Ida Khairani
admin@mysupervitamins.com


Friday, September 12, 2014

Pengedar Shaklee Ipoh

Adakah anda tahu Shaklee ada cawangan di Ipoh Perak. Senang sangat orang Ipoh nak dapatkan Shaklee tau. Cawangan Shaklee Ipoh letak betul-betul kat Bandaraya Ipoh. Alamatnya


Shaklee Cawangan Ipoh Perak, 
32, Medan Istana 1,

Bandar Bercantum,
Ipoh, Perak.

Map untuk lokasi cawangan Shaklee Ipoh macam di gambar ni



Satu cara ke Cawangan Ipoh Shaklee seperti di bawah ni :

Kalau dari highway Utara Selatan arah utara, exit ke Ipoh menghala ke Jalan Kuala Kangsar.

Terus ja jalan tu sampai jumpa Jalan Raja Muda Aziz, susur kiri.

Kemudian ambil kiri menuju ke Jalan Istana menuju Bangunan Perak Darul Ridzuan.

Belok kiri di Lorong Istana dan ambil jalan kiri pertama ke Medan Istana 3.

Kemudian ambil simpang kanan ke Medan Istana 6 dan kiri ke Medan Istana 5.

Lagi sekali kiri ke Medan Istana dan last kiri ke Medan Istana 1. Cawangan Shaklee Ipoh akan ada di sebelah kiri, di Medan Istana 1.








Banyak cawangan Shaklee kat Malaysia macam HQ dan KL dah pindah ke lokasi lebih besar, maklumlah pengedar Shaklee semakin ramai so sesaklah. Nak bagi lebih conveniet, so Shaklee yang semakin untung, pindah ke kawasan baru. Yang Ipoh belum lagi. 


Jadi Ahli Shaklee bersama kami

Sebenarnya, saya mencari bakal pengedar Shaklee Ipoh untuk dijadikan anak didik. So feel free to register sebagai downline saya jika berkunjung ke sana. Caranya : 

Beli registration form rm3 untuk 10 keping. Isi detail dan letakkan nama saya, Ida khairani sebagai sponsor. Shaklee ID 846056. Selepas dah register jadi downline tu, hubungi saya di talian 013 488 2382 untuk konsultasi dan coaching yaa!! Saya ready untuk mengajar jika anda serius nak membina perniagaan shaklee anda! 

Namun, kalau anda cuma nak jadi ahli dan tak nak bisnes cuma untuk dapatkan harga ahli semasa membeli di cawangan Ipoh dan serata Malaysia, boleh juga register. Sila sila.. Guna ja id 846056 saya sebagai sponsor. Oh ya, ramai juga 'penunggu gua' di cawangan. So hati-hati. Pastikan anda letakkan saya sebagai upline jika mahukan tunjuk ajar dari saya ya.

Selain tu, saya boleh ja nak register secara online. Maklumlah sekarang Shaklee semakin memudahkan para pengedarnya. Kita boleh order & register keahlian Shaklee secara online ja. Saya hanya perlukan maklumat diri yang korang boleh hantar via email ke admin@mysupervitamins.com atau whatapps ja beserta bayaran keahlian seumur hidup shaklee sebanyak RM65. Boleh terus beli barang masa register tu juga tau. Punyalah senang lagi kacang! Untuk FAQ pasal membership Shaklee klik link ni


Wakil Shaklee kami di Perak

Jika korang sekadar mencari pengedar shaklee di Ipoh, Perak untuk cod produk Shaklee yang best ni, boleh hubungi cikgu Iela, 014 5093873. 

pengedar shaklee perak, ipoh



Selain tu, yang tinggal di Siputeh boleh contact cikgu Rumaizah, 016 5519641. 


pengedar shaklee perak, siputeh




Produk shaklee ni berkesan dan selamat. Sebab tu hari demi hari ramai yang sertai kami sebagai pengedar sah Shaklee. Kami memerlukan lebih ramai wakil di Perak dan Ipoh. Mungkin anda pengedar shaklee seterusnyaa!! 



Ida Khairani Ahmad
www.mysupervitamins.com
013 488 2382

Wednesday, September 3, 2014

Makanan anak 6 hingga 8 bulan dan 8 hingga 10 bulan

Assalamualaikum..

