10 Sebab Kenapa Kena Bawa Nutriferon Bila Pergi Bercuti?

    Orang kita kalau makan labu atau pumpkim, tak pernah pula nak ambil tahu pasal biji labu tu kan. Rupanya banyak khasiat biji labu ni sampai Shaklee ambil biji labu ni sebagai kandungan utama produk antibodinya iaitu Nutriferon. Ida wajib bawa Nutriferon ni bila holiday bersama keluarga. Kenapa?

    vitamin-terbaik-untuk-holiday-oversea
    Supplemen Wajib untuk Bekalan Seisi Keluarga Bercuti

    10 Khasiat Biji Labu dan Kenapa Kaki Travel Perlukannya :


    Kebaikan biji labu

    1. Bantu tingkatkan kesihatan pundi kencing dan prostat. 

    Kalau pernah atau mudah dapat masalah kencing tidak lawas, UTI atau nak elak penyakit prostat, ha supplemen Nutriferon ni memang dapat membantu. Kena ambil cepat2 tau supaya tidak melarat. 

    Kaki travel ni kadang2 suka tahan kencingkan. Maklumlah, bukan senang nak jumpa toilet. Masalah air pula. Pula tu tak nak geng melancong tunggu kita. Oh, no no. 

    Penyakit UTI suka sangat pada orang yang suka tahan kencing tau. Baik ambil Nutriferon ni supaya tak mendatangkan penyakit.

    2. Bantu mengurangkan sakit dan radang akibat arthritis. 


    Kalau diserang arthiris, memang bengkaknya sakit sampai bergerak sikit pun seksa.. 

    Macam mana nak berjalan-jalan dengan enjoy? Nak-nak parents yang ikut anak cucu pergi holiday. Jenuh tahan sakit supaya tak nak menyusahkan keluarga.

    Jangan biar ja, ambillan Nutriferon ni. Bagi pada family kita bila travel bersama.

    3. Bantu kawal paras gula. 


    Ingat Vivix sudah terbaik, rupanya biji labu dalam Nutriferon pun ada sumbangan dalam kawalan gula. Tinggal nak bertindak atau tidak ja.

    Masa holiday tu, wajiblah bawa bekal air kosong tau. Jangan asyik2 minum coke, air tin atau minuman 3 in 1 ja. 

    Nutriferon membantu kawal gula. So ambil Nutriferon ni kalau nak merasa bermacam2 air manis dan makanan di negara orang.

    4. Bantu melindungi tulang. 


    Patutlah masa bercuti hari tu, pengambilan Nutriferon sangat membantu cergaskan balik tulang Ida yang letih dan lenguh berjalan ni. Apa lagi ambil dengan kalsium Ostematrix. Memang fast recovery sungguh.. Alhamdulillah.

    5. Bantu melawan keresahan. 


    Oh, terbaik ni supaya tidaklah moody dan down ja bila kerja banyak dan anak buat perangai bila bercuti bersama keluarga. Haha!! Bercakap berdasarkan pengalaman ni. 

    6. Bantu menurunkan kolestrol jahat. 


    Kolestrol jahat ni memang boleh bawa penyakit dan rosakkan diri kita. Bila bercuti dan travel macam2 nak makan.. Fuh selamat Ida ambil Nutriferon dan bekalkan pada family juga. 

    Balik travel bawa kenangan, jangan bawa penyakit tau. Baru-baru ni selalu dengar pelancong Malaysia meningkalkan dunia kat negara orang sebab strok dan jantung. Nauzubillah..

    7. Bantu meningkatkan kesihatan jantung. 


    Ha, jantung biar sihat dan tip top kalau suka berjalan-jalan. Bercuti mengerjakan Umrah, Haji, Korea atau tour Europe sekalipun, jantung kita ni memang bekerja dengan sangat kuat so kita kenalah 
    bantu jantung untuk kekal sihat dan bertenaga.

    8. Bantu melawan kecacingan. 


    Bagus juga ni bila kena keracunan dan cirit birit. Time travel tu bukan semua tempat kita pi tu confirm bersihkan. Kalau kena cirit birit memang kacau program betul.

    9. Bantu meningkatkan imun sistem. 


    Dalam biji labu kaya zink tau. Mineral ni memang terbaik dan sangat penting untuk meningkatkan anti bodi jadi kalau jatuh sakit tu insyaAllah cepat baik. 

    Masa ida holiday di Korea 6 hari tu, dekat sekotak la habis untuk kami 5 beranak. Setiap hari ambil siap2 sebelum mulakan hari. Alhamdulillah, anak2 sihat sepanjang berada di sana walaupun cuaca dari -2 ke 6 degree masa hari-hari awal tu.

    10. Bantu tidur yang lebih baik. 


    Orang yang ada masalah insomnia, memang disyorkan ambi Nutriferon supaya mendapat rehat yang cukup dan tenang.

    Bila travel kadang-kadang badan dan sangat penat tapi susah pula nak tidur di tempat baru. Ha, ambil Nutriferon ni dan berdoa supaya dapatlah rehat yang kita idam-idamkan supaya esok dapat berjalan-jalan macam biasa balik.



    Kandungan utama di dalam Nutriferon selain biji labu adalah bunga safflower, biji plantago dan bungan japannese honey suckle.


    Biji labu kaya dengan Zink kerana itu ia membantu meningkatkan anti bodi


    Jadi, kalau kaki travel, travel pula seorang diri atau dengan keluarga, memang wajib bawa suppplemen dalam checklist melancong terutama Nutriferon ni. Tambah2 kalau suhu tempat nak pi jalan2 tu tak sama macam di Malaysia ni. Perubahan suhu, penat memang buat badan cepat letih dan mudah sakit. Jadi kena on stanby mode siap2 dengan pengambilan Nutriferon ni.

    Boleh hubungi Pengedar Shaklee Terbaik ini untuk dapatkan bekalan Nutriferon travel anda!

    pengedar shaklee shah alam
    Pengedar Nutriferon Shaklee Anda


    Berjaya Elak di Operate dan Darah Beku Semakin Pulih

    Bila operate melibatkan kepala dan saraf yang berdekatan dengan organ yang kritikal ni, memang orang cuba nak elak. Ada risiko termasuklah kecacatan otak.

