Facebook Twitter Google RSS

Berkongsi ilmu untuk kebaikan bersama

Friday, May 29, 2015

9 Makanan Perlu Dielak Jika Mahu Kurus Dan Sihat

Syarat wajib untuk berjaya dalam misi kurus secara sihat adalah jangan makan makanan yang membazirkan kalori kita. Setiap makanan ada nilai kalori. 9 makanan di bawah ini, bukan saja berkalori tinggi, malah tak sihat dan membantu menambah gemuk dan susah nak disingkirkan kalau dah bertukar menjadi lemak. Lebih malang, banyak penyakit yang ikut serta. 



Jom ambil tahu, 9 Makanan Perlu Dielak Jika Mahu Kurus dan Sihat

1. Minuman Bergas

Sebabnya minuman bergas ni gula tinggi. Gula tinggi bermaksud tinggilkah kalorinya. Malah mengandungi kafein dan hampir langsung tak berkhasiat. Jadi tak membantu pun untuk kita kekal sihat dan kurus !


2. Minuman Kedai Kopi


Sedapnya aroma coffee bila lalu di Coffee Bean atau San Francisco Coffee kan. Bawa-bawalah menahan nafsu tu atau jangan lalu pun sebelah kedai kalau ia mampu membuatkan kita melangkah masuk & order minuman lazat mereka. Ini kerana, minuman coffee di kedai begini selalunya dibancuh dengan gula, & krimer yang banyak. Malah siap ditambah whipping cream dan ditabur serbuk coklat atau vanila lagi. Cuba check berapa kalori yang bakal masuk ke dalam perut kita? Anggaran 390 kalori dalam 1 cup. Vass sungguh !



3. Produk Kaya Tepung / Enriched Flour

Kalau ada pilihan, elaklah dari mempilih roti putih dari tepung yang diperkaya. Sebabnya kemungkinan besar tepung ini telah menjalani proses pemutihan(bleaching) dimana telah kehilangan banyak khasiat asal. Sebab tu, pengilang terpaksa cover balik dengan vitamin lain sebab itu diberi term 'diperkaya'. Kita boleh pilih roti gandum penuh (whole grain bread)

4. Kek

Kek memang sangat sukar dielak terutama bila kita nak meraikan sesuatu. Namun, untuk diet harian yang aim nak kurus dengan sihat ia memang bukanlah idea yang bijak. Kebanyakkan kek mengandungi kek yang diperkaya, gula dan lemak tepu tinggi. Walaupun ditulis, tanpa lemak tepu, periksa juga label kandungan nutrisi.



5. Makanan dan Minuman Pek Segera


Selalunya makanan segera memang sangat menyelerakan, sekalipun ia hanya mee segera. Magic betul! Malangnya, kebanyakkan makanan dan minuman segera ni tinggi garam, bahan perasa, gula. Kalau minuman 3 in 1 tu, rasanya memanglah sedap tapi krimer pasti banyak. Makin bam-bam la kita kalau selalu terpaksa hadap makanan segera dek kerana kesibukan harian. Hmm..haritu, saya ada jumpa pek salad kurang RM5. Saiznya sesuai dibuat lunch pek. Yang bestnya ia sayurnya organik. Mungkin ini solusi mudah untuk yang sangat sibuk. Nak protin? Boleh prepare ketulan ayam bakar dari rumah dan minuman berprotin rendah lemak seperti cinch shake mix yang bantu cepat kurus secara sihat.

Mee Segera juga mengandungi bahan yang digunakan dalam produk bukan makanan


6. Makanan dalam tin


Ini memang tak sihat. Kalau sudah biasa dengan makanan dalam tin, bawa-bawalah berubah. Banyak lagi pilihan yang lebih sihat. Selalunya makanan dalam tin ni, ada bahan perasa, penambah perisa dan garam yang tinggi. Mungkin juga beserta bahan pengawet. Jadi rujuklah label kalau terpaksa sangat. Tak elok tau, apa lagi kita plan nak kurus dan sihat kan.