Nuh Iman sekarang dah berusia 8 bulan lebih.. Alhamdulillah makan banyak. Jadi ibu kongsikan apa yang ibu dah cuba selama ni..


Oleh kerana bayi baru kenal makanan pejal, pertama kali makan solid, kita tak tahu apa yang dia alergik dan apa yang dia tak alergik. Jadi ibu bapa kena amalkan '4 days rule'. Di mana, kita kenalkan makanan baru selama 4 hari berturut sebelum cuba lagi makanan baru lain. Dalam masa 4 hari tu, jika tak ada kesan alergik seperti ruam atau cirit birit, bermakna makanan tu sesuailah dengan anak. 


solid food untuk bayi 6 bulan


Untuk anak 6 bulan

Antara makanan yang ibu dah beri pada Nuh Iman di usia 6 bulan

- bubur nasi kosong
- ubi kentang
- lobak merah


Ibu ada juga kenalkan
- avacado
- epal


Cuma, nampak Nuh Iman kurang sesuai.. Dia terus demam lepas makan. Ibu akan kenalkan lagi di masa akan datang. Kadang2 kesan alergik ni sementara sahaja. Bila sistem penghadaman dah lebih matang, mereka boleh terima balik, insyaAllah.

Makanan lain yang sesuai untuk bayi 6 bulan

- pisang
- ubi keledek

Ingat !!!

  • Semua makanan dikisar halus
  • Boleh dicampur dengan air masak atau susu ibu
  • Tekstur sangat lembut dan lebihkan air


Di awal usia 6 bulan, Nuh Iman bukan pemakan, tak suka makan sangat. Hanya hari pertama ja dia berselera makan. Kemudian asyik tak sihat ja, kena cirit birit yang berterusan. Jadi, ibu stop bagi solid folid. Lepas consult doktor dan dari pembacaan, boleh dan bagus teruskan solid food. Najis boleh jadi kurang cair. Cuma, ibu-ibu kena pastikan cirit birit tu bukan sebab makanan yang tidak sesuai. Cuma doktor pesan, kalau yang bagi instant cereal tu untuk stop sebab kandungan susu dalam tu mungkin penyebab cirit birit atau melambatkan proses sembuh.




Antara usia 6 ke 8 bulan, ibu kenalkan lagi Nuh Iman dengan

- kurma
- labu
- ubi keledek
- pisang
- tembikai ( finger food - dihisap jus)
- tembikai susu ( finger food -  dihisap )

Nota :

  • Ibu-ibu boleh campur makanan yang dah confirm sesuai dengan bayi selepas dah apply 4 days rule.
  • Semua makanan selain finger food masih lagi dikisar halus, cuma kurangkan cecair.
  • Finger food perlukan pengawasan rapi ibu bapa. 
  • Kalau anak belum ready pegang sendiri, ibu abah yang pegangkan dan jaga-jaga jangan sampai tercekik. 



Pada usia 8 bulan sekarang ni, ibu baru mula mix makanan-makanan tu. 

Makanan baru, tetap amalkan '4 days rule'
- ayam

Antara menu harian Nuh Iman sekarang

- bubur nasi, ubi keledek jepun (warna ungu) dan ayam
- bubur nasi, labu dan ayam

menu bayi 8 bulan yang senang dan sedap
Tekstur ikut usia dan kesukaan anak juga. Kalau baby suka smooth, blend lama lagi and tambah air sikit. Iman ni tarak kisah punya. So, Ibu pelbagaikan tekstur.

Cara ibu nak masak menu resepi 8 bulan ni

- masak bubur nasi dalam microwave selama 20 minit
- rebus ayam sampai betul2 masak
- rebus ubi keledek dalam periuk biasa atas api
- blend semua sekali guna baby bullet blender.
- ada baki untuk dikisar untuk sesi seterusnya.


Nota:
Selain guna microwave, bubur nasi dan ayam boleh guna periuk nasi elektrik biasa atau slow cooker untuk masak. Boleh juga, guna periuk biasa atas api, jaga-jaga jangan sampai hangit. Sebab selalu hangit yang ibu guna microwave tu. Dalam microwave guna casserole corelle supaya tak pecah. Kalau ada periuk pyrex, vision dan seumpanya pun awesome masak atas api. InsyaAllah tak hangit. 




