Mak dah tak perlu cucuk insulin lagi selepas ..

    Hari tu mak sampai kena warded bila cek darah naik mencanak !!!!

    Kami risau, jadi usaha cari altenatif sampingan yang boleh cepat turunkan paras gula dan dapat bagi tenaga pada mak.

    Mak pun kalau boleh taknak la bergantung pada insulin selamanya.

    Familiar ? Senario ni jadi pada Umi. Alhamdulillah, sekarang maknya dah tak bergantung pada insulin dan semakin sihat.




    .
    PM Ida kalau nak dapatkan produk eksklusif yang membantu mak Umi sementara produk ni sedang promo.

    Ida Khairani Ahmad
    013.488.2382
    http://www.mysupervitamins.com


    Perlukah Side Income Untuk Semua Orang Walaupun Berkemampuan?

    SIDE INCOME. Perlukah ? Haruslah demi sahut seruan kerajaan.. boleh gitu? Sebelum menteri cadang pun ramai dah buatkan. Bijak kita ni.

    pendapatan tambahan dengan shaklee
    Side Income Perlu atau Tidak?

    Sebab apa ?

    Sebab kita mmg berkemampuan buat 2-3 kerja dengan kemudahan yang ada sekarang.

    Lagipun side income boleh jadi...

    - Duit simpanan bagi yang sudah cukup keperluan.
    - Pengalaman yang berharga.
    - Persediaan untuk financial freedom.

    Walau berkemampuan tapi time freedom atau time flexibility sangat susah dicapai sampai kurang masa bersama keluarga, YA anda memang perlukan side income yang bakal menjadi main income bila sudah matang !

    Bagi yang gaji masih tak cukup, side income tu boleh buat 1 atau kesemua ni..

    - duit pampers anak
    - duit minyak
    - bil api/letrik
    - belanja makan family

    Bagi Ida, bisnes Ida sekarang sesuai untuk kedua-dua kategori...

    Yang dah gaji berlebih-lebih, buat la bisnes ni santai pun ok.. senang ja kot.. share ja, kalau sangkut dah dapat untung runcit. Kan rezeki tu.

    Bagi yang betul2 memerlukan extra money, jangan la buat santai2.

    Buat sungguh2. All out.. ini boleh jadi main and active income bila dikerjakan betul2 tau !!

    Bukan sekadar duit pampers anak, beli rumah pun boleh.

    Dah kena tayang bonus ka baru teruja.. tak payah la.. haha !! Poyo !
    .

    Cara dan Bukti Berhenti Merokok Yang Berkesan

    Suami saya hisap rokok curi-curi sejak zaman sekolah. Bila di universiti, heavy smoker. Bila kahwin tipu dah tak merokok, tapi kantoi.

    Kemudian suami jadi light atau social smoker. Hadap ja rokok kawan sambil kawan sedekah sebatang dua. Dia jarang demam, Alhamdulillah tapi bila demam macam nak terbakar dada dan tekak tu. Sampailah terus berazam nak berhenti stop.

    Kini Alhamdulillah beliau dah berjaya berhenti merokok. Ramai lagi yang boleh berjaya kalau kuat azam tau. Bukan ja sebab harga rokok yang tak masuk akal, dah tu rosakkan diri dan orang sekeliling. Memang satu sen pun tak ada faedah. Cuba dok belakang bas, sedut asap bas tu, berfaedah tak ? Tu kira asap free tu.

    Ni la rupa keadaan paru-paru perokok berbanding yang tidak merokok. Ya Rabbi, memang la merosakkan ciptaan dan nikmat Allah dan cari bala sendiri.

    paru-paru rosak perokok aktif
    Paru-paru perokok yang sudah rosak dicemari asap rokok


    Jadi macam mana cara terbaik nak berhenti merokok ? Yang berniat dan berjaya berhenti rokok tu, korang memang CHAMPION. Nak ambil langkah pertama tu mungkin banyak orang dah cuba tapi untuk kekalkan usaha tu, ramai yang surrender awal.

    Gambar pesakit kanser paru-paru yang merokok
    Paru-paru perokok - berisiko untuk mati kerana kanser paru-paru
     

    Untuk memudahkan proses berhenti merokok, ikhtiar dengan detox Vivix ni. Cara ini membuatkan perokok dan pengamal akan rasa kepahitan bila merokok dan beransur-ansur kurangkan sesi merokok.

    Bila dah nikmat merokok tu hilang, teruslah stop. Jangan dok menyeksa diri lagi. Vivix dengan Resveratrol membantu perokok untuk membuang toksin dan memperbaiki sel yang sudah rosak disebabkan asap dan bahan rokok yang menjahanamkan sel badan.

    Video Testimonial Cara Kawan Saya Berjaya Berhenti Merokok !

    Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.


    Korang tau tak, perokok sangat berisiko untuk dapat kanser, untuk dapat sakit jantung, untuk dapat tekanan darah tinggi, untuk dapat strok !!! Gila betul siapa yang tau tapi masih sanggup spend duit untuk tadah semua risiko merbahaya ni.

    RISIKO jika anda terus menerus tidak berusaha berhenti MEROKOK :

    • mati pucuk
    • hubungan seks terjejas ..  sekarang anda tahu sebabnyakan.
    • keluarga turut terdedah pasa, asma, batuk, jangkitan paru-paru dan telinga
    • strok
    • kanser paru-paru
    • serangan jantung


    Boleh baca sini untuk info bahaya merokok

    Usaha dan jangan putus asa dengan pengambilan Vivix Shaklee yang terbukti berjaya membantu ramai bekas perokok berhenti merokok dan hidup dengan lebih sihat.