7. Makanan Bergoreng



Makanan bergoreng ada kalori tersembunyi. Lebih malang, pengusaha kedai sering guna minyak berulang-ulang kali dan ini menurunkan lagi kalorinya. Apa kata, kita hadkan makanan bergoreng dan paling baik goreng sendiri. Bukan sahaja kita boleh guna boleh pilih minyak yang sesuai seperti minyak zaitun atau bunga matahari, minyak yang baru dan kurangkan penggunaan minyak sebanyak mungkin. Kala ini, air fryer adalah pilihan saya untuk makanan bergoreng yang tetap rangup tetapi dimasak tanpa minyak. Walaupun agak mahal tapi berbaloi untuk kesihatan kita yang tidak ternilai.

8.  Makanan Segera



KFC, Burger King dan sebagainya memang sangat mudah, senang dan sedap! Yang tak bestnya, ia sudah lebih terdahulu disediakan dan dimasak dengan minyak yang banyak dan kandungan nutrisi kita tak dapat pastikan. Jadi, hadkan pengambilan makanan segera pada 1 atau 2 kali sebulan sahaja demi menjaga kesihatan dan kekal kurus.

9. Snek Buah


Buah memang menyihatkan badan. Namun snek buah telah ditambah garam dan gula yang menambah nilai kalorinya. Apa kata, kita pilih buah dan tidam diproses. Pasti ia menyumbang pada kesihatan dan misi kurus kita! Buah membantu penghadaman dan tinggi serat membuat kita lebih kenyang dan membantu pelawasan dan menjadi pilihan kundapan yang terbaik di kala mulut nak mengunyah.



Ida Khairani Ahmad www.mysupervitamins.com

Tuesday, May 26, 2015

Apa maksud penyakit aneurysm dan tanda-tanda anuerisme

Aneurysm adalah benjolan pada saluran darah berpunca di kawasan dinding arteri yang lemah.

Apabila darah mengalir melaluinya, tekanan menyebabkan benjolan seperti belon di luar saluran darah terjadi. Keadaan ni boleh jadi di mana-mana sahaja tapi 2 kawasan yang biasanya terjadi adalah di arteri yang mengalirkan darah ke otak dan dari jantung.




Selalunya, pesakit tak sedar tentang gejala aneurysm ni. Sekali sekala datang dan pergi. Dalam kes tertentu, bila aneurisme otak pecah, darah dilepaskan ke otak dan boleh menyebab strok, pendarahan yang teruk juga kematian.

Orang yang berisiko ada aneurisme 

  • Pesakit yang ada sejarah keluarga mengalami anuerisme.
  • Wanita lebih cenderung untuk dapat aneurysm.
  • Perokok
  • Tekanan darah tinggi
  • Kalau dah pernah kesan ada dinding arteri yang lemah sejak lahir

Tanda dan gejala aneurysm

Anyerisme otak hanya boleh dikesan dengan ujian imbasan. Selalunya pesakit yang dapat kesan sebenarnya mendapatkan rawatan untuk tujuan lain tapi tak sengaja detect sekali anuerysm.

Bila anuerisma dah pecah, pesakit akan alami sakit kepala yang teruk, mata kabur, perubahan pada pertuturan, sakit leher.. Ini bergantung pada kawasan otak yang terlibat. Tanda-tanda di datang dengan tiba-tiba.



Jadi, jika alami simptom aneurysm ini, jangan tunggu lagi. Terus ke hospital dan buat pemeriksaan lanjut :

  • sakit kepala yang teruk yang tak pernah kita rasa sebelum ni, 
  • sakit leher,
  • loya, 
  • muntah, 
  • sensitif pada cahaya, 
  • pengsan, 
  • tak sedar diri atau 
  • sawan 

Pelatih Jururawat Meninggal Dunia

Dalam kes pelajar jururawat KSKB, beliau hanya mampu bertahan selama beberapa hari selepas pengsan dan dirawat di ICU. Kronologi kisah arwah pelatih nurse tersebut ada saya ceritakan di sini.

Pelajar University of Texas Brain Aneurysm

Selepas itu, dunia digemparkan pula dengan berita seorang pelajar wanita yang baru saja konvo, mengadu sakit kepala dan tidur dan terus tak sedarkan diri.



Berita penuh di bawah di ambil dari dailymail

A 22-year-old college student who started complaining of a headache just minutes after graduating has passed away from a suspected brain aneurysm.

Aminah Jennifa Ahmed failed to wake up from a nap following her graduation from the University of Texas at Arlington last Friday and passed away in hospital on Wednesday, CW33 reported. 