Makanan yang kena standby untuk masa-masa seperti awal pagi, semasa memandu, makan petang

- finger food seperti biskut bayi
- pisang
- kurma


Alhamdulillah, walaupun semasa awal kenalkan solid pada Nuh Iman, dia nampak kurang berminat, makan sikit ja.. tapi sekarang selera bertambah-tambah. Seronok bagi makan kat dia. Tak membazir. Semoga berterusan, insyaAllah.

Selamat mencuba dan berkongsi!



Ibu anak-anak syurga,

Ida Khairani Ahmad
Shaklee Independent Distributor 846056

013 488 2382
admin@mysupervitamins.com

http://www.mysupervitamins.com
http://ibustory.com

Monday, September 1, 2014

Makanan tambahan terbaik anak setahun ke atas dan orang dewasa

Waaaa!!! Bangun pagi check what apps, rupanya promo gila-gila Shaklee bulan ni adalah Colagen dan Mealshakes! Dua-dua killer product dan dua-dua dalah kegemaran kami. Anak suka Mealshakes dan ibunya memang sangat teruja gila dengan kesan Collagen.


So, entry ni saya share dulu pasal Mealshakes ya.. Boleh juga belek-belek entry lama pasal mealshakes. Banyak juga saya dah share juga testimonial Mealshakes.




..Untuk anak picky eater..



Mealshakes ni, rata- rata ibu cari untuk anak-anak yang picky eater iaitu memilih nak makan. Macam anak saya, seorang yang tidak adventure untuk food testing.. Belum apa-apa, dah beriya kata tak sedap. Namun, Alhamdulillah, susu yang dicampurkan dengan Mealshakes, dia minum dengan berselera sekali! Walaupun selera telah bertambah berbanding suatu masa dahulu, still masih kurang adventure mencuba makanan baru.


Namun, saya yakin dan tetap berusaha melengkapkan nutrisi dengan khasiat yang terkandung dalam mealshakes ni. Dalam Mealshakes yang terdiri dari sumber sayuran dan buahan ni, terdapat 24 jenis vitamin dan mineral. Sebab itulah, para ibu sangat sukakanya. Berbaloikan berikan anak mealshakes setiap hari. Bukan makanan rapu tak ada khasiat langsung! Malah mealshakes boleh dipelbagaikan resepi untuk ibu yang rajin dan kreatif seperti pancake, kuih muih dan aiskrim!









.. Siapa lagi boleh ambil mealshakes? ..



Mealshakes untuk siapa? Oh, semua orang yang tidak alergik pada susu lembu boleh menikmati mealshakes sebab khasiatnya sangat banyak. Mealshakes bukan sahaja untuk kanak-kanak yang umur setahun ke atas, malah lelaki dan perempuan remaja yang sedang membesar juga. Siapa lagi yang boleh amalkan mealshakes shaklee? Ibu mengandung, ibu berpantang dan menyusu, atlit, orang yang sangat busy untuk ambil hidangan sempurna dan untuk orang yang susah nak telan pil. Lebih istimewa, mealshakes diperkaya dengan kesemua asid amino perlu dan tak perlu menjadikannya ia protein lengkap yang membantu pertumbuhan. Tak ada pun sekatan untuk siapa yang boleh nikmati Mealshakes ni sebab rasanya yang sedap dan berkhasiat memang rugi kalau tak cuba!. Saya juga campurkan mealshakes dalam ESP dan Cinch Shake Mix untuk rasa yang lebih creamy dan enak untuk tujuan diet sihat saya.  Ramai juga yang telah mengambil mealshakes semasa berpuasa untuk kurangkan rasa lapar dan beri rasa kenyang dan tenaga berpanjangan. 






.. Nutrisi kepada sel untuk pembesaran tubuh dan baik ..


Kalau ada mencari sumber protein yang mudah disediakan dan tidak mengandungi laktosa, Mealshakes adalah jawapannya. Sel kita ni perlukan tenaga dan mealshakes membantu membekalkan tenaga pada sel untuk pembinaan sel kulit, kuku, rambut, organ, darah dan imun.


Bagi kanak-kanak yang sedang membesar macam anak saya, sumber protein, kalsium sangat pentingkan. Yang bestnya, mealshakes mengandungi asid folik, biotin dan kaya dengan kalsium serta magnesium untuk membina tulang dan sel yang kritikal untuk proses membesar.


Malah, banyak ibu bapa yang mengambil Mealshakes bersama Omega Guard untuk anak mereka yang ada asma dan sering batuk.  




