Cara Padamkan Dakwat Pen Marker di Dinding

    Korang ada mural tak kt rumah ?
    .
    Huh... 😏.. Anak 1st conteng guna pensel ja. Anak 2nd ada pen dan pensel. Mai yg no 3, sekali pen marker. Allah, bukan tak ada whiteboard, dinding juga jadi pilihan. 
    .
    So apa solution ? Cat semula? Wall paper ? Atau redha! ☺️. Ibu sebenarnya nak redha dan pasrah juga.. Namun, bila idea dan kerajinan datang, jangan disia-siakan.

    Cara padamkan dakwat pen marker di dinding

    .
    Cuci guna Basic H ja. Berani ka korang sembur dinding tu dengan Clorox? Ibu sebenarnya nak soh orang yg bertanggungjawab tu buat sekali. Biar dia tahu, dah buat kena cuci balik. So tak nak la guna peluntur yg merbahayakan anak sendiri.
    .
    Selamat ada Basic H yg organik dan tidak membahayakan kulit dan kesihatan. Banyak kegunaan lain plk tu.

    .
    Caranya senang ja.
    .
    1. Masukkan beberapa titis Basic H ke dalam botol penyembur, tambah air dan sembur dinding.
    2. Lap kesan marker dengan wipes atau kain buruk lembab.
    3. Berzikirlah sepanjang cubaan untuk memadamkan mural anak kita ini. Boleh juga ajak anak-anak join senaman lengan ini.
    4. Magic terjadi. Dinding kembali bersih !
    .
    Gambate !!! Jangan risau akan kesan Basic H pada tangan anda atau anak kerana ia selamat dan berasaskan bahan organik sahaja.


    Entry berkenaan cleaner organik ni
    http://www.mysupervitamins.com/search/label/Basic%20H?m=1

    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com

    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Peluang berniaga Shaklee bersama mentor yang berjaya

    Nak berjaya, jangan salah pilih tau. Kalau rasa nak mulakan bisnes yang selamat, modal rendah tetapi bermanfaat untuk diri dan masyarakat macam Shaklee ni, Ida sedia membantu.. Ini 3 reason kenapa saya awesome sangat untuk jadi mentor anda !

    1. Sebab saya konsisten.. Tak macam chipsmore, kejap ada kejap x ada. Kejap buat, kejap tak buat.

    2. Sedia menolong ! Kalau korang bersungguh dan perlukan tunjuk ajar sbgai downline, kecil tapak tangan, tapak kaki saya tadahkan. Eh eh kurang sopan sungguh. Sebesar rumah saya tadahkan..Online boleh, offline boleh, roger ja. 

    3. InsyaAllah, ilmu yg diajar halal dan ke arah yg benar & diredhai Allah. Tak adalah kena buat loan @ meminjam, kena abaikan keluarga, kena mekap tebal2, kena simpan stok beribu. Jangan menyusahkan hidup sampai begitu.
    .
    Berminat, roger Ida a.s.a.p

    Tiada alasan untuk berjaya !


    Ubat cepat turunkan kolestrol

    Kolestrol memang bahaya sebab tu kena buat check up dan kalau dah memang tau tinggi kolestrol, tak boleh biar ja. Cari ubat, cari petua dan kawal makan untuk turunkan paras kolestrol. Kenapa kita kena ambil Phytocol-St ni pula? 
    .
    Ok.. Kita memang suka makan sedap2. Banyak makanan sedap kt Malaysia ni, tinggi kolestrol dan kolestrol pula penyumbang pada banyak penyakit merbahaya. 
    .
    So kalau kita ambil fitosterol, kita boleh tipu badan kita kerana struktur dan fungsi fitosterol ni sama macam kolestrol. Kolestrol jahat tidak akan diserap sebaliknya fitosterol yang akan diserap ke dalam darah.
    .
    Kandungan yg terbaik untuk halang kolestrol ini adalah 2000mg sehari. Jadi ambillah 200 lobak merah atau 70 roti gandum atau 425 tomato sehari.. Sebab banyak tu baru menyamai 2000mg fitosteral. Amacam sanggup ?
    .

    .
    Kalau x mampu, amalkan Phytocol-St macam saya, yg telah diuji mampu turunkan paras LDL juga. Bagus tak bagus ? Malah Phytocol - ST dr sumber green2 ja. Menang terbaiklaahh !!
    .
    Roger akak kalau dah buat pilihan bijak !