Her family, who had proudly watched her walk the stage to collect her diplomas for degrees in 
biology and business, have said they are devastated.

'Broken, heartbroken,' her father, Shamsul Ahmed, told WFAA. 'Nothing comes close to her.' 





Loss: Aminah Ahmed had started complaining of a headache just before posing for these photos with her father, right, following her graduation. She apparently suffered an aneurysm and has now passed away

Before last Friday, she had shown no signs that anything was wrong, he said, but after walking the stage, she started complaining of a headache. 

After posing for pictures in her cap and gown, she vomited on campus and then again on the ride home. But she told her father that she just felt stressed from school.

When they got home, Aminah said that she wanted a short nap on the couch but when her father checked on her, she was struggling to breathe, he said.

Aminah was rushed to hospital and taken to the ICU and put on life support, but she passed away on Wednesday. A service was held for her on Thursday.


'The family is in immense pain having seeing their daughter graduate literally hours before she was declared completely brain dead,' Omar Suleiman, the director of the Islamic Learning Foundation and an Imam in Texas, wrote on his Facebook page as he announced her passing.

'Please keep her and them in your sincerest' thoughts, he added.

Doctors told CW33 that they believe the young woman suffered a brain aneurysm. 

An aneurysm is a weakness in a blood vessel in the brain that balloons and fills up with blood; if one ruptures it can flood the brain with blood and cause a stroke.


Al-Fatihah. Pengajaran yang kita boleh ambil dari kisah pelajar dan penyakit misteri aneurysm ini adalah ajal maut di tangan Allah. Boleh juga amalkan B Complex untuk membantu mengawal tekanan dan Omega Guard untuk kesihatan otak. Selain menjaga kesihatan dan ambil berat tentang perubahan diri, kita juga harus pada setiap ketika dan setiap saat membuat kebaikan dan patuh dengan perintah Allah. Kita tidak tahu sama ada ajal kita di usia emas, sempat bertaubat atau tidak kerana bila-bila masa sahaja Allah boleh tarik nyawa kita. Cukupkah amalan kita?



Sunday, May 24, 2015

Punca Pelatih Nurse Meninggal Dunia Bukan Sebab Shaklee Tetapi

Beberapa minggu lepas, seorang pelatih jururawat telah pengsan secara tiba-tiba dan beberapa hari kemudian beliau meninggal dunia. Rentetan dari itu, banyak spekulasi yang tersebar berkenaan punca kematian arwah. Rumors yang tersebar mengatakan beliau meninggal dunia sebab supplemen. Entry ini akan menceritakan kronologi dan punca sebenar arwah meninggal dunia secara tiba-tiba namun sememangnya bukan kerana supplemen.



Banyak orang yang tampil menidakkan perkara itu. Banyak orang juga marah pada yang menyebarkan fitnah juga yang pakat share perkara yang tidak pasti kebenaran itu. Pihak Shaklee juga selepas investigate telah mengeluarkan kenyataan seperti di bawah.

Punca Utama Shaklee Tiba-tiba Dipersalahkan adalah disebabkan status ini.


Mesti ramai yang ada terbaca status viral ini berkenaan pelajar jururawat yang pengsan dan dimasukkan ke ICU Hospital Ipoh. Paling sedih sebaik sahaja beliau pengsan, 'kawannya' telah menyebarkan punca beliau pengsan disebabkan pengambilan supplemen Alfalfa Shaklee. Ramai pula tu yang menokok tambah lagi. Kesian kesian..

Maka, status itu pun viral. Baling batu, sembunyi tangan. Lepas ramai yang print screen dan paste merata, akaun fb 'kawan' tu tidak lagi aktif. Namun, print screen dah viral dan bersepah merata-rata. Benarkah cerita ini?

Di bawah ini pula adalah conversation antara lecturer arwah dengan seseorang yang sahabat saya kenali selepas beliau meninggal dunia.

Lecturer juga menidakkan puncanya adalah supplemen

Salur darah pecah dan tiada kerosakan buah pinggang




Ini pula kenyataan Shaklee apabila Alfalfa Shaklee dikatakan punca arwah pelatih jururawat ini jatuh sakit dan meninggal dunia


Selepas arwah pelatih ini meninggal dunia, sepupu arwah iaitu saudara Nazri Omar juga memuat naik status FB tentang punca kematian arwah.