.. Berapa lama boleh tahan Mealshakes ni? ..


Kalau macam keluarga saya, 1 canister mealshakes bertahan untuk sebulan untuk 2 anak. Jadi kalau seorang anak, bolehlah tahan selama 2 bulan. Anak-anak saya minum setiap hari, selalunya 1 sudu kecil sehari dicampur dengan susu mereka. Kalau macam mengantuk sangat malam dan bakal terlepas dinner, saya bancuh lagi susu mereka dengan 1 sudu mealshakes untuk support kekurangan nutrisi harian tu. Bila sakit juga boleh ambil lebih dari sesudu sehari kerana pada masa ini, anak-anak kita perlukan tenaga lebih untuk melawan penyakit dan membina imun.



anak picky eater



.. Berapa harga mealshakes shaklee?.. 


Sangat berbaloi dan murah untuk harga protein lengkap dengan vitamin dan mineral ini. 1 canister 544g mealshakes berharga RM 113.75. Untuk promo Shaklee dari Mysupervitamins kena hubungi saya dan anda sangat digalakkan untuk menjadi ahli, untuk dapatkan harga ahli yang lebih murah.




Order Sekarang Juga !



Ida Khairani Ahmad


www.mysupervitamins.com

013 4882382
Order Shaklee Sekarang!

Thursday, May 8, 2014

Selera anak bertambah dengan khasiat Meal Shakes

Suka saya kongsikan kisah ibu yang tak sabar nak berikan Meal Shakes untuk anak yang hadapi masalah selera makan, selepas membaca banyak review dan tahu kebaikkan Meal Shakes.. 



Ibu ni call & terus nak pick up MEAL SHAKES di rumah untuk
anaknya.. Bila datang, katanya anak perempuannya yg usia 2 thn lebih tak makan apa selain susu formula ja.. Risaulah ibu ni. Badan anaknya pun kurus tapi mulut petah. :)

Saya pun cakap, kesan & jangka masa Mealshakes ni tak sama. Namun, selepas seminggu setengah follow up, anaknya dah tunjukkan perubahan positif..

Kalau anda ibu & lihat perubahan tu anda gembira tak? Jadi, usah dinafikan kebaikkan Meal Shakes yang telah berjaya membantu beri manfaat untuk anak-anak ini.

Dalam Meal Shakes ada multivitamin, protin dan serat yg secara tak langsung bantu atasi masalah kanak-kanak ni, menguatkan imun dan bantu tumbesan..

Serat :  kadang2 anak2 tak nak makan sebab fobia untuk berak kerana tahi yang keras. Jadi serat dalam Meal Shakes membantu atasi masalah sembelit.

Zink, B Complex, Zat Besi, Lysin: membantu dalam menghasilkan tenaga dan memperbaiki selera makan.

Protin, kalsium : Bantu tumbesan dan pembinaan sel & tulang yg sihat.

Cukupkan nutrisi anak-anak kita dengan membekalkan sumber makanan yg pelbagai dan berkualiti yg dapat membantu mereka menjadi yg terbaik!

testimonial picky eater dan mealshakes



PM Ida Khairani Ahmad
admin@mysupervitamins.com


Tuesday, April 22, 2014

Shaklee Sustained Release Vita-C 500 mg





Shaklee Sustained Release Vita-C membekalkan Vitamin C secara Semulajadi.

Badan anda berupaya melakukan banyak perkara tetapi ianya tidak dapat menghasilkan atau menyimpan Vitamin C. Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara.

Sustained Release Vita-C mengandungi:
-Kandungan Vitamin C yang tinggi.
-Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
-Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah *

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Source

Kandungan : 180 kapsul


Sunday, April 13, 2014

Pos, pick up atau cash on delivery yang paling anda suka di Shah Alam

Produk Shaklee sekarang tersangat mudah nak dapat. Kami berada di mana-mana sahaja untuk yang suka untuk dipos, pick up sendiri atau cash on delivery di kawasan berdekatan. Untuk yang berada di Shah Alam atau area Selangor, boleh hubungi team kami di sini. Set time yang sesuai untuk kedua-dua pihak untuk ambil vitamin Shaklee. Lebih baik hubungi dahulu untuk tanya berkenaan masalah dan cadangan. Yang paling penting, lepas membeli, dapatkan jadual pemakanan yang betul dari wakil kami yang anda beli tu. Konsultasi adalah eksklusif untuk pelanggan kami jadi ambil peluang ni sebaiknya.