    Ida Khairani Ahmad
    http://www.mysupervitamins.com


    Kelebihan air isotonik tanpa gas Performance Drink

    Pack unpack pack unpack kemas semak kemas semak.. Dari kampung sampai ke rumah sendiri😅..
    .
    Time suami rajin membantu ni, kita buat air sedap2 ya. 
    .


    Performance drink yg sejuk & menyegarkan ni ala2 minuman isotonik tanpa gas yg boleh menyejukkan badan & beri tenaga. Favourite ni ! Cuba tau !
    .

    [Gambar curi... Sambil mengemas pun boleh bisnes u]



    Ida Khairani Ahmad
    http://www.mysupervitamins.com

    Cara lawan silau mata dan mata kering dengan berkesan

    Semua orang tahu lobak merah bagus untuk mata tapi kenapa? Lobak merah kaya dengan Vitamin A. Vitamin A ni lah yang bantu tingkatkan kesihatan mata. Carotomax Shaklee mengumpulkan khasiat  pro-vitamin A iaitu beta karotin dari pelbagai tumbuhan yang meningkatkan kesihatan mata dan berkesan mengurangkan silau mata.

    Apa maksud beta karotin ni? 

    The name beta-carotene is derived from the Latin name for carrot. It gives yellow and orange fruits and vegetables their rich hues. Beta-carotene is also used to color foods such as margarine. In the body, beta-carotene converts into vitamin A (retinol).

    Sumber

    Di dalam badan, beta karotin ditukar menjadi vitamin A dan ini adalah terbaik kerana badan tidak terbeban dengan lebihan vitamin A dan menjadi toksin kerana beta karotin hanya bertukar bila badan memerlukan. Oleh sebab itu juga Carotomax kami gelar juga pro-vitamin A dan merupakan salah satu kelebihan dan keunikan Carotomax Shaklee.





    TESTIMONIAL carotomax bantu atasi silau mata



    Jom kenal dengan supplemen kecil molek Carotomax Shaklee ni.

    1. Apa itu Carotomax Shaklee


    Carotomax Shaklee adalah perlindungan antioksida daripada sumber semula jadi yang membantu melindungi tubuh dengan mengukuhkan integriti antara sel-sel badan.

    Shaklee Carotomax®. Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksida daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan dengan mengekstrak karotenoid semula jadi dan menawarkannya dalam pelbagai bentuk yang mudah diambil.

    Karotenoid ni apa pula?


    Beta Kerotin adalah sejenis karatenoid. Karotenoid adalah pigmen atau unsur berwarna pada tumbuhan, sayuran dan buahan yang menyerap tenaga dari matahari untuk fotosintesis dan juga melindungi tumbuhan dari kerosakan. Unsur berwarna karotenoid ini mempunyai pelbagai jenis ikut warna dan memberi manfaat yang pelbagai.

    ENAM Karotenoid bermanfaat yang terdapat dalam kandungan Carotomax Shaklee.

    • Beta Karotin ( pro-vitamin A )
    • Lycopene
    • Lutein
    • Alpha Karotin
    • Astaxanthin
    • Zaexanthin


    2. Apakah sumber Carotomax Shaklee


    Carotomax Shaklee mengandungi pati ekstrak daripada mikroalga dan buah kelapa sawit.

    3. Apa fungsi Carotomax Shaklee


    Kebaikan utama Carotomax termasuklah menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.





    4. Apa fungsi dan kelebihan setiap kandungan karotenoid dalam Carotomax Shaklee.



    5. Perbezaan Carotomax sebagai supplemen 'vitamin A' berbanding jenama lain..





    Dengan segala kebaikan yang dikumpulkan dalam kapsul Carotomax, amalan 1 biji Carotomax secara konsisten dapat membantu meningkatkan kesihatan mata seterusnya menurunkan silau mata insyaAllah.

    Untuk pelihara kesihatan mata dan mengelakkan penyakit sedia ada seperti rabun malam, silau, mata kering, rabun jauh dari terus teruk dan mula menjaga menghargai, hubungi saya, SID Pro :


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC



    Set Sendi Shaklee

    Set Sendi Shaklee sangat berkesan dalam membantu melegakan sakit sendi dan melancarkan kembali pergerakan sendi. Sakit sendi tidak asing lagi untuk golongan tua, namun kita orang muda juga kerap mengalaminya. Jadi, sebelum terlambat dan merana akibat arthritis atasinya dengan amalkan Set Sendi Shaklee.


    cara ubati sakit sendi
    Sakit sendi akibat kurang kalsium, pelincir dan penyakit gout dan arthiris
    Set Sendi Shaklee mengandungi Omega Guard dan Ostematrix.
    Set Sendi Shaklee yang berkesan membantu melegakan sakit sendi yang kronik




    Kenapa kalsium Ostematrix bagus untuk sendi dan tulang?