    Namun, doktor akan syorkan juga operate jika ia melibatkan nyawa.

    Saudara Sharif berjaya membantu isterinya dari dibedah apabila supplemen yang diamalkan isterinya selama 14 hari memberikan perubahan positif. Alhamdulillah darah kurang beku dan tidak merebak. Malah tekanan darah bini semakin stabil. Isterinya tidak perlu dibedah lagi.

    Ikuti cerita Encik Sharif.

    "Berdoa sambil berusaha. Semua penyakit ada ubatnya. Aku try satu produk ni. Memang berkesan.

    Vivix Shaklee. Tadi doktor pakar kata bini aku dah tak payah operate kepala sebab darah beku dia tak merebak dan stabil. Darah pun tak beku sangat.

    Ni bukan pasal nak jual produk atau apalah tapi lepas guna benda ni memang tekanan darah bini aku stabil dan banyak perubahan.

    Sambil berdoa dan mengurut ni agak antara faktor dia tambah sihat.

    Tq pada awan yang rekemen haritu.

    Walaupun dia tak pulih sepenuhnya tapi berita ni pun antara berita yang menggembirakan sebagai seorang suami.

    Suami mana yang tak sayang bini. Duit boleh cari bang. Nanti kalau ada perubahan lagi aku update dalam ni.

    Ni testimonial pada isteri aku sendiri.

    Apapun jangan anggap produk ni menyembuhkan, semuanya atas kuasa Allah.

    Terima kasihpada semua kawan yang melawat dan mendoakan isteri aku. Jasamu hanya Allahyang dapat balas.

    Kepada yang ada darah tinggi atau kolestrol tinggi boleh cuba.





    Ida Khairani
    http://www.mysupervitamins.com
    013 488 2382

    Wabak H5N1 dijumpai kembali di Kelantan

    Minggu ini dilaporkan terdapat kes H5N1 di Kelantan, di Kampung Pulau Tebu. Namun so far, Alhamdulillah belum lagi terkena manusia.

    Virus selsema burung jenis H5N1 ni memang start dengan haiwan jenis burung jadi banyaklah ayam, angsa, burung merpati termasuk telur yang terpaksa dihapuskan demi keselamatan kita supaya penyakit tidak merebak.



    Kenyataan Rasmi dari Veterinar

    Jadi jangan lupa jaga kebersihan, cuci tangan bersih-bersih sebagai langkah pencegahana. Tingkatkan imun booster dengan Vitamin C dan Nutriferon juga.

    Simptom H5N1 di Kelantan
    Simptom H5N1




    Kerap Letih dan Berat Turun Rupanya Petanda Penyakit Kencing Manis

    Ramai kawan menegur Maya semakin hari semakin kurus. Dia pun happy kerana memang niatnya untuk menguruskan badan.

    Walaupun telah mencuba pelbagai cara sebelum ni, beratnya gagal turun. Tanpa sedar, kini Maya turun berat dengan sendirinya.

    Namun, Maya juga kerap letih. Memandangkan gaya hidupnya yang super busy, menguruskan anak yang bersekolah dan perniagaan, jadi Maya rasa itulah puncanya cepat letih.

    Atas nasihat kawan, Maya mencuba beberapa supplemen yang disyorkan rakan-rakan, namun masalah keletihannya masih tidak berubah dan menjadi semakin serius.

    Ibunya memaksa untuk Maya melakukan pemeriksaan dan akhirnya Maya akur.

    Betapa terkejutnya Maya bahawa doktor mengesahkan Maya mengidap penyakit kencing manis. Maya yakin beliau jarang mengambil minuman manis dan juga makan biasa-biasa saja tak la banyak mana.

    Selalulah periksa kesihatan  dan ambil tahu perubahan diri

    Apakah Punca Penyakit Kencing Manis?

    Di dalam badan kita, hormon yang mengawal paras gula adalah INSULIN.

    Insulin ini dikeluarkan oleh kelenjar PANKREAS.

    Jadi, jika fungsi pankreas dan insulin terjejas, gula dalam darah boleh menjadi tinggi dan tidak terkawal menyebabkan terjadinya penyakit KENCING MANIS.

    Pankreas dan insulin yang sihat memainkan peranan utama dalam mengawal paras gula

    Apakah faktor yang menyebabkan fungsi insulin dan pankreas terjejas dan membawa pada penyakit kencing manis?


    1. Jangkitan virus pada kelenjar hormon.

    Ada sesetengah virus yang menyerang kelenjar hormon. Bila kelenjar rosak, ia tak mampu nak keluarkan insulin dengan efektif.

    Sepatutnya bila gula tinggi, insulin lebih banyak dikeluarkan.

    Bila gula rendah, sedikit insulin dikeluarkan. Macam temostart.

    Namun, bila kelenjar rosak dan mengeluarkan hanya sedikit insulin, ia tak mampu memproses gula seperti yang diperlukan.

    2. Makan yang tidak terkawal.

    Bila orang tu obese dan makan banyak gula dan karbohidrat, dia lebih berisiko untuk mendapat diabetis. Kenapa?

    Ini kerana pankreasnya penat bekerja untuk menghasilkan insulin untuk memproses makanan yang banyak. Tak berenti-renti makan..

    Pankreas yang bekerja dengan teruk ni, menjadi penat dan gagal berfungsi dengan lebih baik.

    Sebab tu dalam Islam kita disuruh berpuasa di bulan Ramadhan, melakukan amalan puasa sunat dan juga mengawal makanan. Supaya organ-organ badan juga dapat rehat.

    3. Rintangan insulin.

    Penyakit kencing manis juga berpunca dari rintangan insulin.

    Rintangan insulin bermakna sel tidak mahu menerima insulin yang dihasilkan. Akibatnya glukos tidak dapat digunakan oleh sel badan untuk menjana tenaga seperti orang normal lain. Mungkin ini juga penyebab Maya cepat penat.

    Gula yang berlebihan membentuk sebatian organik yang memegang insulin dan mengakibatkan fungsi insulin merosot. Insulin menjadi tidak aktif.