    Cara Henti Merokok Yang Berkesan dengan Vivix
    Cara Henti Merokok Yang Berkesan


    Lebih sihat selepas ber Vivix dan berjaya berhenti merokok

    Jika anda bersungguh-sungguh hendak menyelamatkan nyawa, perbaiki balik apa yang rosak dan tingkatkan kesihatan, sekarang adalah masa yang paling tepat. Bukan esok, bukan bulan depan atau tahun depan. Untuk dapatkan Vivix pada harga lebih rendah, Januari ini ada promo Vivix

    Beli 2 diskaun 5 %
    Beli 6 Percuma 1 Botol

    Setiap pembelian Vivix dan promo ini melayakkan anda untuk menjadi ahli dan mendapat harga ahli. Cuma Januari 2017 ini sahaja.

    Hubungi Ida sekarang untuk saya beri cara paling berkesan berhenti merokok dan tingkatkan balik mutu kesihatan anda yang sudah lama terjejas.


    Pengedar Shaklee Setia ALam
    Pengedar Shaklee Pro Anda

    Pengedar Shaklee Shah Alam

    Assalamualaikum..

    Orang Shah Alam yang ingin mendapatkan supplemen kesihatan dan produk rumah yang mesra alam Shaklee, boleh hubungi saya Pengedar Shaklee Sah dan Rasmi Shah Alam.

    Hubungi saya, Ida di nombor 013 488 2382. Vitamin Shaklee memang sentiasa ada dan boleh dihantar ke rumah atau office sekitar Shah Alam mengikut permintaan secara COD selain dari pengeposan menggunakan khidmat GDex atau Poslaju.

    Pengedar Shaklee Shah Alam
    Pengedar Shaklee Shah Alam

    Antara set vitamin yang sentiasa mendapat permintaan orang Shah Alam adalah :


    Vitamin Shaklee Ibu MENYUSU : ESP, Alfalfa, Ostematrix, Vitalea, B Complex, Vitamin C

    Vitamin Shaklee Ibu BERPANTANG / Pemulihan selepas pembedahan : ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, Zink Complex

    Vitamin Shaklee untuk Kesihatan LELAKI  : Omega Guard, Vitamin E dan Zink

    Vitamin Shaklee untuk Kesihatan WANITA : Omega Guard, GLA, Ostematrix

    Vitamin Shaklee untuk Meningkatkan IMUN : Nutriferon, Garlic, Vitamin C dan Zink

    Vitamin Shaklee untuk Kesihatan SENDI : Omega Guard, Ostematrix dan Collagen

    Vitamin Shaklee untuk Detox : Vivix, Herblax, Alfalfa, Peppermint Ginger Plus dan DTX

    Vitamin Shaklee untuk Masalah Alergik : Vitamin C, B Complex dan Alfalfa

    Vitamin Shaklee untuk Bantu Tambah Darah : Vitalea, Vitamin C, B Complex

    Vitamin Shaklee Untuk Kawal Tekanan Darah Tinggi : Vivix, Omega Guard, Garlic, Omega Guard

    Vitamin Shaklee untuk Kawal Paras Gula : Vivix, ESP, Vitalea, Vitamin C, GLA, Zink, Alfalfa

    Vitamin Shaklee untuk Masalah Penghadaman : Alfalfa, Peppermint Ginger Plus, ESP, Herb Lax

    Vitamin Shaklee untuk Kawal Kolestrol dan Kesihatan Jantung : Phytocol-ST dan Omega Guard.


    Untuk baca kelebihan dan fungsi setiap  vitamin Shaklee, klik page Vitamin Shaklee.

    Selain dari Ida, anda juga boleh menghubungi Pengedar Shaklee Shah Alam berikut :


    Nazipah Naim ( Glenmarie, Shah Alam ) : 012 325 7744

    Nuradiba ( Jalan Batu Tiga, Shah Alam ) : 018 263 0336

    Hawa ( Bangunan Sultan Abdul Aziz Shah, Shah Alam ) : 019 756 3581

    Liliyana ( Seksyen 18, Shah Alam ) : 016 6263059

    Nadia ( Seksyen 7, Uitm Shah Alam ) : 012 6245752

    Ida ( Seksyen 13, Menara U2, Shah Alam ) : 013 488 2382


    Ok, saya dan team sedia membantu anda untuk mendapatkan vitamin Shaklee untuk meningkatkan kesihatan anda. Anda juga dijemput menyertai kami untuk mendapatkan harga ahli Shaklee. Jika tempat anda di Shah Alam tiada dalam senarai di atas, jangan bimbang.. Hubungi saya di 013 488 2382 untuk saya aturkan penghantaran.


    Berkesankah Vitamin Shaklee atau Boleh Menyebabkan Buah Pinggang Rosak?

    Untuk jawab persoalan tu, kena tahu kenapa buah pinggang boleh rosak? Saya kongsikan 11 Punca Buah Pinggang boleh rosak supaya kita dapat elak sebelum terkena.

    11 punca buah pinggang rosak dan adakah Shaklee salah satu darinya?

    1. Kerap tahan kencing
    2. Kurang minum air kosong
    3. Suka makanan masin
    4. Kerap minum minuman berkarbonat
    5. Kerap terkena penyakit jangkitan kencing seperti kencing kotor dan sebagainya.. Di mana puncanya adalah kurang menjaga kebersihan anggota sulit. Bila dah terkena pula, diberi antibiotik namun sebab tak displin.. Jangkitan berulang lagi.
    6. Suka dan kerap makan daging merah dan makanan laut yang mempunyai asid urik tinggi.
    7. Merokok
    8. Bergantung pada pil penahan sakit.
    9. Minum alkhohol secara berlebihan.
    10. Obesiti
    11. Berpenyakit tekanan darah tinggi dan kencing manis yang tidak terkawal.


    Bila buah pinggang rosak, terpaksa pula pergi dialisis di mana mesin yang perlu jalankan fungsi buah pinggang. Confirm kehidupan akan terbatas.

    Dari 11 punca di atas, vitamin Shaklee sah-sah tak ada. Vitamin Shaklee memegang moto selamat, berkesan dan mesra alam. Vitamin Shaklee bersumberkan semulajadi supaya tidak membebankan badan untuk diproses dan dibuktikan dengan Landmark Study memberi perubahan positif pada pengamalnya.

