Apa Beza Vivix Shaklee dengan Supplemen Lain Terhadap Saraf dan Parkinson

    Kenapa Vivix ni Super Power?

    Ini kisah benar,

    Adalah sorg aunty ni dah amalkan Vivix. Alhamdulillah, kesannya positif. Tapi kemudian dia tukar ke produk Pam*** sebab ingatkan Vivix ni sama je macam minuman botani lain. Ye lah, murah sikit katanya...

    Namun lepas dah cuba Pam*** tu sendiri, aunty ni cakap "eh, tak boleh ni. Makan Pam*** takde apa-apa kesan. Kena Vivix jugak baru best" dan aunty ni pun kembali mengamalkan Vivix setiap hari sampai lah sekarang.

    Kenapa Vivix ni Sebegitu POWER? Sampai boleh bantu merawat simptom kencing manis & macam2 Kanser? Sbb di bacakan Yasin Malam Jumaat?

    Jawapannya sebab Vivix ni ada Resveratrol yang memulihkan sel badan kita sampai ke tahap paling jauh, DNA. Takde produk lain sehebat Vivix.








    Selain tu, saya nak kongsi jugalah perbezaan dan kesan baik Vivix pada abang kawan saya ni.

    Dia mula contact saya selepas abahnya kena dialisis dan Alhamdulillah semakin baik lepas ambil Vivix.

    Kemudian abangnya pula koma dan semasa koma sering kena sawan. Lepas sedar dari koma dan discharge, doktor cakap abangnya akan alami masalah saraf. Memang itu kesan selepas koma dan alami pendarahan di otak sebelum ni. Keadaannya macam pesakit parkinson. Tangan dan kaki akan bergerak dan bergetar sendiri.

    Alhamdulillah lepas amalkan vivix Shaklee yang memberi kesan baik pada saraf, sakit “parkinson” abangnya dah hilang. Syukur sangat. Sekarang dah boleh jalan slow-slow.







    Syokkan. Lega dengar kesan-kesan baik Vivix pada keluarga kawan saya ni. Walaupun ujian demi ujian mereka terima, sentiasa positif dan berusaha untuk mengubati termasuk dengan supplemen altenatif Vivix.


    Lagi sebab kenapa perlu amalkan Vivix ? 😁

    •Vivix pos FREE 1 Malaysia
    •Untuk new member, beli 2 Vivix Free membership & Extra Less 5% untuk Nov 2017 ni.

    Lagi info pasal Vivix dan Resveratrol di sini.



    Ida Khairani
    Whatapps
    http://www.mysupervitamins.com

    Pilihan Vitamin Bebas Gluten

    Mesti dilema besar bila yang sedang berpantang gluten, alami alahan gluten dan sensitif gluten untuk cari vitamin.

    Susah nak dapat dan dilabelkan vitamin yang bebas gluten @ gluten free ni.

    Tak perlu risau lagi sebab Shaklee ada penyelesaian untuk anda !

    Yeah, vitamin Shaklee bebas gluten !

    Jadi anda boleh menikmati vitamin Shaklee tanpa risau dan pasti selamat kerana 100 % Gluten FREE !






    Kesihatan usus dan sistem penghadaman anda pasti lebih baik !

    Untuk senarai Vitamin Shaklee yang terbaik, berkualiti dan Bebas Gluten @ Gluten FREE, boleh klik sini.

    Selain dari BEBAS GLUTEN, vitamin Shaklee juga..

    - disaring lebih 350 bahan cemar, racun perosak dan bendasing untuk sumber botani dan juga bebas logam berat merbahaya, radiasi dan sisa pelarut. Semua ni penting untuk ditapis supaya vitamin lebih berkesan dan tak rosakkan kesihatan.

    - BUKAN GMO !
    Tiada perubahan genetik pada sumber tumbuhan yang dibuat vitamin Shaklee. So don’t worry ! Program yang dinamakan Identify Preserved Program menjamin sumber tumbuhan itu terpelihara dan tidak diubah secara genetik dari biji benih sampailah masa dikilangkan.

    Ida Khairani
    Untuk Order Vitamins Shaklee Bebas Gluten 0134882382
    http://www.mysupervitamins.com


    Cara Elak Sakit Pinggang dan Sembelit Ibu Hamil

    Bila ibu dah mengandung, jatuh wajiblah minum susu. Bukan apa, bayi dalam kandungan tu sedang ligat membina tulang dan otot.

    Masalahnya, susu pun liat nak minum. Ibu mengandung yang rajin minum susu pun, kenapa masih sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan ??? Nak bawa perut yang semakin memboyot pun payah.