Wakil Shaklee Shah Alam 


vitamin shaklee untuk kesihatan di shah alam
http://www.vitamin4kesihatan.com


Cheq Em - 012 325 7744
Batu 3, Shah Alam, Subang Jaya, USJ

Azian - 012 258 3951
Seksyen 9, Shah Alam

Hawa - 019 756 3581
Seksyen 6, Shah Alam

Nadia - 012- 624 5752
Seksyen 7, Shah Alam

Asha - 019 229 8092
Seksyen 19, Shah Alam

Shaklee di Selangor


Petaling Jaya
Norjana 012 6349775

Meru
Zue  012 281 9584
Yat 012 241 0295
Sheila - 013 770 4101

Klang
Aishah - 019 401 0871


vitamin shaklee di shah alam
http://www.mysupervitamins.com

Setia Alam dan Bukit Raja
Ida - 013 4882382
Hidayah - 012 345 5315
Kartini - 019 353 6978

Setia City Mall
Iffa Rani - 017 676 9569

Batang Kali
Mazlina - 019 951 7292




Shaklee di luar Selangor dan seluruh Malaysia, boleh refer link ni.




Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056


Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)

Friday, April 11, 2014

Video tutorial trend terbaru family Shaklee kami

Anak-anak zaman sekarang ni lebih prefer video berbanding buku atau tulisan..betul ka? Jadi untuk mengajar anak-anak ni memang kena kreatif.. Dulu anak lelaki saya tu lambat cakap.. Last2 saya buat video ala2 flash card, baru nak follow. 
Itu anak betul..anak2 Shaklee saya agak2 macam mana? Macam2 ragam gak la.. Actually dalam secret group segala info dah tersedia.. Nota, discussion, tutorial bergambar dan kini, saya upgrade lagi bagi video plk. Semoga berhasil! Dalam bisnes Shaklee, kita kena rajin. Rajin cari ilmu, rajin mencuba dan rajin kejar mentor. Sometimes, mentor kena turun padang juga.. 
Mungkin jumpa2 prospek ni perkara biasa dalam MLM tapi dalam family bisnes Shaklee kami sekarang ni memang jarang-jarang la. Downlines yang datang nak sign up dan keep in touch secara online dan calling2 ja. Kalau nak join Shaklee, boleh isi form di sini. Bila ada kesempatan, macam minggu lepas saya ke Johor, saya ambil kesempatan untuk jumpa anak Shaklee saya di sana, Eliy. Sampai nak tersesat ke Singapore jugalah. Bila dah jumpa face to face, bolehlah beramah mesra. Apa yang tak paham, lebih crystal clear gitu.

wakil shaklee johor bahru, larkin
Eliy dan saya
  

Seorang leader pernah berkata,  buat baik dengan orang jangan harap balasan. The more we share, the more we gain.. tapi jangan harap balasan dari orang yang kita beri pertolongan tu.. Kebaikan akan datang dari pelbagai sumber. 
Pesan Luqman Al Hakim, "Ingat segala perbuatan orang pada kamu dan lupakan semua kebaikan kamu pada orang. Lupakan kejahatan orang pada kamu tapi ingat segala perbuatan buruk kamu pada orang.." Ini namanya proses MENDIDIK HATI.

mendidik hati
Mendidik hati





Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056


Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)

Thursday, April 10, 2014

3 benda penting untuk hentikan sindrom TUA

Sebagai wanita, ibu dan perempuan, kudrat kita terhad tapi kerja yang perlu ditanggung kian banyak.. Betul tak? Kita diperlukan oleh suami & anak-anak untuk settle urusan rumah tangga, diperlukan oleh ibu bapa utk buat kerja yang tak mampu mereka yang tua buat dan ada ramai yang bekerja support keluarga. Makin lama, demand untuk kita jadi supermom makin tinggi.
Jadi kita juga perlulah sediakan badan untuk cabaran yang semakin hebat ni. Kalau tak, confirm kita yang merana akibat stress & penat melampau.