    Saya nak kongsikan lagi perbezaan Shaklee yang membuatkan ia lain dari vitamin di farmasi yang kebanyakan adalah dari sumber sintetik dan tidak menjadi punca kerosakkan buah pinggang.

    Setiap produk yang masuk ke dalam botol Shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan, bekerja tanpa kompromi dan mesra pada planet kita.

    Perbezaan Shaklee dengan vitamin lain di farmasi


    Shaklee Sentiasa Selamat


    Semua supplemen Shaklee ni sumbernya adalah dari alam, bahan2 semulajadi..  Untuk cari bahan yang selamat ni, Shaklee buat ujian sebanyak 350 kali ke atas bahan-bahan yang bakal menjadi kandungan vitaminnya supaya ia bebas logam berat, racun perosak atau bahan tercemar yang merbahaya. Kalau ada yang tercemar tu, Shaklee sanggup stop production sesuatu produk sampai sumbernya confirm bersih, tiada kompromi. Bila produk dah siap pula, Shaklee buat lagi test. Setiap tahun lebih 100 000 ujian kualiti control untuk menjamin ketulenan dan keselamatan setiap produk.

    Ujian yang Shaklee lakukan untuk menjadikan ia SELAMAT pada manusia


    Malah, botol pun boleh dikitar semula, BPA Free dan bebas dakwat bertoksin.

    Secara teknikel, semua produk Shaklee, TIADA

    • paraben
    • triclosan
    • phthslates
    • sodium lauryl sulfat (SLS)
    • natrium sulfat eter lauryl ( SLES)
    • propilena glikol
    • bahan yang diharamkan
    • pewarna
    • lemak trans
    • pemanis tiruan
    • perasa tiruan

    Untuk pengetahuan, kalau makanan kita atau vitamin kita mengandungi bahan-bahan tercemar, bertoksin macam inilah, tugas buah pinggang jadi berat sebab perlu tapis dan buang. Tambah-tambah kalau terdedah pada 11 punca buah pinggang rosak seperti di atas tu. Namun, Alhamdulillah Shaklee memang selamat dan tiada mengandungi bahan yang membebankan kerja buah pinggang dan kami sangat galakkan pengamal Shaklee mengambil air kosong sebanyak mungkin.

    Shaklee Sentiasa Berkesankah?


    Shaklee membuktikan semua produknya betul-betul befungsi dan berkesan seperti yang dijanjikan. Semua dibuktikan melalui lebih 100 kertas kerja saintifik. Malah Shaklee komited hingga membelanjakan lebih 300 juta USD untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

    Scientific papers dan published in peer-reviewed scientific journals


    Kajian 2007 Landmark Study mengesahkan bahawa produk Shaklee memang berkesan di mana perbandingan di buat dengan orang yang tidak mengambil supplemen, mengambil supplemen jenama lain dan pengambal supplemen Shaklee. Maklumat lanjut tentang hasil kajian ini boleh baca di sini.

    Shaklee Prihatin dan Sentiasa Menjaga Alam


    Pengasas Shaklee, Dr Forrest Shaklee memegang prinsip Hidup Harmoni dengan Alam Semulajadi. Bukan sahaja untuk sihat kena mengamalkan makanan semulajadi malah kita hendaklah menjaga alam. Sejak itu syarikat Shaklee sentiasa walk the talk.

    Anugerah dan Pengikhtirafan dunia buat Shaklee - Mesra Alam

    Oleh kerana itu, jangan bimbing berkenaan keselematan produk Shaklee. Ia selamat dan berbeza dengan vitamin di farmasi juga ubat-ubatan sintetik di mana vitamin Shaklee selamat untuk diamalkan untuk jangka masa panjang dan tidak merosakkan buah pinggang.



    Ujian buah pinggang selepas amalkan Shaklee

    Jadi, berkesankah vitamin Shaklee atau boleh menyebabkan buah pinggang rosak? Jika ingin konsultasi untuk vitamin Shaklee, boleh hubungi Ida sekarang.

    Pengedar Shaklee Shah Alam
    Pengedar Shaklee Pro Anda





    Betul ka kanser boleh dilawan dengan Resveratrol?

    Anngur... Resveratrol .. Propa.. Apakah???

    Resveratrol adalah sebahagian dari polyphenol. Asal usulnya dari kulit anggur dan sebahagian tumbuhan lain.. Bukan anggur biasa2 tapi anggur yang terpilih dan tahan lasak macam anggur muscadine dalam gambar ni yang bersaiz seperti sebiji bola golf yang mampu tahan pelbagai perubahan cuaca ekstrim.

    Anggur Muscadine yang kaya resveratrol, anti oksida dan anti kanser

    Sebagai mana kuatnya tumbuhan ni menahan dari cuaca dan serangan luar, begitu jugalah kelebihan kandungan resveratrol yang dia ada, sebagai anti oksida melawan radikal bebas yang jadi punca macam2 penyakit termasuklah kanser.

    Kajian menunjukkan, pengambilan resveratrol dapat melindungi dan menghadkan penyebaran kanser sel dan membunuhnya.

    Untuk pengetahuan, kandungan utama Vivix Shaklee adalah Resveratrol dan ramuan keseluruhan Vivix adalah 13 kali ganda lebih baik dari hanya Resveratrol sahaja.

    Key ingredients have been shown in laboratory studies to activate cellular defenses, neutralize free radicals and slow the development of damaging AGE proteins that can lead to cellular aging. “

    Sumber : Webmd

    Research paper : ncbi

    So, kalau rasa 'prevention is better than cure' tu betul, amalkan Vivix hari ni juga ..


    pengedar shaklee bandar bukit raja

    Waktu minum tu tak rasa urat mengeras, pengakuan pengguna Vivix seorang pesakit Bell's Palsy

    Tahu seseorang yang sengsara akibat Bell's Palsy?
    .
    "Bell's palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop . The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva."



    supplemen shaklee untuk bell's palsy
    Urut saraf yang tegang dan tidak sensitif menjadi lebih baik

    .
    So, resveratrol melindungi sel saraf dari rosak dan memberi tenaga pada sel saraf untuk berfungsi dengan efektif. Kandungan utama Vivix Shaklee adalah Resveratrol dan Polyphenol, anti oksida yang sangat powerful yang dapat beri perlindungan pada sel sihat dan memulihkan sel rosak.
    .
    Sebarkan berita baik ni.
    .
    Hubungi Ida untuk dapatkan Vivix sekarang ok !
    .