    "Insulin resistance implies that the cells are not responding well to the hormone insulin. This causes higher insulin levels, higher blood sugar levels and may lead to type 2 diabetes and other health problems."

    Sel badan tidak mahu respon pada insulin antara punca penyakit diabetis

    4. Tidak Sensitif pada Insulin.


    Orang yang sihat memerlukan insulin yang berkadar terus dengan keperluan untuk memproses gula.

    Ini namanya high sensitivity.

    Namun, apabila masalah ‘tidak sensitif pada insulin’ berlaku, pesakit diabetis memerlukan insulin yang banyak walaupun untuk memproses gula yang sendikit.


    "Insulin sensitivity describes how sensitive the body is to the effects of insulin. Someone said to be insulin sensitive will require smaller amounts of insulin to lower blood glucose levels than someone who has low sensitivity".

    5. Kekurangan Kromium.


    Kromium adalah mineral yang menyubur dan membantu baik pulih pankreas, kelenjar yang mengeluarkan insulin.

    Kromium juga membantu dalam metabolisme insulin, juga dikenali sebagai glucose tolerance factor ( GTF )

    Jika badan mempunyai cukup keperluan kromium, badan dapat bertindak balas dengan lebih efisyen dalam mengeluarkan insulin dan kawal keseimbangan paras gula.

    Chromium is an essential mineral that plays a role in how insulin helps the body regulate blood sugar levels

    Rawatan Penyakit Kencing Manis


    Penyakit diabetis dapat dikawal jika gula dalam darah dapat dikawal dan sentiasa di bawah paras merbahaya iaitu antara 3.9 - 6.9 mg. Ketahui bacaan gula normal dan tidak normal di sini.

    Jika pankreas berfungsi dengan baik, insulin lebih sensitif dan rintangan insulin dapat diatasi.

    Paras gula dalam darah dapat dikawal dan risiko penyakit diabetis pasti dapat diturunkan.

    1. Ubat Kencing Manis. 


    Fungsinya bukan untuk menyembuhkan penyakit kencing manis tetapi mengawal paras gula. Pesakit juga perlu mengikuti diet yang disarankan doktor. Pengambilan gula, lemak dan karbohidrat perlu dihadkan.

    2. Suntikan insulin. 


    Ada pesakit diabetis yang terpaksa menerima suntikan insulin apabila pankreas tidak dapat berfungsi dengan baik untuk supply insulin.

    Jika insulin yang dihasilkan badan masih tidak cukup atau ubat dan diet tidak mampu menurunkan paras gula, suntikan insulin juga akan disyorkan doktor selepas membuat penilaian.

    3. Kaedah Modulasi Hormon 


    Dalam kaedah ni, sumber kromium diambil pada sukatan yang tepat dan agen perosak hormon dijauhi.

    Doktor yang menemui kaedah ni menyatakan, kelenjar hormon yang rosak boleh dibaiki. Jika berjaya, kesihatan pesakit kencing manis akan bertambah baik.

    # Amalkan juga 6 makanan ini untuk membantu menurunkan paras gula secara semulajadi.


    Supplemen untuk Pankreas dan Insulin yang Sihat


    Vivix

    Vivix adalah supplemen anti oksida berasaskan tumbuhan. Antaranya sumber tumbuhan utamanya adalah anggur muscadine, polyganum cuspidatum, lobak purple dan European Elderberries.

    Tumbuhan ni kaya Resveratrol iaitu ramuan yang diekstrak dari tumbuhan dan dikaji para saintis kesannya terhadap pesakit kencing manis.

    Cara Resveratrol membantu diabetis


    1. Sel badan yang rosak akibat obesiti, stress, gula tinggi dan oksidasi dipulihkan. Sel badan menjadi lebih sihat dan bertenaga seterusnya bertindak balas dengan ubat kencing manis dengan lebih berkesan. Jadi paras gula dapat dikawal.

    2. Ada pesakit yang sel badannya reject insulin dan mereka menjadi tidak bertenaga dan mudah lapar.
    Pengambilan Resveratrol membantu menurunkan rintangan insulin maka sel badan dapat menerima insulin dan memproses glukos. Jadi tenaga dapat dihasilkan.

    3. Ada pesakit kencing manis yang mengalami low sensitivity insulin dimana banyak insulin diperlukan untuk memproses walaupun sedikit gula. Resveratrol membantu meningkatkan sensitiviti insulin.

    Maka dengan pengambilan Resveratrol, insulin menjadi lebih sensitif dan dapat memberi kesan terbaik dalam mengawal paras gula. Insulin yang dihasilkan juga mencukupi untuk memproses gula yang diambil.

    4. Mengurangkan penghasilan AGE protin punca diabetis dan rintangan insulin.

    Kajian Resveratrol membuktikan ia dapat menurunkan rintangan insulin dan meningkatkan fungsi insulin seterusnya berkesan untuk pencegahan dan rawatan diabetis.

    Kajian kesan Resveratrol terhadap paras glukos dan insulin sensitivity boleh rujuk sini.

    Kesan Resveratrol pada bacaan paras gula

    Kesan Resveratrol : Badan tak mudah letih.
    Dapatkan Vivix di sini

    Vitalea

    Vitalea adalah multivitamin yang mengandungi KROMIUM.

    Pesakit kencing manis sering didapati kurang kromium dan membawa pada risiko kerosakan pankreas dan kegagalan mengawal paras gula.

    Jadi, jika anda mempunyai simptom kencing manis seperti di bawah, segera dapatkan konsultasi doktor. Juga amalkanlah supplemen Vivix dan Vitalea sejak awal lagi kerana pencegahan adalah yang terbaik.

    - sering dahaga
    - kerap kencing pada waktu malam
    - berat turun dengan drastik
    - penat
    - penglihatan semakin terjejas
    - kebas kaki dan tangan
    - luka lambat baik

    tanda-tanda penyakit kencing manis
    Tanda-tanda penyakit kencing manis


    Bila perlu amalkan supplemen Vivix dan Vitalea ( Kromium )?

    Amalkannya sebelum terlambat, sebelum terluka atau sebelum luka tak baik-baik hingga terpaksa dipotong kaki kerana pencegahan adalah lebih baik.