Saudara Nazri merayu supaya menghentikan spekulasi tentang punca kematian arwah yang tidak benar sama sekali.

Beliau menidakkan puncanya kerana suppleman dan mengaku ada pendarahan dalam otak .




Banyak-banyakanlah sedekah Al Fatihah untuk arwah. Mana yang baik jadikan teladan. Yang jauh jadikan sempadan. Pada yang dah mengumpat arwah, bertaubatlah. Orang Malaysia ni part keyboard worrior dan menambah perasa pada perkara yang tak arif memang pakar.


Punca kematian arwah dikatakan sebab aneurysm


Aneurysm ni sangat jarang berlaku dan kebanyakkan kes pesakit tak sedar mereka ada anuerysm. Ni saya kupas lagi pasal penyakit ni di entry 'Apa maksud penyakit Anuesym dan tanda-tanda Anuerisme'. Selepas beberapa hari kematian arwah, seorang lagi student (bukan orang Malaysia) Aminah Ahmed turut meninggal dunia disebabkan aneurysm sebaik saja majlis konvokesyennya di University of Texas. Sedihkan. Kes di Texas ni tak ada la pula diorang serkap jarang sebab makan supplemen ka apa.

Apapun, InsyaAllah, produk Shaklee tetap berkesan dan masih selamat. Malah kami meminta pihak ketiga untuk mengesahkannya semasa proses penyelidikan dan pengeluaran sesuatu supplemen. Jenama Shaklee ni dah bertahan selama lebih 50 tahun. Agak2 kalau tak berkesan, bolehkah bertahan selama tu? Jadi teruskan amalan supplemen Shaklee tanpa ragu-ragu ya.

By : Ida Khairani

Wednesday, May 20, 2015

Makanan Tambahan Penambah Tenaga

Makanan atau vitamin penambah tenaga diperlukan tak kira laki atau perempuan. Gaya hidup kita sekarang memang hectic. Tak kira yang bekerja, suri rumah atau bekerja dari rumah. Semua multi tasking. Jadi, kita sering penat dan mengantuk tak kira waktu akibat kurang rehat dan penat bekerja.

Apa yang boleh kita amalkan untuk membantu menambah tenaga? Ini adalah Set Penambah Tenaga yang saya sendiri dah rasa dan alami perubahannya sendiri.

Set Penambah Tenaga terdiri dari 3 pilihan mengikut kesesuaian diri dan budget. Semuanya sesuai untuk lelaki atau perempuan


(1) Set Penambah Tenaga 1 : 

Kandungan  : Vitalea, B Complex, Vitamin C

Siapa yang perlukannya : Mereka yang senang penat, sukar nak fokus dan dalam masa sama mudah jatuh sakit.

Harga : RM235 dengan penghantaran percuma

P/S : Untuk penggunaan selama 4 bulan. Jadi budget sebulan hanya RM58.75 untuk kesihatan optimum dan menambah tenaga.



(2) Set Penambah Tenaga 2 : 

Kandungan : Vitalea dan Energizing Soy Protein

Siapa yang perlukannya :

  • Sesuai untuk mereka yang sering penat, mudah lapar dan memerlukan tenaga segera untuk menambah tenaga dan kecergasan.
  • Sering tak sempat nak mendapat makanan seimbang atau miss makan akibat kesibukan kerja.

Harga : RM238.75 dengan pos percuma

P/S : Untuk penggunaan selama 2 ke 4 bulan. Jadi budget sebulan hanya RM119.38 jika 2 bulan atau RM59.69 jika 4 bulan untuk kesihatan optimum dan menambah tenaga. Tempoh 2 ke 4 bulan adalah bergantung pada tahap kesihatan dan keperluan.


(3) Set Penambah Tenaga 3 : 

Kandungan : Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Ostematrix

Siapa yang perlukannya :

  • Mereka yang penat dan sudah alami gejala yang lebih serius seperti sakit pinggang, sakit lutut, migrain.
  • Mereka yang selalu tak dapat tidur lena atau tak cukup tidur.
  • Mereka yang mudah jatuh sakit.

Harga : RM296 dengan pos percuma

P/S : Untuk penggunaan selama 4 bulan. Jadi budget sebulan hanya RM74 untuk kesihatan optimum dan menambah tenaga. Kalsium Ostematrix untuk penggunaan sebulan. Namun jika sudah tidak alami gejala kurang kalsium, boleh bertahan lebih lama.