    Apakah kesan Vivix Shaklee pada DNA dan telemore pengamalnya

    Apa itu DNA manusia?


    DNA membina semua SEL badan kita. Di dalam DNA terdapat maklumat genetik yang membina siapa kita dan unik berbanding orang lain. Setiap organ manusia dibina dari SEL yang membawa maklumat DNA termasuklah kulit, hati, jantung etc.

    Bila tiba masa, sel kita akan mati dan sel baru akan terbina. Sel baru mendapat maklumat dari DNA untuk ditiru dan ini berlaku berulang-ulang kali sepanjang hayat.


    Hubungan sel, DNA dan TELEMORE

    Apa pula TELEMORE?


    Telemore melindungi maklumat pada DNA. Telemore adalah penutup pada setiap rangkaian DNA yang melingdungi kromosom. Kalau kita boleh bayangkan tali kasut, plastik di hujung tali kasut itu adalah telemore, yang membantu tali kasut supaya kekal pada bentuk asal dan tiada benang tercarik.

    Namun TELEMORE akan memendek lama-kelamaan. Tanpa penutup DNA iaitu TELEMORE, DNA kita akan rosak dan sel tidak mempunyai maklumat lagi untuk digunakan semasa membina sel baru. Bila telemore sudah tiada, tiada lagi sel baru boleh dibina.

    Oleh itu, TELEMORE boleh menjadi punca dan petunjuk pada penuaan sel. Selain dari faktor usia, telemore boleh menjadi pendek disebabkan merokok, obese, kurang bersenam dan diet pemakanan yang tidak baik.

    Apa akan jadi pada TELEMORE buat pengamal Vivix Shaklee?


    Telomeres are protective caps of repetitive DNA at the end of chromosomes.  In a preliminary clinical study, Shaklee users who took Vivix and other Shaklee supplements for at least 5 years had a 40% lower rate of telomere shortening across the adult age range compared to a healthy control group.*

    A statistical analysis projects that an 80 year old Shaklee user would have the same telomere length as a 41 year old.∞
    ∞Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414.

    Mengikut kajian yang dilakukan pada para pengamal Shaklee yang mengambil Vivix dan supplemen Shaklee yang lain melebihi 5 tahun, mereka berjaya menurunkan kadar pemendekkan TELEMORE sebanyak 40%. Ini bermakna, makin lambat TELEMORE memendek.
    .
    Malah TELEMORE seorang yang pengamal Shaklee yang berusia 80 tahun mempunyai panjang TELEMORE sama dengan orang berusia 41 tahun.

    Ini bermaksud, lebih lama maklumat DNA terpelihara dan sel dapat diperbaharui dengan maklumat DNA yang tidak diganggu. Kesannya, seseorang dapat melawan penyakit dengan lebih baik dan taraf kesihatan yang lebih elok.


    Kesan pengambil Vivix Shaklee pada DNA dan TELEMORE manusia



    Jika kita tidak mahu tua sebelum usia disebabkan cara hidup yang tidak baik, amalkan supplemen Shaklee dari sekarang dan Vivix Shaklee untuk membantu melambatkan penuaan sel secara tidak matang.

    Bulan ni, Vivix promosi

    • Beli 2 Percuma 1 dan FREE MEMBERSHIP
    • Beli 6 Percuma 1

    Hubungi Ida sekarang dan mulakan beramal dengan supplemen semulajadi terbaik di dunia ni. Boleh whatapps ke 

    Ida - 013 488 2382

    Jika anda sayangkan kesihatan, berubahlah dari sekarang. Pelihara nikmat Allah sebaiknya dan jangan mengalah sebelum berusaha.

    Supplemen Anti Kanser untuk Melawan Bahaya Kanser

    Tahu tak sel kanser terjadi bila sel yang sihat menjadi abnormal sel dan tidak stabil yang berpunca dari radikal bebas.

    Sel kansel sangat cepat menyerang sel2 sihat yang lain dan merebak menjadi sel kanser juga.

    Resveratrol, kandungan utama dalam Vivix merupakan anti-cancer, menstabilkan abnormal sel dan beri perlindungan padal sel sihat dari radikal bebas.

    Resveratrol mampu melawan sel kanser


    Nanti Ida share banyak sangat testimonial positif vivix membantu pesakit kanser. Kalau nak baca bukti dan research paper tindak balas Resveratrol terhadap pelbagai jenis kanser, boleh baca sini Resveratrol and cancer.

    Berita Baik yang tak dapat dilepaskan, bulan Januari 2017 ni, boleh dapatkan Vivix dan Percuma Membership ! Dapatkan penjimataan juga dengan belian twin pack juga Buy 6 Free 1. Boleh hubungi Ida untuk maklumat lanjut.


    Pengedar Shaklee Shah Alam, Bukit Raja, Setia Alam. 


    KENAPA LUKA PESAKIT KENCING MANIS LAMBAT BAIK?

    Bila makin tua, banyak sel dah rosak. Sel yang tak sihat ni, performance pun semakin menurun. Jadi penyakit lebih mudah dapat dan pertahanan diri pun makin merosot. Kalau terluka atau injured pun memang lambat baik.

    Bagaimana pula dengan pesakit kencing manis? 


    Untuk luka sembuh, sel-sel di anggota badan yang terluka perlulah dapat terima tenaga. Tenaga ni dihasilkan daripada makanan yang ditukarkan menjadi glukosa. Namun untuk pesakit diabetis, gula tak dapat ditukarkan menjadi tenaga seefisyen seperti sepatutnya akibat sel yang rosak dan insulin yang tak sensitif dengan kehadiran gula.