    Namun, kajian terhadap Resveratrol dan kromomium membuktikan ia dapat membantu menyihatkan kembali fungsi pankreas dan insulin pesakit diabetis mellitus type 2,  dan menyumbang pada kawalan gula dalam darah.

    Jangan biar kencing manis melarat, kerana risiko dan komplikasi akibat penyakit kencing manis yang tidak terkawal sangatlah bahaya.

    akibat kencing manis yang tidak dikawal
    Akibat buruk kencing manis

    Jadi, segera dapatkan pemeriksaan kesihatan jika mengalami gejala kencing manis di atas. Juga, amalkan segala tip yang diberikan doktor dam mulakan pengambil supplemen Vivix dan Vitalea dengan segera.
    pengedar shaklee setia alam
    Pengedar Supplemen Untuk Membantu Gula Turun

    Supplemen Anti-Radang Terbaik

    Bila kaki kita injured, luka atau terjatuh, yang kita perasan adalah area tu jadi merah dan bengkak sementara nak pulihkan.



    Bengkak dan radang ni sebenarnya reaksi perlindungan badan kita untuk elak jangkitan.

    Kalau orang tu sakit sendi dan gout, radang ni makin kerap jadi dan prosesnya sangat-sangat sakit.

    Sampai terpaksa ambil ubat anti-radang.

    Tahu tak Omega 3 sangat bagus sebagai supplemen anti-radang ?

    Omega 3 ni ada EPA (eicosapentaenoic) dan DHA (docosahexaenoic).

    Bukan ja terbaik untuk otak dan jantung, EPA dan DHA ni bantu membran sel kita fleksibel supaya sel kita tu smooth ja lalu saluran darah.

    Lagi terbaik, Omega 3 ni tahan production leukotrienes, bahan utama punca radang.

    So kalau nak elak radang yang menyakitkan terutama untuk pesakit gout dan arthiris, eloklah ambil Omega 3 dan balancekan dengan pengambilan omega 6.

    Hubungi Ida Khairani Ahmad untuk dibantu
    013.488.2382
    http://www.mysupervitamins.com

    Shaklee Setia Alam
    Pengedar Shaklee Supplemen Sakit Sendi



    Kenapa bacaan gula boleh tinggi ?

    Selalu bila pi check up, doktor cucuk jari & ambil darah untuk blood test. Masa ni berdoa ja bagi result gula cantik.

    Tengok-tengok result gula tinggi, tetap di atas 6.9 mmo/L walaupun berpuasa.

    Makan dah jaga, ubat kencing manis dah ambil.. tapi kenapa gula masih tinggi ?

    Stress !

    Tahu tak gula bila masuk dalam badan kita, badan kita akan hasilan INSULIN secara automatik. Insulin ni fungsinya tukar kan gula menjadi tenaga.

    Untuk pesakit diabetis type-1, insulin badan tak produce. Jadi kena ambil dengan suntikan.

    Untuk diabetis type-2, insulin mungkin masih tak cukup atau insulin dah ada tapi sel badan yang tak sedar dan tak sensitif.

    Bila badan kita ni kurang sensitif dengan insulin, gula liat nak bertukar jadi tenaga. Ini jadi faktor bacaan gula tinggi.

    Kita ambil gula atau karbohidrat tapi bila masuk dalam darah, ia memusing-musing dalam darah dan tak tukar jadi glukosa atau tenaga. Maka bacaan gula pun tinggi !

    Risiko gula tinggi ni luka lambat baik, buah pinggang rosak, penat & mata rabun dan lemah jantung. Malah gula tinggi boleh bawa pada kematian jika tidak diturunkan segera !!!!

    Ada benda dalam badan kita ni bantu sel lebih sensitif pada insulin namanya Arginine. Badan memang mampu produce Arginine sendiri.

    Tapi kenapa sel masih lagi tak sensitif dengan insulin????

    Rintangan insulin boleh mengakibatkan obes, penyakit jantung dan kematian.

    Alginine ni asid amino tau. Specialnya dia, badan produce bila perlu. Bila sel kurang Alginine, sel tak sensitif dengan kehadiran insulin.

    Untuk asid amino jadi blok protin yg kuat kita wajib supply melalui makanan 9 asid amino lagi yang badan tak produce sendiri.

    So, selain ambil ubat, kita patut ambil makanan / minuman yg lengkap 9 asid amino yang diperlukan badan ini macam ESP Shaklee.

    Maka, dapatkan kita bantu tubuh kurangkan rintangan terhadap insulin dan gula dapat dikawal.

    Sebab tulah nak sihat ka nak sakit bermula dari perut dulu !

    Selain ambil ESP Shaklee, supplemen yang paling saya syorkan untuk masalah gula tinggi disebabkan rintangan insulin adalah Vivix Shaklee.

    Kandungan utama Vivix iaitu Resveratrol sudah dikaji membantu pesakit diabetis kerana menurunkan rintangan terhadap insulin.

    Maka sel lebih sensitif pada insulin yang dihasilkan badan bila ada gula, dan bantu tukar gula menjadi tenaga. Malah menurut kajian, Resveratrol terbukti dapat membantu dan mengelakkan masalah diabetis.

    InsyaAllah kesannya kesihatan bertambah baik, bacaan gula dapat diturunkan dan paras gula terkawal.

    Jika anda menghadapi masalah yang sama, dapatkan Vivix Shaklee di sini atau boleh menghubungi Pengedar Vivix Shaklee ini untuk menguruskan pembelian.


    Pengedar Supplemen Kawalan Gula Dalam Darah


    Cara Bantu Sel Pulih dan Elak Sel Mati Sampai Kena Potong Kaki

    Tahu tak setiap saat, 1 juta sel kita diganti dengan yang baru. 

    Kenapa? Itu tanda kebijaksaan Allah. 

    Sel badan kena tukar untuk kekalkan kesihatan, buang sel yang tua, rosak dan tak sihat.

    Sebab tu jugalah, kita kena jaga DNA, supaya sel yang baru tu, copy DNA @ pengkalan data dengan tepat. Bukan copy, data dari sel yg rosak.