    Kalsium Ostematrix membantu melindungi tulang kita dan formula Ostematrix padat dan mencukupi keperluan kalsium harian seorang dewasa dan dilengkapi dengan vitamin D, magnesium untuk membantu keberkesannya.

    Dos keperluan harian kalsium dewasan dan kanak-kanak

    Jadi, pengambilan Ostematrix 4 biji sehari bakal membantu badan kita membina dan mengekalkan tulang  dan gigi yang kuat. Keperluan kalsium yang mencukupi sangat penting mengekalkan kepadatan tulang dan mengelakan penyakit Osteoporosis dan sakit sendi.

    4 biji Ostematrix mengandungi : 

    • 1,000mg elemental kalsium
    • 400mg magnesium
    • 400IU vitamin D untuk menggalakkan penyerapan kalsium Kaplet Bersalut yang Mudah Ditelan
    Kenapa supplemen kalsium perlu ada vitamin D dan magnesium


    Syor pengambilan harian Ostematrix ialah empat kaplet sahaja. Untuk kesan terbaik, ambil dua kaplet dua kali sehari bersama makanan. Boleh juga diambil 4 biji sebelum tidur untuk tujuan tertentu.

    Kajian menunjukkan pengambil kalsium Ostematrix Shaklee diserap dengan cepat dan kekal dalam darah selama 12 jam selepas pengambilannya. 




    Ini sangat penting kerana ada supplemen kalsium lain yang tidak mudah diserap oleh badan, gagal berada dalam darah untuk jangka masa lama sekaligus gagal berfungsi menghilangkan sakit sendi dengan berkesan. Sebab itu kita pasti merasa perbezaaan selepas bertukar pada Ostematrix Shaklee.

    Testimonial selepas mencuba Ostematrix dari Set Sendi Shaklee

    Kesan selepas cuba Set Sendi Shaklee

    Testimonial Selepas Cuba Set Sendi Shaklee
    Supplemen kedua dalam Set Sendi Shaklee ini adalah OMEGA GUARD.

    APA ITU OMEGA GUARD SHAKLEE?


    Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan tulen yang berkepekatan tinggi.
    OmegaGuard Shaklee membekalkan spektrum penuh asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen terrdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian 3 kapsul OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

    Apa maksud Gred Farmaseutikal yang Tulen

    Omega Guard Shaklee memenuhi gred farmaseutikal. OmegaGuard dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

    Apakah fungsi asid lemak dalam Omega Guard untuk sendi?

    Minyak ikan dalam Omega Guard membantu mengurangkan inflamasi / bengkak / radang pada sendi.

    kebaikan omega untuk sendi
    Kenal pasti sakit sendi dan jangan biar sakit berterusan dan meningkatkan risiko penyakit lain. Tambahan pula, sakit sendi sering buat pergerakan terbatas, kualiti kerja menurun dan susah untuk beribadat dengan kusyuk dan sempurna.

    Punca bengkak pada sendi


    Testimonial Omega Guard dalam set gout
    Testimonial omega untuk sakit sendi
    Radang pada sendi antara simptom pesakit gout.


    Untuk terus tidak merana akibat sakit sendi dan mula menjaga kesihatan sendi, hubungi saya, SID Pro :


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    4 Tip Mudah Ajar Anak Berpuasa dengan Berjaya

    Nazhan dapat puasa 27 hari tahun lepas masa darjah 2. Masa darjah 1, puasa separuh hari ja. Ke sekolah ja tak makan, sebelum p dah makan siap2. Tahun ni, insyaAllah akan latih Iris pula di usia 6 tahun.

    Mungkin anak orang lain berpuasa jauh lebih muda lagi. Sebelum nak mula puasa, kami usaha dulu nak bagi faham konsep puasa, menahan diri dari lapar dan dahaga, nak mengingati orang yang miskin dan susah, waktu berbuka & sahur dan ganjaran pahala selain bonus dari abah. 

    Sebab lambat nak faham tu yang lambat juga anak anak kami mula berpuasa. Bila tahu sebab kena berpuasa dan ganjaran yang bakal dapat barulah anak2 lebih terbuka dan dapat terima ibadah puasa dengan hati yang lapang.