Sebagai seorang working-from-home mom cabaran saya sama ja mcm ibu bekerjaya yang lain. Ibu nak tenaga yang berpanjangan.. Ya lah, dari celik mata kerja non stop. Semoga pahala pun non-stop. Amin.. Sebab bisnes dari rumah, rutin tak berhenti, rumah, kerja, anak.. TV tolak tepi. Nak tengok TV time makan pun berebut remote dengan anak tapi selalu time berita penting, ibu yang menang. Lepas tu tak kisah, janji anak-anak nak duduk makan. 




Hormon wanita memang sukar diramal. Bila usia wanita 30 tahun ke atas, hormon mula kucar-kacir, jerawat yang sepatutnya cool down selepas usia remaja, boleh pula datang balik. Penyakit2 hormon x stabil pun berisiko menumpang seperti cyst dan fibroid. Period yang sejak dulu haru biru, masih tak ada perubahan. 

Untuk tidak merisikokan diri dari menjadi semakin teruk, saya siapkan diri dengan supplemen semulajadi. Saya percaya supplemen pada zaman sekarang bukan lagi option utk org yg sakit atau kaya tetapi semua orang perlu mula amalkannya. 

Sindrom 'tua' ni saya dapat sejak lepas kahwin.. Masa tu umur baru 24 tahun.. Badan dan start sakit. Aiyoo.. Malu aiihh.. 

Khas untuk wanita, Shaklee dah sediakan vitamin yang sesuai dengan jiwa dan keperluan untuk menghadapi perubahan cycle dalam hidup wanita. 

GLA ni penting untuk hormon wanita. GLA Shaklee mengurangkan period pain, sakit kepala, susun atur period cycle bagi yang haru biro dan legakan simptom menopause.

Lebih dari sekadar kalsium..serius..selain dari pembentukan tulang dan gigi yang kuat, ostematrix turut bantu kurangkan period pain, sakit pinggang, migrain, buasir dan bantu dapat tidur yang lena. Kata mak-makkan..asyik2 bangun ja malam malam..tak menyusu pun, kena buat susu or bawa anak ke toilet. So masa untuk rehat dan kualiti tidur yang kurang dapat di cover dengan pengambilan ostematrix.

DHA dan EPA dalam omega guard ni bantu fungsi jantung dan otak untuk lebih mantap. Risiko sakit jantung, strok, kolestrol tinggi, nyanyuk tu dapatlah diminimakan.. Yang best lagi, omega turut membakar lemak so mak-mak boleh slim insyaAllah. Hoh yeah!!! Ibu mengandung dan menyusu yang mengambil omega juga turut berkongsi kebaikkan DHA sedikit sebanyak dengan bayinya.


Jadi, nasihat dari saya wanita dan ibu untuk wanita dan ibu yang cantik menawan, jomlah kurangkan simptom PMS, menopause, jaga kulit supaya bertambah sihat dan cantik, kurangkan risiko jantung kita, legakan sakit sendi-sendi dan tulang juga kembalikan keseimbangan hormon kita dengan pengambila GLA, Omega Guard dan Ostematrix Shaklee ni. Meh kita sihat bersama, insyaAllah.





Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056


Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)

Monday, April 7, 2014

5 Petua Banyakkan Susu Ibu Semasa Berpantang

Ramai ibu yang kurang bernasib baik untuk mempunyai susu yang banyak secara semulajadi namun dengan amalan petua yang betul, ia tak menjadi masalah lagi. Masa awal-awal kelahiran, 2-3 hari macam tu, memang susu ibu tak banyak kerana bayi hanya perlukan sedikit kolustrum yang pekat untuk permulaan hidupnya. Jangan pula ibu terus down dan berikan susu formula.. Ramai ibu yang bekerja  akan mula menyimpan stok sewaktu berpantang. Jadi 5 petua untuk banyakkan susu ibu semasa berpantang sangat elok diamalkan seawal mungkin.





Petua Banyakkan Susu Ibu Semasa Berpantang



1. Perah susu ibu

Semasa sedang berpantang ni, bonding dengan baby mula dibina. Jadi, sentiasa berikan hanya susu badan secara terus. Bila bayi telah lena, perah susu badan untuk memastikan payudara benar-benar kosong. Petua penting ni..supaya walau baby minum sikit, demand tetap ada. Jika bayi hanya minum di sebelah payu dara, perah payu dara sebelah lagi. Boleh guna pump atau marmet. Lagi rajin ibu perah, lagi banyak susu ibu yang bakal terhasil. Susu perahan atau EBM ni jangan pula diberikan pada bayi diperingkat awal. Hanya guna masa 2 minggu sebelum mula bekerja itupun bukan setiap masa. Mula dengan sehari sekali EBM semasa 2 minggu sebelum mula bekerja sebagai latihan untuk bayi.