    Sel Mati dan tak pulih lagi

    Dalam kes berbeza, sel juga boleh mati sebelum masa dan sebelum sempat diganti sel baru.

    Namanya necrosis.


    Proses sel bertukar dan ganti baru


    Dalam kes ni, sel badan mati sebab darah yang mengandungi glukos dan oksigen tak sampai, jadi bahagian badan tu tak dapat nak berfungsi dan recover.

    Bahagian badan jadi bengkak, inflame dan ada yang tisu terus mati, contoh macam kes pesakit kencing manis dan serangan jantung.

    Dalam kes tisu mati, tisu tu memang kena dibuang macam pesakit orang kencing manis yang terpaksa dipotong kaki.

    Kita tak nak sel kita alami necrosis, yang berpunca dari trauma, bahan kimia, toksin dan darah tak sampai. So kita fight and protect !

    Apa peranan Vivix?


    Cara vivix bertindak dan lindungi sel kita


    • Vivix bantu pelihara DNA so sel baru dapat copy DNA yang tepat.
    • Vivix bantu darah flow dengan lebih baik, so oksigen dan glukos sampai
    • Vivix bantu beri tenaga pada sel, jadi sel dapat berfungsi dengan efisyen.
    • Vivix bantu kurangkan penghasilan AGE protin yang boleh mengundang penyakit kencing manis.
    • Vivix lindungi sel dari radikal bebas dan toksin yang boleh buat sel mati awal atau tak mati2 sampai jadi sel kanser.


    So apa lagi? 

    Ambillah Vivix Shaklee. 

    Ingat sihat, sebelum sakit !

    Kalau sakit, lagi tak termampu nak kata apa dah.

    Hubungi Pengedar Vivix ini untuk konsultasi.

    pengedar shaklee vivix
    Pengedar Vivix Shaklee


    Set Shaklee Untuk Atasi Sakit Gout

    Bila gout serang, bukan ja sendi bengkak tapi sengal dan bisanya memang sakit.

    Masa ni lelaki pun boleh mengalir air mata. Selalunya doktor bagi ubat anti inflam untuk kurangkan bengkak dan ubat tahan sakit juga.

    Resveratrol dalam Vivix memang bersifat anti inflame. Sebab tu insyaAllah, vivix dapat membantu pesakit gout dalam atasi simptom yang menyakitkan itu.

    Apa itu gout ?


    Gout ni penyakit yang berpunca dari asid urik yang berlebihan.

    Apa itu asid urik ?

    Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.

    So what ?

    Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin)

    Apa yang terjadi pada pesakit gout ?

    Bagi penghidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.

    Apa jadi kalau pesakit gout tidak mendapat rawatan?


    Gout yang dibiarkan boleh menyebabkan kemudaratan dan kecacatan, kini dengan kemajuan dalam bidang perubatan, gout boleh dikawal.

    Selalunya siapa yang dapat gout?


    Gout sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun. Ia jarang sekali dihidapi oleh kaum wanita sebelum putus haid.


    Kalau nak tau boleh tengok video ni "Video Penyakit Gout"

    Lengkap diceritakan pasal kristal asid urik, punca gout, simptom sakit gout & makanan yang elok dan patut pesakit gout elakkan.. antaranya yang tinggi purine.

    Kalau nak kurangkan bengkak akibat gout tu, boleh cuba supplemen macam customer ni.


    Bengkak akibat gout dapat dikurangkan

    Beliau memilih Resveratrol @ Vivix Shaklee. Boleh ke link ni untuk tahu cara Vivix membantu.
    Lagi pengalaman pesakit yang hadapi gout dan bergantung pada painkiller tetapi berjaya berubah.

    Resveratrol (kandungan utama Vivix Shaklee )ini telah dibuktikan melalui kajian saintifik berjaya mengelakkan serangan gout kerana kebolehannya menurunkan paras asid urik dan keradangan teruk.

    Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja
    Pengedar Shaklee Supplemen Gout
    Ida Khairani
    0134882382
    http://www.mysupervitamins.com


    Trauma Gout menyerang ketika seorang diri, Ketahui tip elakkan serangan gout !

    Assalamualaikum dan salam sejahtera,

    Masih segar dalam ingatan saya, 2 tahun lepas semasa maklang saya pulang ke kampung dan anak sulungnya yang berusia lewat 20-an yang masih bujang tinggal seorang diri di rumah. Suatu hari, maklang menalefon dan minta tolong kami untuk jenguk anaknya kerana anaknya tiba-tiba sakit kaki dan tidak mampu bangun.

    Suami saya pergi dan memapahnya untuk ke klinik berdekatan. Rupanya sepupu saya tu diserang gout. Buku lalinya bengkak, kemerahan dan rasa panas, sakit yang teramat sampai tak boleh nak bergerak.

    Ketahui Cara Elak Serangan Gout Berulang !

    Apakah tanda-tanda diserang GOUT?


    Selepas ke klinik, doktor mengjangkakan beliau kena serangan gout. Bahaya betul kalau diserang gout dan tinggal seorang diri. Boleh kebulur dan kelaparan tu kalau sakit tak berkurang. Mesti trauma betul dia.

    Serangan gout terjadi tiba-tiba tanpa ada petanda awal. Selalunya anggota badan yang terbabit adalah jari kaki, tumit, lutut, tapak kaki, buku lali dan jari kaki.

    Kawasan yang terbabit akan rasa sakit dan bengkak. Walaupun gout sering menyerang lelaki, tetapi tak mustahal perempuan pun boleh kena gout.

    Sendi yang diserang boleh jadi kaku dan panas juga. Bila disentuh dan bergerak rasa sakit yang teramat. Jangan biarkan tetapi dapatkan rawatan segera kerana sendi boleh rosak.

    Kenapa Gout Boleh Terjadi?


    Gout terjadi bila asid urik terhasil secara berlebihan. Asid urik ni memang secara semulajadi terhasil dalam darah dan akan dibuang oleh buah pinggang. Namun bila asid urik sudah berlebihan, ia akan menjadi kristal, terkumpul di sendi sampai menyebabkan bengkak.

    Macam mana gout dikesan?


    Doktor boleh kesan penyakit gout dengan mengambil cairan sendi dan kesan kehadiran kristal asid urik. Selain itu, tahap asid urik juga  boleh diuji dengan ujian darah.