    4 TIP Yang Kami Amalkan Untuk Mudahkan Puasa Anak2.

    cara-ajar-anak-puasa
    Idea untuk bagi anak lebih gembira ketika berpuasa

    1. SEDIAKAN MAKANAN KEGEMARAN dan BERSAMA-SAMA

    Sediakan makanan kegemaran, ringkas dan beri tenaga secukupnya semasa sahur. Contohnya nasi dengan ayam, telur, ikan goreng ja. Anak-anak saya tak gemar lauk berkuah semasa bersahur. 

    Roti sapu coklat juga boleh kalau masa tak cukup. Paling membantu adalah susu. Susu juga saya tambah dengan Meal Shaklee yang ada serat dan protin untuk beri rasa kenyang dan multivitamin yang menyihatkan.

    Waktu berbuka kali ni, bolehlah minta tolong Iris bantu. Mesti dia lebih excited nak berbuka lauk yang ada touch dari dia sendiri.

    Sediakan juadah berbuka bersama


    2. CERITA PASAL TUJUAN PUASA DAN ISTIMEWANYA RAMADHAN

    Selalu anak mesti tanya kenapa tu kenapa ni? Jangan marah sebab kita sendiri pun tak suka disuruh tanpa tau tujuan. Bila tau kenapa, kita lebih hargainya.

    Jadi saya ceritalah tujuan berpuasa adalah untuk merasa bagaimana orang susah di negara lain yang sukar mendapat makanan dan betapa kita kena bersyukur ada makan banyak dan tidak boleh membazir.

    Jadi kenalah juga tunjuk teladan terutama masa berbuka. Jangan mewah sangat, cukupkan setakat macam mana biasa kita makan dan extra kuih sahaja.



    Bercerita tenang bulan puasa pada anak-anak bagi diorang excited !



    3. CERITAKAN PASAL GANJARAN dan FAEDAH BERPUASA

    Kami kongsi juga masa berpuasa ni Allah nak suruh mulut dan anggota kita rehat. Kalau dah penat, rehat. Jangan cari gaduh. Jadi kuranglah sikit percakaran macam anjing kucing sebab penat itupun kalau hari panas dan kurang minum air pada malam.

    Kalau semua cukup, ketahuilah anak-anak kita insyaAllah lebih cergas dan segar dari kita walaupun baru kenal puasa. Nak flat pun hujung2 waktu berbuka tu ja. Jadi malam hari, jangan lupa pesan untuk minum air kosong atau Performance Drink banyak-banyak supaya tak dahaga sangat semasa berpuasa.

    Apa ganjaran yang anak akan dapat jika dapat berpuasa dengan baik? Mestilah PAHALA dan Syurga untuk mereka jadi mereka kenalah tahu pasal ni juga. Kami juga bagi upah duit raya untuk bilangan hari yang berjaya puasa!

    Bagi yang suka main gadget tu, ha ajar sekali zikir guna apps. Cukup zikir atau baca juz Amma, baru dapat main game. Lagi menarik, sediakan sijil macam di atas tadi bila dah tamat bulan Ramadhan.



    Timbulkan minat pada Ramadhan


    4. KENAL WAKTU DAN SOLAT BERSAMA-SAMA

    Kalau selama ni Iris tak pernah bangun Subuh, bulan Ramadhan ni bolehlah introduce pada dia. Kalau sebelum ni asyik tanya "what we going to solat now", "is it night already" walaupun tengah hari rembang, semoga lepas ni dah boleh notice sendiri, waktu2 solat dan perubahan waktu sehari. 

    Imsak adalah waktu yang baru untuk dikenalkan

    Jika berkesempatan, lepas Maghrib kami akan ke masjid untuk solat Isyak dan Terawih di masjid. Suasana di masjid tu budak mana yang tak suka. Bila kita beritahu, kawan-kawan ni ramai yang berpuasa juga, mesti diorang pun teruja nak terus berpuasa. 

    Namun, yang ada kekangan seperti anak masih kecil, solat berjemaah anak beranak di rumah pun boleh. Utamakan keselamatan dahulu. 


    Bantu Anak dan Keluarga untuk Kekal Cergas


    Sempena Ramadhan ni, supplemen yang sangat jadi favourite sekeluarga adalah 


    • Performance Drink yang kami suka minum sepanjang malam, dibancuh sejuk dan letak dalam peti ais. 
    • Lecitin pula bantu kawtin balik apa yang terlebih makan semasa berbuka dengan bantu memecahkan lemak2 degil jadi molekul yang lebih senang diangkut keluar. Lecitin ni juga sangat berguna sampai bulan Syawal :D .. Ops boleh tengok tip kurus semasa berpuasa kalau yang ada target begini.