    Bila tenaga tak ada, bahagian-bahagian yang terluka tak dapat pulih malah makin parah apabila berlaku infeksi.

    "Alhamdulillah kak ida ayah bertambah baik." - Shakilah.

    Ini respon dari anak yang ayahnya mengalami luka di kaki dan lambat baik sebab sedia alami komplikasi jantung, buah pinggang dan kencing manis.


    Yang ni pula saya screen shot kata-kata seorang doktor..feedback dari nursenya tentang pesakit yang perlu sentiasa datang untuk cuci luka.

    Kalau open wound dan nak cepat baik, bolehlah ikhtiar dengan Vivix Shaklee


    Untuk pengetahuan, resveratrol dalam Vivix ni sudah dikaji dan terbukti memberi tenaga pada sel dan membaik pulih sel yang rosak akibat radikal bebas dan faktor usia. Jadi bila sel dah makin sihat, pelbagai fungsi badan semakin baik. Bahagian kaki yang sebelum ni tak sampai khasiat, insyaAllah makin cepat pulih. Tak terkecuali untuk pesakit kencing manis.

    Vivix Shaklee beri tenaga pada sel dan cepatkan pemulihan luka


    Bagi yang inginkan altenatif terbaik untuk cepatkan pemulihan luka yang lambat baik disebabkan masalah kesihatan, boleh whatapps

    "Order Vivix Shaklee " ke 013 488 2382



    pengedar-shaklee-setia-alam
    Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja

    Cara Elak Bentan dan Pulihkan Bentan dengan Cepat

    Bila kita seronok nak menghabiskan tempoh berpantang, hari demi hari dikira, tiba-tiba menjelang hari-hari terakhir, badan rasa lemah. Macam perlu berpantang semula. Sakit urat, demam dan kadang-kadang sampai tumpah darah. Ini antara tanda-tanda bentan terjadi.



    Ini jugalah yang terjadi pada saya sendiri dan wanita yang tak sengaja terlanggar pantang semasa bersalin. Semasa tempoh berpantang, saya memang patuh amalan dan nasihat mak dan bidan. Walaupun saya tak makan jamu, saya tetap ambil supplemen menyebabkan badan cepat sihat dan cergas. Doktor pun mengesahkan kedudukan rahim dah kecut dan terletak pada kedudukan sempurna.

    Tanda-tanda Bila Bentan Terjadi

    Bila doktor sahkan peranakan saya dah pulih semasa checkup sebulan, saya terlebih seronok. Badan tak ada sakit urat dan lemah badan. Mungkin kerana supplemen yang saya amalkan juga. Bila menjelang hari ke-40, kami balik kampung dan saya ke pasar malam. Membeli air sejuk, makan bihun sup dan cucur jagung. Maklumlah nak meraikan tamat pantang. Apalah beza sehari tu kan. Tiba-tiba malamnya, saya rasa nak demam. Badan jadi seram sejuk. Terus rasa nak pakai stokin balik macam baru mula berpantang padahal tempoh berpantang sudah tamat iaitu hari ke-41.



    Perut tak sedap dan rasa nak muntah dan membuang. Yang keluar hanya cecair dan angin. Sahlah saya sudah BENTAN. Akibat dari bentan ni, saya kena panjangkan tempoh berpantang saya semula. Pada mulanya saya berpantang di rumah sendiri. Bila dah nak habis pantang ni, baru pulang ke kampung nak kenalkan baby pada saudara mara tapi terpaksalah cancel sementara nak bagi badan cepat pulih.

    Kalau ibu yang bekerja yang alami bentan, alamatnya kena extend tempoh berpantang. Itu kalau demam-demam urat tapi kalau sampai tumpah darah dan mengakibatkan hilang darah yang banyak, memang boleh kena tahan di hospital, terpisah sekejap dengan anak dan terpaksa prepare stok susu EBM berganda-ganda bukan ja untuk bekerja nanti tapi sepanjang admitted di hospital.

    Cara Nak Elak Bentan

    Pasti ramai ja ibu-ibu zaman sekarang tak ikut cara berpantang macam orang dulu. Ada yang sudah terpaksa memandu dan keluar rumah kerana suami bekerja dan anak bersekolah. Namun, petua ni kena juga ikut untuk elak bentan terjadi
    • jangan angkat barang terlalu berat.
    • jangan berjalan terlalu laju takut terlanggar benda dengan ibu jari kaki.
    • jangan makan makanan sejuk.
    • jangan makan makanan tajam.
    • jaga kebersihan ditempat luka untuk elak infection.

    Bila Sudah Terjadi Bentan, Apa Cara Nak Pulih Cepat?

    Bila badan jadi lemah, demam, urat berbisa dan sendi sejuk sampai menggigil, ini namanya Bentan Urat. Ini boleh jadi bila ibu aktif dan lasak. Bertangas atau wap panas herba dapat melegakan Bentan Urat.

    Kadang-kadang tiba-tiba ibu sakit ari-ari walaupun pada mulanya dah baik pun. Keadaan jadi serius sampai tumpah darah bila Bentan Urat Peranakan terjadi. Keadaan ni boleh jadi akibat mengangkat barang berat, tersadung sampai jatuh terduduk atau tersepak ibu jari kaki. Bila tumpah darah, segeralah ke hospital untuk rawatan segera. 




    Bentan Urat Besar iaitu urat buluh rahim yang melalui pinggul. Keadaan sering terjadi pada orang yang bersalin Caesar. Rasa lenguh dan sakit bahagian belakang badan dan tumit ni, boleh dibantu dengan dituam dengan pad berisi air suam atau tungku.

    Bila bentan terjadi tak kiralah hari ke berapa berpantang, kita kenalah lebih berhati-hati. Supplemen yang saya amalkan juga membantu untuk pulih dari Bentan lebih cepat. Jika sebelum tu saya ambil 1 biji sehari semasa tempoh berpantang normal, bila dah bentan ni saya ambil lebih supaya cepat pulih. Ia selamat kerana badan memang menggunakan sepenuhnya dan bersifat semulajadi.