    Apakah Rawatan Penyakit Gout?


    Ubat seperti non steroidal anti-inflammatory drug (NSAID), colchicine dan cortisteroids diberikan semasa serangan gout terjadi. Ia akan mengawal bengkak dan kesakitan.

    Rawatan jangka panjang pula membabitkan ubat-ubatan untuk mengawal tahap asid urik dalam darah dengan menyekat penghasilannya.

    Antara Punca Gout Boleh Terjadi?


    Oleh kerana, gout berpunca dari penghasilan asid urik berlebihan, kita boleh mengelakkan penghasilkan asid urik dengan mengawal pemakanan yang menggalakkan asid urik.

    Makanan yang patut dielakkan oleh pesakit gout adalah :


    • Makanan laut seperti kerang, ikan sardin dan ikan bilis
    • Sayuran seperti asparagus, bunga kobis dan bayam
    • Daging merah
    • Organ dalaman haiwan seperti paru, hati, jantung
    • Cendawan
    • Yis dari roti putih dan roti manis

    Supplemen Tambahan



    Selain itu, untuk mengurangkan keradangan atau bengkak sendi pesakit gout, anda boleh mengamalkan Omega Guard Shaklee yang membantu mengurangkan inflamasi atau bengkak. 

    Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan omega 3 yang tulen dan berkepekatan tinggi selepas melalui 3 peringkat penyulingan untuk menyingkirkan logam berat dari laut seperti merkuri, lead, kadmium arsenik, dioxins, PBCs dan pencemaran lain. Penting untuk pastikan supplemen kita bebas dari kandungan logam bahaya ni supaya tidak datangkan mudarat.

    Omega Guard Shaklee terbukti selamat dan berkesan.

    Kesan Omega Guard pada pesakit gout ini



    Kajian terhadap resveratrol juga membuktikan, pengambilannya membantu mengurangkan asid urik juga menurunkan risiko serangan gout. Vivix Shaklee mengandungi kandungan resveratrol 10 kali ganda dan sangat sesuai diambil sebagai langkah pencegahan dan supplemen untuk elak gout semakin parah.



    Kajian saintik kesan Resveratrol pada serangan gout menunjukan resveratrol mengurangkan serangan gout kerana bersifat anti inflamasi dan menurunkan paras asid urik.


    Kesan Vivix Shaklee pada pesakit gout, Pakcik Hasmad.

    Jadi, setelah saya kongsikan info pasal penyakit gout, punca, makanan yang patut dielakkan dan supplemen yang membantu, harapanya, para pembaca dapat bertindak dengan bijak. Buat pilihan yang terbaik dan tidak terus sengsara menanggung kesakitan.

    Jika berminat untuk mendapatkan supplemen Omega Guard dan Vivix Shaklee, boleh hubungi pengedar Shaklee Pro ini. Tanya juga cara menjadi ahli Shaklee supaya mendapat harga lebih rendah.

    pengedar shaklee setia alam
    Pengedar Shaklee Set Gout


    Cara Elak Gout Makin Parah dan Bantu Jalan Tanpa Tanggung Sakit Lagi dan Painkiller

    Ayah sabahat Ida dulu, menghidap gout kronik. Bukan sekejap tapi dah berpuluh tahun. Sejak usia 30-an lagi.  Bila kawan saya ni, sambung study oversea, ada ketika ibu ayah dia sakit gout sampai tak boleh berjalan. Nak bergerak kena seret kaki, pegang dinding. Drive memang tak boleh.

    shaklee untuk elak gout
    Suppleman Terbaik Membantu Elak Gout Makin Parah


    Ada yang pernah alaminya tak atau ibu ayah kena gout sampai macam ni? Gout ni tak kira usia, 20-an pun dah ada yang kena kalau tak jaga makan terutama makan sea food yang mengundang asid urik. Untuk tahu makanan yang patut pesakit gout elak, boleh klik sini.

    Kawan saya ni risaulah. Sampai makan, kalau ada sikit-sikit ikan bilis pun boleh kena attact gout.

    Jadi, terpaksalah ayah dia ambil painkkilller setiap hari, barulah baru buat kerja macam biasa setiap hari. Painkiller ni, bahaya kalau ambil long term. Jadi kalau ada altenatif semulajadi untuk kurangkan sakit gout tanpa painkiller memang patut amalkan.

    Tahun 2013, bila sahabat saya ni tahu pasal Resveratrol di dalam VIvix yang dapat atasi masalah asid urik, terdetik la untuk bagi pada ayah dia tapi ada ragu-ragu sikit sebab ayah dia jenis susah ambil supplemen. 2x5 juga dengan ayah saya. 

    Vivix ni pula dah jalani ujian klinikal dan research bertahun-tahun dan terbukti selamat dan berkesan. Maka harganya memang agak mengundang kerugian kalau beli tapi tak makan. So, kalaulah dah ada anak-anak yang sponsor, tolonglah ambil ya. Ia selamat dan approved by saintis antarabangsa iaitu Dr. Bruce Daggu dan pemenang nobel prize iaitu Dr. Elizabeth Blackburn. Bukan calang-calang orang yang kaji dan cipta. 

    Jadi, sabahat saya ni pun belilah Vivix untuk ayahnya dan Alhamdulillah ayahnya nak ambil Vivix dan sedap katanya. Vivix Shaklee ni ramuan utamanya adalah buah-buahan yang kaya antioksida iaitu anggur muscadine, lobak ungu, elderberry dan polygonum cuspidatum.

    Vivix ni bukan ubat macam painkiller. Makan terus tak rasa sakit. Ia ambil masa sebab ia memulihkan dari dalam ke peringkat sel, punca penyakit. Amazingly, selepas konsisten amalkan Vivix, ayah sahabat saya dah tak perlu ambil painkiller lagi.