    Set Ramadhan Shaklee untuk anak dan keluarga
    Harga Set Ramadhan adalah RM 422

    Yang cepat order hari dan esok 28hb Mei, dapat hadiah percuma VITAMIN C lagi berharga RM92. Best gila !

    Lagi Tip untuk ibu bapa bantu anak mudah dan berjaya berpuasa


    Tip Mudah Ajar Anak Berpuasa

    Jangan lupa amalkan Tip dan Cara Mudah Ajar Anak Berpuasa dan bantu mereka sihat dan cergas dengan Set Ramadhan Shaklee.


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Promosi Shaklee Khas Sempena National Conference 2016 28 Mei ini

    Sabtu ni acara tahunan Shaklee paling ditunggu-tunggu. Hari ni yang layak akan terima anugerah. Sabtu ni juga, Shaklee buat promosi istimewa terlajak laris. 4 set khas ni akan terima hadiah yang terbaik. Meleleh air liur kalau tak rebut.

    Promosi Khas Shaklee

    1. Shaklee Ramadhan Set


    Khas untuk bantu kita kekal bertenaga dan kurang dahaga dengan Performance Drink , kenyang lebih lama dan elak gastrik di bulan Ramadhan dengan ESP dan juga dalam masa sama, boleh kempis perut dengan Lecitin. Mealshakes pula boleh menyedapkan lagi resepi 3 Gems kita dan sesuai juga untuk boost tenaga anak-anak yang baru belajar puasa.

    Apa yang menariknya, hingga Sabtu ni yang order akan dapat PERCUMA Vitamin C yang beharga RM 92 itu.. Syok ka tak syok tu... Terus berseri-seri di pagi raya !


    2. Shaklee Detox Set 


    Dalam set ni ada Vivix, Peppermint Ginger Plus, Alfalfa, Herblax dan DTX. Paling bertuah, dapat pula percuma Cinch Shake Mix Chocolate yang berharga RM178. Kalau nak tahu lebih lanjut pasal Set Detox yang memang membantu buang toksin dan kurus ni, boleh baca di entry ni. Yang bestnya, saya memang akan sediakan meal plan dan mengandungi Cinch Shake. Bolehlah jimat banyak sebab dah PERCUMA pada hari National Conference 28 Mei ni.


    3. Shaklee Shape Up Set


    Set ni ada ESP dan 3 canister Cinch Shake Mix. Dapat lagi free Cinch Shake Chocolate. Buat apa2 banyak2 shake ni? Sebenarnya, kalau ikut panduan betul, 1 canister untuk untuk 15 kali serving ja. Kalau tiap2 hari minum tak sampai sebulan pun dah habis. Dah dapat 2 flavour ni boleh la mix dan shake ikut mood. Favourite saya mix ESP dengan Choco Shake ni. Lepas dah habis detox pun, saya teruskan untuk minum shake ni sebagai sarapan pagi.

    Siapa lagi patut amalkan set ni? Masa Ramadhan nanti, boleh buat minum sahur tahu. Bukan ja bertenaga dan kenyang semasa berpuasa, dalam firm your tummy lagi. Betul? Yang boroi tu, dah tak gendut2 dah. Silap2 timbul 6 pax buat abang abang yang nak sado.


    4. Shaklee Vivix Set


    Vivix ni bukan saja untuk anti aging @ awet muda dan tinggi anti oksida, malah kami dah cadangkan Vivix pada ramai pesakit-pesakit kronik juga. Alhamdulillah, khasiat 10 kali ganda Resveratrol dalam Vivix memberi kesan positif dan terapi mustajab buat yang menjadi altenatif penyakit gout, kencing manis, kanser, cyst, kesuburan dan macam-macam lagi.

    Rahsianya adalah Vivix ni bertindak hingga ke peringkat sel asas. Sel yang sakit, rosak dan teroksida diberi pemulihan dan tenaga untuk melawan penyakit dan meningkatkan fungsi badan.

    Dengan set Vivix Shaklee 2 botol ni, anda layak mendapat Vitamin C percuma. Hanya sehingga 28 hb ni sahaja. Jadi, jangan tunggu lagi.

    Hubungi saya sekarang juga untuk rebut tawaran khas Shaklee sempena National Conference 2016.


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC

    Kenapa vitamin omega tak selamat dan bahaya minyak ikan omega 3 pada manusia

    Supplemen Omega 3 selalunya adalah dari ikan laut dalam. Ikan laut dalam juga berisiko untuk terdedah pada bahaya pencemaran dan toksin tinggi. Pendedahan pada logam berat kesan dari kapal lama dan pembuangan minyak menjadi sebahagian dari kehidupan di laut dalam.