    Apa Fungsi Supplement Yang Saya Ambil Untuk Pulih Dari Berpantang Dan Bentan?

    B Complex

    B Complex lengkap dengan 8 vitamin B termasuk biotin dan asid folik dengan kadar serapan tinggi maksudnya lebih mudah diserap badan. Jadi jangan pelik mengambil vitamin B jenama lain tak sama kesannya dengan vitamin B Shaklee yang pasti jauh berbeza. B Complex Shaklee memastikan kesihatan fungsi saraf jadi membantu redakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia yang ibu berpantang dan bentan alami.

    Ibu berpantang juga akan dapat manfaat b complex yang lain iaitu lebih bertenaga kerana b complex membantu tukarkan makanan menjadi tenaga, menggalakkan tumbesaran bayi secara sihat jika ibu menyusukan anak, elak rambut gugur dan cegah anemia dengan menggalakkan pembetukkan sel darah merah yang sihat.


    Vitalea:

    Istimewanya multivitamin ni sebab ia lengkap dengan 12 vitamin dan 7 mineral dan adalah yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan badan manusia.

    Memandangkan ibu berpantang sering terjaga untuk menyusu anak di malam hari dan makan pula kena berpantang, kemungkinan kekurangan nutrisi berlaku menyebabkan cepat letih. Multivitamin Shaklee membantu menampung kekurangan nutrisi itu, beri tenaga dan mencergasan minda.

    Lebih malang, kalau ibu alami tumpah darah, bentan atau low hb. Pengambilan multivitamin Vitalea, membantu menambah darah dan menstabilkan bacaan hb.

    Vitamin C:

    Vitamin C Shaklee ni dirumus dengan bioflavonoid ok. Bioflavonoid ni memang secara semulajadi ada dengan tumbuhan yang bervitamin C untuk bantu keberkesanan Vitamin C dalam melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas. Malangnya banyak supplemen Vitamin C di pasaran tak disertakan dengan bioflavonoid ni.

    Vitamin C juga membantu ibu berpantang untuk baik pulih luka jahitan dan dalaman rahim dengan lebih cepat. Jadi risiko untuk bentan dapat dikurangkan. Kalau Bentan juga lebihkan ambil vitamin C untuk tingkatkan imun badan dan bagi cepat pulih.


    Ostematrix:

    Kalsium dalam Ostematrix ni mampu bertahan dalam darah kita selama 12 jam selepas diserap. Ostematrix yang lengkap dengan Magnesium dan Vitamin D yang bantu tingkatkan penyerapan kalsium. Kalau ibu berpantang masih lagi rasa kebas, kejang simptom yang selalu ibu mengandung alami.. wajiblah teruskan pengambilan Ostematrix semasa berpantang.

    Kalsium sangat bagus memperbaiki kebas dan kejang, ringankan stress, mood swing, sakit kepada dan menggalakkan tidur yang nyenyak. Malah ibu menyusu kenalah tambah kalsium dalam menu harian sebab anak juga turun berkongsi kalsium yang sama.

    Kalau alami bentan dan sakit2 badan, kalsium memberi ketenangan, mengimbangan tekanan darah dan menenangkan saraf.

    ESP :

    Pastinya ibu berpantang nak cepat pulih dari keadaan yang lemah. ESP tanpa kolestrol ni bantu beri tenaga, mengenyangkan dan menggalakkan pengeluaran susu ibu.

    ESP juga ada kandungan vitamin b dan kalsium selain protin yang mudah diserap badan. Pengambilan 2-3 kali sehari untuk ibu berpantang sangat disyorkan dan pasti ibu akan rasa berbeza dengan pengalaman berpantang yang lepas (jika ada). Luka dalaman terutama di rahim dan jahitan perenium, insyaAllah lebih cepat pulih sekaligus menurunkan risiko infection dan bentan. Ibu terasa seperti tidak berpantang ja walaupun belum tamat tempoh pantang 40 hari.


    cara-cepat-pulihkan-bentan
    Set Berpantang dan Pulih Bentan Segera


    Untuk masa terhad dan eksklusif untuk pembaca Mysupervitamins, belian Set Berpantang dan Pulih Bentan ni akan disertai dengan E Book Panduan Berpantang! E book ini lengkap disertai dengan resepi-resepi best untuk ibu semasa berpantang.

    Bagi yang inginkan pengalaman berpantang yang tenang dan pulih segera dari bentan, boleh segera whatapps atau sms 

    "Order Set Berpantang dan Pulih Bentan " ke 013 488 2382



    pengedar-shaklee-setia-alam
    Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja

    Checklist Ubat Semasa Melancong

    Hari ni nak bagi Petua Persediaan Travel Special Edition sikit iaitu "First Aid Kit".
    .
    Bila balik kampung pun sama, tapi bila travel negara orang ni macam tak rety pula nak pi klinik & nak beli ubat kat farmasi.. masalah bahasa pula, so make sure benda2 penting ni bawa sama expecially bila bawa anak kecil.




    First Aid Kit Travelling
    ----------------------

    1. Termometer ( kalau tak ada termometer, boleh letak tangan kita kat dahi dan compare dengan suhu pesakit )

    2. Cool Fever Pad
    3. Tower kecil
    4. Vics
    5. Tiger Balm
    6. Minyak Gamat / Minyak Angin
    7. Yoko Yoko
    8. Minyak Cap Kapak
    9. Herbal Blend
    10. Mopiko
    11. Plaster
    12. Basih H dalam botol kecil

    Kegunaan benda2 ni boleh agak kot. Semua ni berguna bila
    - demam
    - sakit perut
    - terluka
    - terseliuh
    - selsema

    Tambahan untuk persediaan sejak sebelum sakit lagi adalah dengan mengambil Nutriferon ( imun booster ) dan Vitamin C.



    Bila anak-anak sihat, insyaAllah mereka ceria dan bertenaga nak terus berjalan-jalan.