Jika ibu rasa sangat penat kerana waktu berpantang inilah badan sedang nak recover, ibu sangat digalakkan untuk mengambil Energizing Soy Protin ( ESP) dan Vitalea sebagai pelengkap nutrisi dan penambah tenaga. Yang paling best, supplemen ESP  dan Vitalea ni dapat membantu banyakkan susu ibu semasa berpantang. Kenapa? Sebab badan sihat memainkan peranan untuk banyakkan susu. Bonus, badan ibu lebih cepat pulih dari lepas bersalin dan kulit lebih CANTIK.








2. Minum banyak air kosong

Oleh kerana susu ibu sememangnya dari air jadi ibu kena pastikan minum cukup air masak, sekurang-kurangnya 2 liter. Dalam kita berpantang ni, petua penting.. pantang juga minum air sejuk, kang sampai ke kaki dan satu badan sejuk. Kalau nak minum sekali sekala bolehlah. Saya pun tak ada la tak minum langsung tapi yang part sejuk sampai ke kaki tu memang pengalaman sendirilah. Air suam panas sangat bagus dan sesuai. Minum banyak. Jangan takut dan tahan-tahan kencing. Nanti penyakit lain pula yang datang. Minum banyak air kosong penting untuk banyakkan susu ibu semasa berpantang dan menggantikan kehilangan air dari badan.




3. Susu Formula is not an option


Kalau kita dah ready dengan susu formula, selalunya kita akan cepat kalah dan menyerah. Paling bagus, jangan ada susu formula bayi dalam rumah dan jangan dengar suara-suara yang membuat kita tergugat. We mothers know best and susu ibu is the best! Petua nak tahan telinga adalah senyum dan angguk sahaja dan kesiankan orang yang berkata-kata itu. Kita manusia ja yang selalu buat susu formula sebagai option, padahal mamalia lain tak ada option selain breastfeeding. Susu formula adalah pilihan ke-4 selepas susu ibu sendiri, EBM dan susu ibu dari ibu susuan.



4. Jaga makan minum

Ada makanan yang boleh menjejaskan pengeluaran susu ibu seperti kobis. Ia boleh buat susu ibu kering untuk kebanyakkan wanita. Ada minuman dan makanan yang menggalakkan susu ibu seperti susu, halba, lobak putih, alfalfa. Amalkan makanan dan minuman yang tinggi kalsium dan protein seperti susu, brokoli dan ikan. Ini kerana komposisi susu ibu tinggi dari kedua-dua jenis nutrisi ini.

Susu seperti teman sejati ibu-ibu yang menyusu sejak dari mengandung lagi. Namun, ramai juga yang tak lalu minum susukan. Jadi, pilihan yang bijak adalah mengambil OSTEMATRIX, kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D untuk meningkatkan penyerapan. Cinta pertama saya dengan Shaklee adalah Ostematrix. Ia tak pernah mengecewakan. Malah dapat hilangkan sakit-sakit badan juga selain mengurangkan sembelit.







5. Sentiasa positif, yakin dan jangan stress.


Hari tu, masa sembang dengan geng whatapps, keluar statement .."susu memancut masa scene Shahnaz ".. peminat artis rupanya ibu tu. Dasyat tak... tengok wajah hero tv pun boleh let down refleks.. Begitulah al kisahnya kalau kita gembira, insyaAllah susu pun suka ja nak keluar. Jadi, ibu jangan la pikir susah dan sedih sangat, Happy dan sentiasa positif. Allah pasti akan membantu. Yakin dengan kuasa Allah. Sometimes, emosi kita sampai ke anak tau. Jadi, nak anak happy, susu meriah kita pun kena happy2 ja.


Selalunya, kalau anak dah masuk 2, 3, 4 dan seterusnya.. kesabaran tu tergugat juga dengan kerenah anak-anak lain..Betul? So macam mana nak maintain cool. Yang saya amalkan adalah ambil B Complex yang bantu kawal emosi. Kita juga boleh minta tolong orang lain sementara kita nak bertenang. Jangan malu kerana kita sedang melakukan yang terbaik.