    "Bagus la vitamin awak bagi ayah tu, dia boleh lawan asid urik dalam badan ayah ni. Ayah tak payah makan ubat tahan sakit lagi ", komen ayah dia.

    ubat-shaklee-untuk-gout
    Resveratrol dalam Vivix membantu mengurangkan simptom gout

    Memandangkan supplemen ni bukan ubat yang perlu diambil waktu sakit sahaja tapi terbaik juga untuk pencegahan, maka sampai sekarang ni, sahabat saya masih lagi bekalkan Vivix Shaklee untuk ayah dia yang pernah sengsara tanggung gout.

    Saya kongsikan juga testimonial dan kisah pesakit gout lain yang telah amalkan Vivix dan menunjukkan kesan positif.


    cara-atasi-gout
    Resveratrol membantu elak gout makin teruk


    Jika anda mengalami masalah gout dan sudah tak tahan lagi dengan bengkak, tak boleh berjalan dan bekerja dengan sempurna, anda wajiblah ambil altenatif semulajadi Vivix yang selamat dan berkesan ini. Untuk info Vivix, boleh klik Apa itu Vivix Shaklee dan Kelebihannya.


    Boleh hubungi pengedar Vivix untuk Gout di bawah. Malah belian 2 vivix melayakkan anda mendapat keahlian percuma dan boleh membeli Vivix dengan harga jauh lebih rendah.

    pengedar shaklee shah alam
    Penghantaran Shaklee ke seluruh Malaysia dan Brunei


    Vitalea Multivitamin yang sangat penting, berkesan dan lengkap untuk dewasa

    3 cara untuk kekalkan kesihatan kita adalah makan makanan berkhasiat, bersenam dan capai berat ideal dan terakhir adalah amalkan supplemen yang tepat.

    Supplemen merupakan keperluan untuk kehidupan kita sekarang sebab semakin hari semakin banyak kekurangan nutrisi dalam makanan berpunca dari pencemaran, cara penyediaan makanan dan tanah yang tidak sesubur zaman dahulu. Jadi hasilnya, walaupun kita makan banyak, kalori bertambah-tambah tetapi nilai nutrisi dan zat tetap tidak cukup.

    Remaja yang tak cukup zat besi, lambat untuk datang haid pertama

    Jadi, multivitamin adalah sangat penting melengkapkan kekurangan dan lopong menu harian kita. Dalam banyak-banyak multivitamin, yang mana perlu dipilih?


    Cara Pilih Vitamin Terbaik:


    1. Pastikan syarikat pengeluar sudah menjalankan ujian pencemaran pada sumber bahan vitamin
    2. Pastikan syarikat tidak mengambil sumber yang ditanam dan disembur pesticides yang dilarang.
    3. Pastikan syarikat telah menguji produk yang telah siap dan terbukti selamat diambil pengguna.
    4. Pastikan ia GLUTEN FREE terutama yang alah gluten. Gluten free produk lebih bagus untuk sistem penghadaman.
    6. Pastikan produk dihasilkan adalah dari sumber NON-GMO dan mendapat pensiljilan IPP di mana ia sumber kekal non-gmo dari biji benih sampai ke pemprosesan.
    7. Pastikan multivitamin kita mengandungi asid folik yang mudah diserap badan ( bioavailable )
    8. Pastikan kandungan kalsium tidak terlampau banyak dalam 1 tablet kerana kalsium tidak boleh dipadatkan dalam 1 kapsul dengan kuantiti yang banyak untuk membantu penyerapan dan tidak menjadi beban pada badan.


    Apakah Multivitamin Vitalea Shaklee :


    Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee mencipta multivitamin pertama di dunia. Kini ia dipanggil Vitalea.

    Vitalea dicipta untuk keperluan wanita dan lelaki dan dilengkapi dengan 28 vitamin dan mineral yang kritikal.

    Antara kandungan vitalea per tablet adalah :


    60 mg Vitamin C,  30 iu Vitamin E dalam bentuk d-alpha tocopheryl asid succinate dan 1250 iuVitamin A dalam bentuk beta karotin. Vitamin A,C,E ini penting untuk meningkatkan perlindungan antioksida.

    Dalam Vitalea Shaklee juga terdapat 8 jenis vitamin B termasuklah 400mcg asid folik yang penting untuk ibu mengandung dan keperluan harian kita.

    Vitalea Shaklee juga lengkap dengan zat besi yang sangat penting untuk pembinaan darah dan elak anemia serta hb rendah dikalangan ibu hamil.

    Penting untuk darah dan kesihatan badan

    Video Lengkap Info Vitalea Shaklee serta testimonial Vitalea untuk ibu yang hb low


    Cara Makan Vitalea untuk orang dewasa:


    Ambil 2 biji Vitalea dengan makanan

    Vitalea Shaklee adalah sebahagian dari set

    • Daily Essential Set
    • Prenatal dan Postnatal Set
    • Energy for Life
    • Vitality Set for Men and Women
    • Gorgeous Set
    • Youthful Set
    • Set Warga Emas
    • Imun Protection Set
    • Set Kawalan Gula
    • Set Kesihatan Mata

    Untuk mendapatkan multivitamin Vitalea Shaklee terbaik ini, boleh hubungi Pengedar Shaklee Pro di bawah :

    Pengedar Shaklee Setia Alam
    Pengedar Shaklee Shah Alam

    Video Cara Beli Shaklee Online antara Kelebihan Utama Jadi Ahli

    Khas untuk ahli baru Shaklee dan pengguna Shaklee yang jauh dari branch dan perlukan Shaklee segera dan dihantar terus ke pintu rumah anda.

    Ha, Ida ajar cara order Shaklee online sendiri ya. Keistimewaan dan kelebihan ini khas untuk ahli yang register dengan Shaklee, murah ja. Cuma RM68.90 dan anda layak guna kemudahan ini, malah dapat membeli pada harga yang ahli yang jauh lebih jimat dan rebut promo2 bulanan yang kow-kow punya.

    Boleh tengok video ni dan kalau tak faham masih tinggalkan komen ya. InsyaAllah, Ida bantu.





    Cara-cara membeli di www.shaklee2u.com.my khas untuk ahli Shaklee:


    1. Masukkan shaklee id dan password.

    Untuk ahli baru, sebaik saja lebih upline register, Shaklee akan hantar ke phone kita atau email.

    Anda boleh minta bantuan Ida, dan register sebagai downline Ida, jika anda masih belum pernah register Shaklee.