    Walaupun ikan salmon, ikan tuna, ikan herring kaya omega 3, jenis-jenis ikan laut dalam berisiko untuk tinggi toksin. Terutama untuk ibu mengandung, anda sangat perlu berjaga-jaga dalam pemakanan ikan juga pengambilan suppelemen Omega 3 ni kerana khuatir akan kandungan MERKURI. Risiko terhadap kandungan bayi juga tinggi.

    Bahaya ikan salmon dan ikan laut dalam






    Shaklee sedar akan risiko ini jadi untuk menghasilkan supplemen Omega 3 terbaik dan tiada risiko, penyulingan teliti perlu dilakukan.

    Oleh itu, proses "Triple Molecular Distilation" dicipta demi mencapai tahap ketulenan Omega 3 yang asli dan tidak merbahayakan pengamalnya. Omega Guard yang dihasilkan adalah yang terbaik di dunia dan memiliki spektrum penuh omega 3 termasuklah EPA, DHA dan ALA.


    Penyulingan yang perlu sebelum jadi supplemen Omega 3



    Perbezaan Omega Guard Shaklee  yang tidak terdapat pada supplemen omega 3 lain adalah :


    Selamat:
    - penyulingan 3 peringkat untuk menjamin ketulenan dan tiada risiko toksin merbahaya
    - bebas MERKURI
    - tiada perasa dan pewarna tambahan
    - tiada bahan pengawet
    - gluten FREE

    Berkesan :
    - kajian telah dilakukan untuk membuktikan kesan omega 3 terhadap kesihatan
    - semua spektrum omega 3 lengkap didapati dalam Omega Guard termasuk DHA, EPA dan ALA.

    Hijau :
    - demi menyokong persekitaran, botol Omega adalah boleh dikitar semula, BPA-free dan dakwat tulisan pada botol berasaskan soya.

    Perbezaan Omega Guard Shaklee Berbanding Jenama Lain


    Untuk mendapat khasiat sebenar Omega 3 yang badan tidak boleh hasilkan sendiri, kita kenalah bijak dan berhati-hati dalam pilih supplemen Omega 3. Jangan dari nak sihat, membahayakan diri pula sebab tonsin yang tinggi.

    Kebaikan omega 3 untuk jantung dan mata yang sihat, kawalan kolestrol, otak cerdas dan pergerakan sendi yang lancar akan dapat diperolehi jika supplemen Omega mempunyai sistem penyulingan terbaik dan dos DHA dan EPA yang mencukupi. Pilihlah dengan bijak! 

    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC



    5 Kebaikan Omega 3 untuk Kanak-kanak dan Dewasa yang unik

    Bila kita amalkan Omega Guard Shaklee secara konsisten, manfaat yg bakal kita dapat termasuklah utk otak, mata dan jantung.


    Jantung :

    Omega Guard bantu kesihatan jantung dan menurunkan risiko sakit berkaitan kardiovaskular. Jika menghadapi masalah kolestrol tinggi, tekanan darah tinggi, darah pekat, Omega Guard adalah antara supplemen terbaik untuk mengurangkan simptom2 ini dan berpeluang cerah untuk tidak bergantung lagi pada ubat sintetik.

    Lagi best, dalam nak jaga jantung, sekali seluar juga jadi longgar, akibat dari koelstrol yang berjaya disingkirkan dan lemak yang berjaya dibakar dengan Omega Guard !

    Sendi:

    Omega Guard bantu lancarkan pergerakan sendi. Jadi jika ada masalah bengkak di sendi, radang atau gout, Omega Guard adalah cara paling bagus menurunkan bengkak dan menghilangkan simptom gout.

    Otak:

    Tak kira muda atau tua, kandungan DHA dalam Omega Guard dapat membantu kesihatan otak. Dengan rangsangan yang betul, kita dapat meningkatkan potensi anak-anak, menguatkan daya ingatan dan mengurangkan risiko Alzheimer bagi orang tua.

    Mata:

    Minyak omega 3 juga sangat bagus untuk kesihatan mata.

    Kulit

    Wah, ada bonus best ! Minyak Omega 3 juga membantu mendapatkan kulit yang berseri, cerah sekata. Tak rugi langsunglah melabur untuk
    Omega Guard !