    Ida Khairani

    1 Supplemen Yang Paling Penting Untuk 1 Keluarga

    Tiap-tiap hari kita nak pakguard alert ja dengan kawasan rumah kita. Betul tak ? Kalau setiap kali lalu nampak dok main handphone ja, rasa nak tukar pakguard ja.

    Bila ada orang suspicious nak masuk, kalau boleh kita nak dia dah dihalang masuk.

    Bila ada yang terlepas masuk, kita nak pakguard tu cepat bertindak. Alertkan ahli rumah dan org taman supaya penceroboh tu dapat hentikan niatnya dan kita selamat.

    Itulah tugas Nutriferon yang mengaktifkan pakguard badan kita yg dipanggil 'interferon'. Interferon bertindak macam alarm system, segera beritahu sel imun kita supaya standby ada penceroboh iaitu patogen nak serang ni.

    supplemen-paling-penting-sekeluarga
    Nutriferon Paling Penting untuk Seisi Keluarga


    Jadi jika nak 1 produk wajib yang perlu ada untuk keluarga kita, Nutriferon is a must ! Dari anak, mak pak ke tok nenek pun perlu pakguard yang sentiasa alert apabila & sebelum penyakit menyerang kita.

    pengedar-shaklee-setia-alam
    Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja

    Tip Bantu Ringankan Beban Isteri di Rumah

    Awak ni bila saya balik ja rumah semak. Dok rumah 24 jam buat apa ?
    .

    Belum lagi...
    .
    Bini hang tu, dok buat apa tah kat rumah. Kain baju tinggi gunung dah mak tengok. Anak dari pagi sampai malam baju sama. Tu baru anak dua. Kalau 10 taktau la. Tak nampak jalan dah.
    .
    Serius weh, kerja rumah kami memang banyak, kalau pagi bangun tidoq tu, mengadap kerja rumah. Boleh tak duduk sampai ke petang. ( Kalau hardcore laa, i tak )
    .
    Nak rumah bersih, anak terurus & isteri ada masa berseksi dan jaga penampilan.. Cuba TIP ni
    .
    -> Ambil part time cleaner untuk kemas rumah. 😘
    .
    -> Tunjuk contoh pada anak2. Jangan sendiri suka semak & malas menolong, harap anak bini rajin kemas.👌🏻
    .
    -> Supply supplemen pemberi tenaga dan kecergasan untuk si isteri seperti B Complex, Vitalea, Vit C dan Ostematrix. ( Boleh share suami isteri )👍🏼

    .
    Bukan cakap kosong ni, sebab ini pun set supplemen favourite saya. Sebab tu rumah saya masih nampak lorong jalan nak lalu lagi walaupun tak ada part time cleaner, baju belum lipat belum level gunung, anak-anak terurus dan masih sempat melayan suami sampai diaa... ehem ehem 💑
    .
    .
    pengedar-shaklee-setia-alam
    Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja

    Apa Promo Shaklee November 2016 ni?

    Ok bulan ni lebih super special.. Banyak produk dan fokusnya membantu kita untuk SLIM secara sihat.. Juga untuk kuatkan pertahanan diri. Boleh agak tak supplemen apa?

    PROMOSI NOVEMBER


    Macam-macam adaaaa

    1. ALFALFA SHAKLEE



    Alfalfa small size mengandungi 330 biji

    Alfalfa large size mengandungi 700 biji

    KEBAIKAN ALFALFA
    • Mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat Besi. Hebatkan? Kerana pokok alfalfa mempunyai akar yang panjang ke dalam bumi dan mampu menyerap pelbagai khasiat bumi.
    • Alfalfa berguna untuk melancarkan pelawasan. Jadi siapa yang susah membuang tu, ha ambillah alfalfa supaya dapat membuang setiap hari dengan lebih tenang.
    • Agen detox yang power. Memandangkan kita sentiasa terdedah pada toksin sampai boleh bawa kesan pada kesihatan macam bau badan, sistem penyerapan nutrisi yang buruk, maka haruslah kita nyahtoksin supaya badan lebih cergas, membuang toksin dan menyerap nutrisi dengan lebih baik.
    • Milk Booster hebat ! Sukalah ibu menyusu ni.
    • Pesakit gout juga digalakkan ambil alfalfa supaya dapat membuang asid urik yang merosakkan dan menyakitkan sendi-sendi badan.


    2. LECITIN SHAKLEE

    Lecitin mengandugi 180 kapsul

    KEBAIKAN LECITIN
    • Lecitin Shaklee berasaskan soya dan kaya dengan kolina.
    • Kolina penting untuk kesihatan otak jadi pelajar pun boleh ambil selain dari orang dewasa.
    • Lecitin turut membantu memecahkan lemak supaya lebih mudah diangkut keluar.
    • Lemak yang berjaya dipecahkan tidak lagi menghalang pengaliran darah dan melemahkan fungsi organ lalu meningkatkan kesihatan kardiovaskular.
    • Membantu menurunkan risiko penyakit jantung.
    • Membantu menurunkan berat dan saiz badan dengan memecahkan lemak yang melekat di sekitar organ badan.

    3. NUTRIFERON

    Sokotak Nutriferon mengandungi 30 sachet yang mudah dibawa dan diamalkan



    KEBAIKAN NUTRIFERON
    • Nutriferon membantu meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan kita.
    • Interferon semulajadi kita ni fungsinya untuk aktifkan sistem imun dengan serangan penyakit.
    • Jadi, bila kita amalkan sebelum sakit, badan kita sentiasa dalam berjaga-jaga dan bila diserang, ia lebih cepat bertindak balas melawannya.
    • Sesuai sangat diambil untuk semua terutama yang memang mempunyai antibodi lemah seperti senang seksema, demam, ada resdung, asma dan dalam proses melawan denggi.