    2. Pilih tab 'Shopping' di bahagian atas sekali.

    3. Klik 'Agree' untuk Online Ordering Agreement dan Submit.

    4. Isi maklumat penerima untuk proses pengeposan.

    5. Pilih produk pilihan dan klik add to shopping cart.

    6. Proses pembayaran adalah melalui credit atau debit card sahaja buat masa ini. Jika anda tiada kad dan hendak membuat pembayaran secara bank transfer, paypal atau cash deposit, boleh hubungi Ida untuk uruskan order produk Shaklee anda.

    7. Semak order produk Shaklee semula dan 'confirm' order Shaklee anda.

    8. Masukkan Msos code yang dihantar terus ke phone yang register dengan credit card anda.

    9. Invoice akan keluar sebaik sahaja proses order produk Shaklee dan pembayaran berjaya.


    Selamat mencuba. Jika anda adalah ahli berdaftar, jangan lupa gunakan kemudahan order Shaklee secara online ini sebaik mungkin.

    Pengedar Shaklee Setia Alam
    Pengedar Shaklee Anda

    Akhirnya ayah dapat berjalan semula

    Ayahnya pesakit kencing manis kronik. Pernah sampai reading bacaan gula tinggi sangat sampai tak boleh dibaca lagi

    Akibatnya ayah terlantar sakit dan terus tidak boleh berjalan.

    Banyak komplikasi yang kita tak sangka dan pandang ringan walaupun dah disahkan pengidap kencing manis.

    Mujur, ayah pilih untukmengambil supplemen Vivix ni & dengan izin Allah, dapat membantu menurunkan bacaan guna ayah. Kini ayah berjaya berjalan semula.






    Apa lagi risiko kencing manis ?

    Kenapa kita kena jaga pemakanan supaya sentiasa di bawah paras bahaya !

    Orang yang mengidap diabetes kemungkinan besar mengalami penyakit pada jantung, pembuluh darah, ginjal, mata dan saraf.


    Ida Khairani

    Kini Ayah Sha Sudah Tidak Perlu Insulin, Rawatan Dialisis dan Bacaan Gula Di bawah 10

    Ayah Sha sudah dimasukkan ke IJN sudah sebulan. Ayahnya dimasukkan sebab kaki luka, bengkak kaki, sukar buang air kencing dan sakit buah pinggang yang perlu dialisis. Di IJN, ayahnya ditempatkan di ICU.

    Walaupun selepas sebulan, keadaan ayah Sha tidak banyak berubah. Lalu, Sha pun menghubungi saya untuk dapatkan Vivix untuk ayahnya. Saya menghantarkan Vivix ke IJN, atas permintaan Sha.

    Alhamdulillah, kesan baik sangat cepat

    Semasa saya follow up, keadaan ayahnya bertambah baik. Keadaan buah pinggang bertambah baik dan syukur tidak perlu dialisis lagi. Ayah Sha juga dah boleh kencing seperti biasa.



    Walaupun buah pinggang telah rosak, pemakanan yang betul dapat membantu memulihkan fungsi buah pinggang.

    Saya pasti, pemakanan yang dijaga memang memainkan peranan penting. So jangan risau, masih ada harapan. Miracle do happen with Allah will. Selain tu, bacaan gulanya juga sudah normal. Dulu bacaan tak pernah kurang dari 25.

    Jaga pemakanan dan pengambilan resveratrol membantu kawal bacaan gula untuk pesakit kencing manis

    Kebiasaannya, kalau seseorang tu sudah ada kencing manis, besar kemungkinan akan menjejaskan buah pinggang sampai perlu didialisis. Banyak lagi komplikasi lain akan dapat jika tidak dijaga dan dipantau. Jadi, syukur 1-1 keadaan kesihatan ayah Sha yang telah terjejas, dipulihkan sedikit demi sedikit.

    resveratrol-bantu-elak-rintangan-insulin
    Resvetratrol membantu elak rintangan insulin untuk diabetis
    Bila, sel dalam badan tak kuat dan sihat, fungsi insulin juga akan terjejas. Antara punca gula gagal dikawal adalah apabila, insulin yang dihasilkan badan tidak cukup atau gagal berfungsi dengan baik. Sebab lain juga adalah, badan sudah tidak sensitif dengan kehadiran insulin.

    Ayah Sha juga perlu bergantung pada insulin. Mujur, masih ada rawatan di hospital dan bantuan supplemen yang boleh dilakukan supaya keadaan bertambah baik dan tak perlu suntikan insulin lagi.

    Jadi, kalau dah sakit, segeralah dapatkan rawatan. Untuk tahu, apa supplemen Vivix yang diambil ayah Sha ni boleh rujuk link infoVivix ni dan hubungi saya untuk konsultasi dan order.

    Kajian Kesan Anti-Diabetic Resveratrol 


    kajian vivix resveratrol pada kencing manis
    Kajian Saintis terhadap Resveratrol


    Antara kajian yang dilakukan terhadap kandungan utama Vivix iaitu Resveratrol adalah kesannya terhadap diabetic. Kajian membuktikan Resveratrol membantu mengelakan dan memulihkan pesakit diabetis dengan mengurangkan rintangan terhadap insulin.

    Kajian Kesan Perlindungan Resveratrol Terhadap Buah Pinggang


    Kajian saintifik terhadap resveratrol

    "Resveratrol can prevent renal injury, including diabetic nephropathy, drug-induced renal injury, aldosterone-induced renal injury, ischemia-reperfusion injury, sepsis-induced kidney injury, and obstructed kidney, through its antioxidant effects and SIRT1 activation."

    Jika anda perlu perkhidmatan menghantar Shaklee di IJN, Demc atau Hospital Shah Alam, saya dapat membantu. Khidmat pos Vivix melalui courier ke seluruh Malaysia juga ada dan percuma. Pastikan anda bertanya bagaimana untuk mendapatkan harga ahli yang lebih murah untuk pembelian Vivix eksklusif ini.


    Hubungi Pengedar Shaklee Pro Anda Sekarang Juga :

    Pengedar Shaklee Setia Alam
    Pengeposan Shaklee disediakan ke seluruh Malaysia