Jadi, kalau nak bantuan supplemen Shaklee dalam mengamalkan 5 petua banyakkan susu ibu semasa berpantang ni, boleh hubungi saya segera. Saya turut menghadiahkan ebook tip penyusuan untuk yang membeli dengan Mysupervitamins.com supaya dunia penyusuan ibu sekalian dipermudahkan.





Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056


Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)

Friday, April 4, 2014

Protin Soya Murah

Macam mana kalau soya yang kita minum kononnya banyak khasiat tapi hakikatnya banyak buruk dari baik. Energizing Soy Protein ( ESP ) adalah protin yang unggul. Protin sangat penting dalam pembinaan sel, tisu, otot dan protin yang bermutu menghasilkan sel yang sihat serta kuat. ESP Shaklee adalah murah dalam kelasnya. Mengapa? Walaupun telah menjalani ujian klinikal yang intensif dan komprehensif serta dijaga sejak dari penanaman untuk hasil yang terbaik, harga ESP masih mampu dimiliki. Tidak syak lagi, sebab itulah ESP sangat famous!


Berapa harga? Harga ESP adalah RM150 untuk 850g dan boleh bertahan sehingga sebulan lebih  jika diambil secara konsisten setiap hari. Rata-rata customer terkejut dengan saiz canister yang besar kerana mereka ingat kecil ja tongnya. Murah lah katakan..


Protin soya ESP Shaklee ni adalah jenis non-GMO. Tahu tak, banyak air soya diluar sana adalah dari soya GMO iaitu, genetically modified organism. Bila dah modified, tak tahulah apa kesannya terhadap tubuh kita!!! .. So, pilih hanya soya yang non-GMO untuk kesan positif yang dijanjikan. Tulen!


Selain dari tu, untuk menambah nilai nutrisi dan kebaikan pada tubuh, protin soya ESP Shaklee turut diperkaya dengan 50% kalsium yang diperlukan tubuh serta B Complex. Sebab itu, penggemar ESP turut berasa lebih tenang, kuat, cantik dan sihat hasil dari kombinasi vitamin dan mineral ini. Malah protin ESP lengkap dengan 9 asid amino perlu yang tidak mampu dihasilkan tubuh.


Lebih istimewa pada harga yang murah ini, ESP sesuai untuk pesakit kencing manis atau yang ingin berdiet menjaga badan kerana indeks glisemik (GI) ESP yang rendah. Indeks glisemik yang rendah menunjukkan kadar pelepasan glukos ke dalam darah pada kadar perlahan-lahan. Tidaklah gula dalam darah mencanak naik lepas makan GI tinggi seperti coklat. Jadi, makanan yang GI rendah membekalkan tenaga berpanjangan kerada kandungan gula dalam darah adalah stabil lebih lama. GI ESP adalah 39.

GI tinggi dari 70 ke atas
GI sederhana antara 56 ke 69
GI rendah dari 55 ke bawah


FoodGIServing Size
peanuts14113g
grape25166g
apple38138g
spageti421 cup 140g
carrots471 large 72g
banana521 large 136g
brown rice551 cup 195g
oatmeal581 cup 234g
raisins641 small box 43g
white bread701 slice 30g
watermelon721 cup 154g
popcorn722 cups 16g





ESP dikira murah pada kelasnya kerana dengan pemprosesan tanpa alkohol dan  pensijilan IPP iaitu Identity Preserved Program telah memastikan kacang soya tidak berlaku perubahan genetik sejak dari benih hingga pengeluaran. Hasilnya pasti menakjubkan. Sebab itu banyak testimonial yang berpuas hati dengan kesan dan kebaikan ESP.


Antara manfaat dan kebaikkan protin soya ESP yang sering diperkatakan adalah susu ibu yang lebih cepat terhasil, kulit yang lebih muda dan cantik dan rasa kenyang lebih lama. Semasa pertama kali saya mencuba ESP adalah pada bulan puasa kerana bimbangkan penurunan susu ibu semasa berpuasa. Yang bestnya, memang perut tak rasa lapar semasa berpuasa, susu ibu pun maintain.. daaannn.. badan yang lebih cepat SLIM.. O yes! Diperakui oleh member-member & cikgu sekolah yang jumpa semasa raya pada tahun tu.. Berbunga rasa hatiku.






Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056

Untuk membeli boleh isi Order Form 
Email

Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...