Cara makan Set Vitamin Shaklee Penambah Tenaga :

Butiran lengkap akan diberikan selepas pembelian vitamin untuk menambah tenaga. Namun asasnya,



Fungsi Vitamin, mineral dan protein dalam Set Penambah Tenaga :



Jika anda tak sanggup lagi menahan mengantuk, stress dan rasa penat akibat kerja yang tak sudah-sudah hingga hilang fokus pada kerja dan keluarga, cepat dapatkan vitamin semulajadi sebagai supplement untuk kecergasan badan yang membantu mengatasi masalah kepenatan anda. Berikan peluang kedua buat diri sendiri dan keluarga dengan menambah tenaga supaya hidup lebih ceria dan gembira.


Ketahui


dan


Juga




Nak berniaga dan jana pendapatan dengan Shaklee secara online? Semuanya di hujung jari sahaja. Anda boleh menggenggam pasif side income atau pendapatan aktif 3-4-5 angka hanya menggunakan medium blog, lebih-lebih lagi jika anda sememangnya seorang blogger tegar! Perniagaan Shaklee juga boleh dijalankan secara direct atau offline jika itu menjadi kepakaran anda.

Jangan ragu-ragu untuk bertanya kerana saya sedia membantu anda. Untuk order, boleh isi form online dengan boleh klik gambar di bawah atau hubungi saya.

Tuesday, May 19, 2015

Kenapa cari tepung gandum unbleached?

Sejak beberapa tahun ni saya asyik dapat senarai jenama makanan yang perlu dan tidak perlu dibeli. Antara produk yang hot adalah tepung gandum. Mak saya sampai takut nak makan kuih sebab tak nak makan tepung gandum yang dicuci dengan peluntur dan mungkin mengandungi dna babi.



Apa isu tepung gandum yang hot sebenarnya ni?


Disebabkan malas nak layan peronoid mak saya, saya pun buatlah research untuk nak share dengan dia. Rupanya ada kebenarannya juga. Ia bermula bila Persatuan Pengguna Islam Malaysia telah mendedahkan isu hangat ni. Menurut PPIM, tepung gandum yang dibawa masuk Malaysia adalah dari gred rendah iaitu yang kurang sesuai dimakan kita.

Warna dah tak elok. Jadi para pengeluar tepung gandum pun mengambil jalan singkat dengan mencuci dengan bahan kimia peluntur Benzoyl Paroksida @ BENZOYL PEROXIDE.





Benzoyl Peroksida ni tujuannya nak cuci tepung hingga akhirnya tepung akan kelihatan putih gebu kembali. Macam fungsi klorox pada pakaian kita. Makanya, bila dah dicuci sebegitu, banyak nutrisi hilang sekali. Rugilah kita makan tanpa sebarang nutrisi. Sudahlah benzoyl peroxide boleh mendatangkan pelbagai penyakit merbahaya, nutrisi pun tarak.

Kesan Benzoyl Peroxide - Sumber

Mengikut peraturan WHO (Pertubuhan Kesihatan Sedunia ) makanan perlu mengandungi kandungan nutrisi tertentu. Maka para pengeluar tepung pun menambah beberapa vitamin. Ini dipek dan disebut 'enriched' flour . Malangnya sebab nak kurangkan kos lagi, dikatakan vitamin b yang ditambah itu bersumberkan babi sebab ia lebih murah. Kesian kesian kesian.. Tapi saya mushkil la sebab tepung ni masih lagi mendapat halal dari jakim. Jadi part dna babi ni saya tak pasti.

Kalau nak tau ulasan dalam berita ada di link ni "Tepung Gandum Bahan Peluntur" dan saya juga copy paste balik di bawah.


Sesetengah jenama tepung gandum yang berada di pasaran didakwa boleh membahayakan kesihatan pengguna kerana menggunakan bahan peluntur selain dikhuatiri diperkaya dengan sumber nutrisi tidak halal.
Ini kerana syarikat pengimport tepung gandum dipercayai membeli bekalan tepung terpakai dan lama disimpan sehingga warnanya bertukar kehitaman atau kekuningan di pasaran antarabangsa sebelum menjual kembali di Malaysia.