    Tak sabar nak dapatkan 5 Kebaikan Omega Guard untuk diri sendiri dan keluarga, boleh hubungi saya sekarang :


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC



    5 Makanan Yang Penting Jika Niat Nak Kurus Cepat dan Detox Berkesan

    Tahu tak, ada makanan yang senang-senang ja dapat buat kita lebih kurus dan buang toksin? Semasa Program Detox, saya akan membantu customer untuk memilih menu harian yang tepat supaya lebih banyak toksin dapat dibuang dan lebih cepat turun berat. Jadi bukan sahaja hilang berat dan inci, kesihatan juga pasti lebih baik.

    makanan untuk detox dan kurus lebih cepat dan selamat
    Makanan wajib jika nak cepat kurus dan lebih sihat dengan detox


    Selain dari 5 makanan yang buat detox lebih mudah, makanan yang memang digunakan sejak zaman dahulu untuk detox keseluruhan badan termasuk hati, perut, usus dan darah adalah
    - daun senna
    - daun pudina
    alfalfa
    - articok
    - cendawan reishi
    -dandelion
    - milk thistle
    - kunyit
    -schizandra chenensis

    Makanan power untuk detox

    Walapun bukan senang didapati, namun Shaklee telah berjaya memasukkan kesemua bahan2 unggul ni dalam Set Detox, jadi senanglah kita nak detox nanti. Tanpa sedar, berat pun turun dan cepatlah kita kurus. Yeah !!. Nak lagi best, tambah 5 makanan di bawah ni sebagai minuman dan sajian dalam menu harian.

    Ini adalah 5 Makanan Tambahan yang Juga Bagus untuk detox dan mudah didapati. Jika berkemampuan wajib pilih yang organik.

    1. Lemon


    Kenapa lemon bagus untuk detox?

    Jus lemon menyerupai jus penghadaman di dalam perut. Jadi, jus lemon bantu merangsang hati untuk merembeskan hempedu yang melancarkan proses pencernaan makanan. Selain tu, jus lemon juga mengurangkan senak perut.

    Asid dalam jus lemon membantu badan memproses makanan dengan perlahan jadi lebih banyak nutrisi dapat diserap badan, tak adalah asyik rasa tak cukup makan ja. Selain tu, ia membantu fungsi enzim yang merangsang hati membuang toksin.

    Kelebihan air lemon


    2. Bawang Putih


    Macam mana bawang putih bantu detox?

    Ini paling senang nak dapat tapi tak semua orang boleh makan mentah2. Khasiat bawang putih boleh didapati dengan cara ketuk atau lenyek bawang putih dan 'allicin' akan dibebaskan. Allicin ni banyak kebaikan antaranya membantu lawan dan singkirkan toksin.



    Kebaikan bawang putih untuk detox


    3. Chia Seed


    Apa tu chia seed dan kenapa bagus untuk diet detox dan kurus?

    Chia seed semakin glamur dan senang didapati. Chia seed ni warna hitam coklat dan dari tumbuhan bernama Salvia Hispanica dan ada kait dengan mint. Dari dulu lagi, chia seed memang orang guna untuk mendapat tenaga berpanjangan.

    Pilihan chia seed saya yang organik, jadi kalau di supermarket boleh cari chia seed di ruangan organik. Chia seed bukan saja bagus untuk detox sebab membantu sistem penghadaman, lagi best ia memberi rasa kenyang, kurang craving dan bantu kawal berat badan. Jadi yang nak detox, turun berat badan banyak dan cepat kurus, boleh tambah chia seed sebagai dressing salad, tambah dalam sup dan bubuh dalam air buah smootie atau protin shake.


    Manfaat Chia seed untuk kurus, detox dan kesihatan


    4. Sayur Hijau


    Kenapa sayur hijau untuk detox?

    Sayuran hijau ni banyak KLOROFIL. Klorofil bantu badan membuang toksin, logam berat, racun herba dan racun perosak yang badan serap tanpa kita sedari melalui persekitaran dan makanan. Brokoli, timun, seleri, alfalfa antara sayuran hijau yang kita boleh ambil. Bukan ja sayurang hijau ni bantu buang toksin, malah tambah bekalan oksiden dan bersihkan darah dalam badan.

    Jadikan amalan, makan sayur separuh dari pinggan iaitu bahagian yang paling banyak. Selain menu makan, sayuran hijau boleh juga dikisar untuk buat minuman.

    Kebaikan sayuran hijau untuk detox



    5. Epal


    Cara epal bantu detox

    Epal ni banyak serat dan bantu merangsang penghasilan hempedu dari hati yang penting untuk buang toksin. Dalam epal, ada pectin yang membantu dalam mendetox logam berat dan food additive juga. Pastikan cuci bersih-bersih supaya dapat menghilangkan kesan racun pada buah epal jika beli buah yang tidak organik. Epal bukan ja boleh ambil mentah, tapi sedap juga untuk buat jus dan smootie.