     4. VITA-LEA FOR CHILDREN

    Multivitamin untuk kanak-kanak mengandungi 60 biji sebotol mudah dikunyah.
    KEBAIKAN VITA-LEA FOR CHILDREN
    • Vitamin ni sesuai untuk semua kanak-kanak.
    • Sedap sangat sebab saya pun makan juga. Hehehe..rasa macam anggur.
    • Vitamin ni lengkap dengan 19 vitamin dan mineral jadi kuranglah sikit ibu bapa runsing sebab dah berjaya melengkapkan keperluan nutrisi yang terkurang dalam menu harian anak-anak kita.
    • Menyokong sistem imun badan.
    • Sumber kalsium untuk tulang dan gigi yang kuat.
    • Lengkap dengan vitamin B yang membantu fokus dan menukarkan makanan ke tenaga.



    Jadi, jangan tunggu lagi. Dapatkan penjimatan dengan harga terbaik bulan ni. Berikan supplemen terbaik ini untuk membantu meningkatkan mutu hidup kita. Anything, boleh hubungi Ida ya.



    Ekzema? Macam Mana Cara Nak Pulihkan Parut Kesan Ekzema dengan Cepat

    Kalau anda memang penghidap ekzema, mesti tahu betapa sengsaranya bila ekzema menyerang. Walaupun sabar menahan diri dari menggaru, kadang-kadang tewas juga. Apa lagi kalau budak yang kena.. Memang mak yang tolong garu sama kalau sapu ubat tak jalan-jalan.

    Apa itu Ekzema?

    Ekzema ni sebenarnya keadaan kulit yang kering dan gatal. Nama lain bagi ekzema adalah ekzema atopik atau dermatitis.

    Selain iritasi pada kulit, mereka juga ada kecenderungan untuk dapat asma dan demam alergi.

    Orang yang alami eczema bermakna, pelindung kulit tidak berfungsi dengan baik. Sebab itulah kulit lebih mudah diserang infection dan allergik menjadi lebih teruk.

    Keadaan-keadaan Ekzema :

    • Kulit kering
    • Merah
    • Merekah
    • Ada cecair
    • Berdarah
    • Gatal

    Kawasan yang Selalu Kena Ekzema adalah :

    • Tangan
    • Muka
    • Leher
    • Siku
    • Belakang Lutut
    Ubat-Shaklee-Untuk-Ekzema-Parut-dan-Ruam
    Kurangkan iritasi dan pulihkan parut ekzema


    Punca Ekzema

    Bahan Kimia dari produk rumah boleh jadi punca ekzema menyerang.  Contohnya dari

    • Pencuci baju
    • Sabun mandian
    • Syampu
    • Softener
    • Pencuci Lantai
    • Pencuci Pinggan Mangkuk

    Cara paling selamat, cari bahan isi rumah yang organik dan tanpa bahan kimia, contohnya dari rangkaian Get Clean Shaklee.

    Ada juga yang allergic dengan barang kemas dan hiasan dari emas juga nikel. Jadi harus catat dengan apa kita atau anak kita alergik. Cuaca panas dan berpeluh boleh buat ekzema bertambah teruk. Pastikan kuku pendek untuk elak iritasi kulit apabila menggaru.

    Ubat Sapu Apa Yang Selamat?


    Ada banyak ubat sapu dari emolien tapi pilihan saya adalah yang organik, tanpa pengawet dan tanpa praben. Jika guna krim yang ada steroid, pastikan kandungan streroid rendah, selamat dan jangan guna untuk jangka masa panjang kerana ia boleh menipiskan kulit. Gunakan seminima mungkin.

    Krim disapu bertujuan untuk mengelakkan kekeringan dan buat kulit sentiasa lembab dan tidak gatal. Pilhan saya dan altenatif yang lebih selamat, pastinya Herbal Blend.

    Parut Ekzema


    Cara Hilangkan Parut Ekzema dengan Cepat
    Tompok-tompok kemerahan di pipi, tangan dan bahu

    ESP dan Herbal Blend Hilangkan Parut Ekzema dengan Cepat
    Kulit di kaki kering terutama di bahagian berlipat

    kulit Ekzema pulih dengan Shaklee
    Pipi kemerahan dan tidak licin

    Cara Nak Hilangkan Parut dan Kembali Cantik

    Selalunya parut ekzema dan allergic akan meninggalkan kesan. Untuk menghilangkannya, boleh amalkan sayuran dan buahan kaya vitamin dan juga protin.

    Antara Supplemen Yang Dapat Membantu Menghilangkan Parut dan Sesuai untuk Pesakit Ekzema adalah



    Supplement dan Krim untuk Ekzeme
    Supplement dan Krim untuk Ekzeme

    GLA ( dewasa )
    - membantu mengawal keseimbangan hormon dan juga mengandungi Vitamin E yang baik untuk kulit dan mencerahkan parut.

    ESP ( usia setahun ke atas )
    - minuman tinggi protin yang membantu penghasilan kulit yang lebih sihat dan cantik dalam mempercepatkan proses baik pulih ekzema

    Krim Herbal Blend ( semua peringkat umur)
    - krim serbaguna yang melembabkan kulit, mengurangkan iritasi kulit, mengurangkan kekeringan dan kegatalan.

    Testimonial Parut Ekzema Semakin Pulih


    Cara pulihkan masalah kulit dengan ESP Shaklee
    Masalah Kulit Semakin Pulih dengan ESP Shaklee

    Krim Herbal Blend selamat dan berkesan untuk ekzema dan ram
    Ruam Kulit Hilang dengan Herbal Blend

    Ekzema cepat baik dengan Shaklee
    Ekzema Kering Selepas amalkan ESP dan sapu Herbal Blend Shaklee

    ESP bantu badan hadapi ekzema dan hilangkan parut
    Ekzema dan Selsema Semakin Cepat Pulih

    Sapu Herbal Blend untuk kurangkan ruam dan gatal
    Sapa Herbal Blend untuk Elak Ruam Akibat Alergik

    ESP works GREAT for Eczema !
    ESP works GREAT for Eczema !


    Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya ya. Semoga bertambah keyakinan dan mutu kehidupan kita selepas ini, insyaAllah.