Bagi memutihkan kembali warna tepung itu, bahan kimia seperti benzoyl peroxide, calcium peroxide, nitrogen dioxide dan klorin digunakan sehingga menyebabkan semua nutrisi semula jadi hilang dalam proses pemutihan terbabit.

Bagaimanapun, penetapan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) tepung gandum perlu mengandungi 13 peratus nutrisi menyebabkan syarikat pengimport menambah dari sumber luar antaranya memperkayakan dengan thiamin atau Vitamin B1.


Thiamin bersumberkan bijiran mahal dan bagi menampung kos pengeluaran, syarikat pengimport dipercayai menggunakan Vitamin B1 dari sumber babi yang lebih murah dan mudah diperolehi bagi memperkayakan tepung gandum yang melalui proses pemutihan. Mendedahkan perkara itu, Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan berkata, terdapat tiga jenis tepung gandum yang berada di pasaran sekarang iaitu tepung gandum tanpa peluntur (unbleached flour), tepung gandum berpeluntur (bleached flour) dan tepung gandum diperkayakan (enriched flour).



“Tepung gandum tanpa peluntur diproses secara semula jadi dengan warnanya agak keperangan tetapi mengandungi nutrisi tinggi kepada manusia manakala tepung gandum berpeluntur banyak berada di pasaran melalui proses pemutihan.

“Tepung gandum yang diperkayakan pula ialah tepung melalui proses pemutihan yang terpaksa ditambah nutrisi tidak semula jadi sama ada dari tumbuhan atau haiwan berikutan semua nutrisinya hilang,” katanya yang ditemui baru-baru ini.


Beliau berkata, kebiasaannya pengguna menggemari tepung gandum berwarna putih kerana mengaitkannya dengan bersih.

“Kajian kami mendapati bahan kimia ini yang diambil secara berterusan melalui makanan menyebabkan barah selain penggalak kepada penyakit kencing manis, arthritis dan gout.


“Selain itu, kami juga bimbang nutrisi yang ditambah dalam tepung itu mungkin bersumberkan babi kerana ia paling mudah dan murah didapati,” katanya.



Nadzim berkata, negara Kesatuan Eropah dan China sudah lama mengharamkan penggunaan benzoyl peroxide dan klorin dalam tepung gandum bagi menjaga kesihatan penduduk mereka.



“Selain daripada meneliti bungkusan tepung gandum itu, ia boleh juga dibezakan melalui warna tepung itu sendiri. Tepung yang tidak menggunakan peluntur kelihatan agak keperangan manakala tepung berpeluntur sangat putih disebabkan bahan kimia,” katanya.

Juga ini video kenyataan pegawai PPIM mengenai isu ni.




Jadi, apa yang perlu kita buat?



1. Check label tepung gandum bila nak beli.

2. Pilih yang ada tulis unbleached flour @ tanpa peluntur.

3. Pastikan tiada kandungan benzoyl peroxide.

4. Pastikan ada halal jakim.

5. Pilihlah makanan yang kita nak makan dan beli tu. Pastikan sumbernya.

Macam mana nak tau kalau kuih yang kita makan tu dari tepung brand apa? Tanyalah makcik tu atau paling afdal buat kuih sendiri dengan tepung gandum yang kita yakini. Paling tidak, sebagai langkah pencegahan terhadap penyakit merbahaya, ambillah suppelemen anti oksida yang melawan punca kanser seperti vivix dan vitamin c. Sebab tu ramai orang terpaksa ambil supplemen sekarang sebab makanan sudah tak terjamin nilai kesihatan dan kebersihannya.





Monday, May 18, 2015

Vivix untuk awet muda

Bagaimana usia meningkat dan badan menunjukkan diri semakin tua..? Di dalam badan kita terdapat 4 mekanisma utama yang membuatkan diri kita semakin tua. Ramuan Vivix membantu melambatkan penuaan dengan mengenal pasti 4 mekanisme ini dan mengusainya.


1. Kerosakkan DNA

Setiap hari, hampir 1 juta sel tubuh diserang dan merosakkan DNA. Setiap hari juga, sel kita di-copy namun serangan ini turut merosakkan data genetik dan menghasilkan 1 typo. Jadi, walaupun sel di-copy dari yg asal, terdapat 1 typo terjadi dan ini mengganggu fungsi sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular(sel) DNA.


2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi(kemerosotan) umur pada tahap selullar.

Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular

3. Pengeluaran tenaga yg kian menurun oleh sel-sel

Mitochondria(penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yg kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.


Ramuan ViVix menggalakkan biogenesis(pembentukan baru) mitchondria untuk
Meningkatkantahap tenaga di dalam sel.


4. Penimbunan Protin AGE

Penimbunan protein AGE( advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.


Ramuan Vivix adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol ( kandungan unik dalam anggur "muscadine") untuk melambatkan penbentukanprotein AGE.






Pelbagai lagi manfaat Vivix bakal diperolehi.

Ingin mencuba, email
admin[@]mysupervitamins[.]com

Friday, May 15, 2015

Review Kalsium Ostematrix Shaklee

Himpunan testimonial dan review kalsium Ostematrix Shaklee yang tetap jadi pilihan ramai. Sebab ramai yang dapat kesan positif dan cepat serta setia dengan OStematrix adalah cici-ciri utamanya iaitu

  • lengkap untuk keperluan seorang dewasa iaitu 1000 mg 
  • mudah ditelan kerana kapsul yang kecil. 1 kapsul 250 mg. Jadi ambillah 4 kapsul untuk sehari.
  • terasa keberkesanan dalam menghilangkan sakit kerana kalsium turut dilengkapi vitamin D dan magnesium yang membantu penyerapan kalsium.
  • sesuai untuk semua golongan orang tua dan muda, ibu mengandung dan menyusu, perempuan dan lelaki.

Mari baca testimonial ramai setelah mencuba kalsium ostematrix shaklee.










Nurfaezah Abd Jamil Saya baru telan. Setia amik ostematrix sejak nyusu anak first. Alhamdulillah ketumpatan kalsium dlm bdn elok.kdg2 dia tlg lancarkan 'investment' pagi esok nya.hihi




Azlina Mubin Senangnya bangun pagi arini.. Sbb mlm td dh telan oste 4biji... Terasa cukup tidurku walaupun hanya 4jam wink emoticon


Syafiq Raffiqin Liow Lenguh2 badan hilang bangun pagi fresh aja.......




Norlen Othman Sy amik mami.so far cramp kaki dah lama x jd.pregnant kan selalu cramp kaki ni.nak share cite best,masa 5 bulan ritu,sakit gg.sape yg masa pregnant sakit gg tau la kan sakit mcm mana.mlm sy amik oste 4biji ngan sr vita c sebiji.alhamdulillah dgn izin Allah,bgn pagi dah ilang rasa sakit gg.


Testimonial diri sendiri..




Ida Khairani Ahmad Saya senang sakit pinggang, belakang sejak lepas kahwin. Lepas bersalin lagi la. Alhamdulillah, sejak start ambil ostematrix, sakit pinggang dan belakang dapat atasi. Malah rasa lebih cergas dari lepas kahwin dulu walaupun umur makin bertambah. Hope berterusan, insyaAllah.


Punca ramai orang sakit pinggang, sakit lutut, sakit belakang, sembelit kebanyakkannya adalah kekurangan kalsium. Mungkin juga kalsium yang diambil belum cukup bagus dan berkesan untuk memperbaiki pergerakan dan hilangkan kesakitan. Kalau sakit ni dibiarkan memang makin melaratlah.

Nak ka tua sembelum usia? Nak ka sampai kena cucuk lutut dengan pelincir? Nak ka gantikan lutut dengan besi? Sanggupkah jalani pembedahan berpuluh ribu dalam 10 tahun dari sekarang?

Pilihlah kalsium yang terbaik dan dapat membantu kita menyelesaikan masalah kita sesegera yang mungkin!






Ketahui


dan


Juga




Nak berniaga dan jana pendapatan dengan Shaklee secara online? Semuanya di hujung jari sahaja. Anda boleh menggenggam pasif side income atau pendapatan aktif 3-4-5 angka hanya menggunakan medium blog, lebih-lebih lagi jika anda sememangnya seorang blogger tegar! Perniagaan Shaklee juga boleh dijalankan secara direct atau offline jika itu menjadi kepakaran anda.

Jangan ragu-ragu untuk bertanya kerana saya sedia membantu anda. Untuk order, boleh isi form online dengan boleh klik gambar di bawah atau hubungi saya.

Google+ Badge

Followers

Google+ Followers

Total Pageviews

Stat Counter