    Boleh cuba resepi mudah ni untuk buat air detox epal dan kulit kayu manis

    Untuk detox yang berkesan, pastikan kena ada ilmu dan sokongan dari orang yang dah berjaya. Boleh lihat testimonial detox di sini. Ramai dah turun berat. Kalau buat detox sendiri tanpa ilmu yang cukup, mungkin kesannya tak adalah sebagus sepatutnya. Kan rugi tu. Banyak kebaikan kita buang toksin ni tau.

    Kalau berminat nak ikut Projek Detox bersama Ida, wajib dapatkan suppelemen Set Detox dengan Mysupervitamins. Meal plan, menu dalam e book dan jadual supplemen akan diberi dan perkembangan peserta dipantau. Eh, Ida juga mempunyai pengalaman dalam Detox Parasite serta Eat Clean. Jadi advantage untuk yang membeli set detox ini bersama kami, semua ilmu akan dikongsikan. InsyaAllah mesti turun berat dan kurang inci macam saya juga.


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC


    Cara turun berat dengan cepat dan selamat

    Walaupun sudah skip makan malam selama setahun dan ambil supplemen, berat masih juga tidak turun. Nampaknya cara turun berat yang selama ni adalah salah. Sangat mengujakan apabila menjalani Program Detox, berat berjaya juga turun selepas seminggu!

    Bukan saya sahaja malah suami dan rakan-rakan. Terbukti meal plan sangat penting dalam penurunan diet. Lagi best, tak perlu lagi skip makan malam. Akhirnya, kami dah jumpa cara terbaik untuk turunkan berat dengan cepat dan selamat. 

    Namun, yang paling seram adalah untuk mengekalkan berat yang telah berjaya turun ni.
    Seminggu selepas PROGRAM DETOX, berat TIDAK NAIK bermakna tiada effect yoyo walaupun saya dah makan macam biasa. Lagi best, ada lagi penurunan berat berlaku. Yeah !! Happy sungguh dengan cara turun berat badan ni. Nampaknya berat makin senang turun lepas kita berdetox. Bukan lagi macam dulu yang setahun pun tak turun2.

    Oleh kerana suami pun teruja, dia nak join sama. Mula-mula saya dan kawan2 ja buat dulu as pioneer dalam Program Detox Shaklee ni. Jadi, as loyal supporter, saya pun sama-sama buat detox untuk seminggu lagi. Ha, cara turun berat melaui program DETOX ni memang sesuai untuk lelaki dan perempuan ya, tak kira umur.

    Kelebihan Diet dengan Set Detox berbanding diet biasa adalah kerana sepanjang 7 hari tu, kita berusaha membuang TOKSIN yang banyak menempek di dalam badan. TOKSIN- toksin ini telah mengganggu sistem badan hingga buat kita mudah jatuh sakit, metabolisme turun dan zat-zat makanan SUKAR diserap. Sebab tu asyik lapar ja dan lambat kenyang walaupun dah makan banyak.

    Testimonial SET DETOX Shaklee :

    berat turun semasa detox shaklee
    Diet lebih selamat dengan detox



    cara turun berat paling selamat
    Lebih ringan dan mudah bangun lepas detox

    detox cara turun berat dengan selamat
    Bakar lemak dan buang toksin dengan detox


    Kalau anda alami masalah yang sama. Diet sudah tapi berat tak turun.. Berat dah turun tapi susah nak maintain... Berat badan macam yo yo, kejap naik kejap turun. Jadi, bertukarlah pada Program Detox dengan Set Detox Shaklee yang pasti berkesan dan selamat. Kami dah uji sendiri malah supplemen yang selamat dan terbukti berkesan ini berjaya membuang toksin supaya berat badan lebih mudah turun dengan MEAL PLAN yang telah diperakui pakar.

    Jemput, calling-calling akak ya ! Lagi best, akak juga berpengetahuan dalam Eat Clean. Jadi lepas detox 7 hari, kita tukar mind set cara makan yang lebih baik untuk maintain kesihatan.


    Shaklee Independent Distributor
    Ida Khairani  ( 846056 )
    Phone : 013 488 2382
    Email : admin@mysupervitamins.com
    COD Shaklee kawasan : Seksyen 7 dan Shah Alam, Bandar Bukit Raja, Setia Alam, KLCC