    Sebenarnya kemungkinan besar keperluan kalsium yang diperlukan ibu dan bayi dalam kandungan masih tak cukup dengan pengambilan susu. Sebab itu ibu yang sedang mengandung akan mengalami gejala berikut:

    - lenguh badan
    - masih penat walaupun baru bangun tidur
    - sakit pinggang
    - kebas kaki
    - sembelit / susah membuang

    Simptom-simptom tak cukup kalsium ni makin melarat semasa lepas ibu bersalin dan semasa berpantang. Paling takut bila bayi juga terkesan, terbantut, gigi lambat tumbuh atau cepat rosak.

    So, apa nak buat? Pastikan ibu hamil ambil 1200mg kalsium setiap hari, sama ada dari susu, sayur, keju atau supplemen kalsium.
    Pastikan juga kalsium tu ada magnesium supaya dapat bertindak balas dengan baik dan tidak membebankan badan.

    Ok, 1000-1200mg kalsium tu tolong jangan ambil jika ia dimampatkan dalam 1 tablet sahaja. Kalsium perlu diambil dalam kuantiti yang kecil contohnya 250mg per tablet kali 4, baru senang diserap badan.

    Ostematrix Shaklee misalnya mengandungi 250mg 1 tablet dan perlu diambil 4 biji untuk cukupkan 1000mg sehari, dan kesannya sangatlah best terutama untuk ibu mengandung atau hamil.

    Bukan saya ja, ni juga antara banyak testimonial best yang kami terima.





    Kesan baik pengambilan Ostematrix, insyaAllah..
    - mudah dan lancar membuang
    - sakit pinggang semakin reda
    - kebas kaki hilang
    - tidur dan rehat lebih baik
    - tulang lebih fleksibel dan mudah semasa meneran di saat melahirkan bayi.

    Untuk order Ostematrix @ kalsium Shaklee, hubungi:

    Ida Khairani
    Wassap: 0134882382
    http://www.mysupervitamins.com

    Cara Berhenti Merokok Mudah, Cepat dan Selamat

    Bila orang dah mula merokok dan menjadi perokok tegar memang agak susah nak berhenti.

    Tambah-tambah bila dengar ada risiko serangan jantung. Masa merokok pun ada risiko, berhenti mendadak pun ada.

    Cara Berhenti Merokok dengan Mudah, Cepat dan Selamat boleh diikhtiarkan dengan supplemen Vivix.

    Vivix ni antara supplemen detox yang membantu buang toksin dan neutralkan radikal bebas yang melemahkan jantung dan merosakkan sel badan buat perokok-perokok tegar.

    Bila mula ambil Vivix, selalunya perokok akan rasa tak selesa lagi merokok dan lama-lama, insyaAllah akan berhenti secara perlahan-lahan.

    Dalam masa sama sel-sel yang rosak akan diperbaiki dengan pengambil Vivix ni kerana ia tinggi antioksida dan membantu menyihatkan badan hingga ke peringkat sel.





    Baca pengalaman dan kesan positif Vivix seorang perokok ni untuk ikhtibar.

    “Bismillah..

    Kisahnya si isteri order vivix awal bulan 12, untuk dirinya sendiri. Sekadar untuk tingkatkan kesihatan. Dalam masa yang sama, dia kongsi dgn sang suami yang kuat merokok.

    Lepas 2 minggu akak follow up, inilah jawapannya. Suami jadi kurang ketagih merokok sebab tiap kali merokok dia akan rasa pahit. Terus dia tak nak merokok.”

    Alhamdulillah dan tahniah !

    So pada yang nak berhenti merokok dengan selamat, cepat dan mudah, boleh follow cara ni ya. Amalkan supplemen Vivix.

    Berminat boleh hubungi pengedar Shaklee ni, Ida 013 488 2382 !

    Paling best, pos untuk Vivix ke serata Malaysia adalah PERCUMA.

    Lagi best, pembelian 2 botol Vivix, dapat keahlian Shaklee PERCUMA !!

    Jom jimat dan sihat !

    Ida Khairani
    Whatapps: 0134882382
    http://www.mysupervitamins.com

    12 Tanda Awal Penyakit Buah Pinggang dan Cara Elak Sebelum Parah

    Penyakit buah pinggang semakin senonim dengan orang Malaysia yang semakin berusia. Hakikatnya fenomena ni memang tidak sihat dan menyusahkan diri dan keluarga juga. Jadi, sebelum terpaksa bergantung pada mesin dialisis akibat kegagalan buah pinggang, baik kita kenal pasti gejala, tanda-tanda dan cara elak dari melarat.

    Apakah itu buah pinggang dan fungsinya pada badan kita?

    Buah pinggang atau ginjal ialah sepasang organ berbentuk kacang yang menjalankan fungsi pengekalan hayat yang penting. Fungsi-fungsi ginjal ialah :
    • Membuang bahan kumoh seperti urea dan toxin dari badan.
    • Membuang cecair yang berlebihan dari badan.
    • Mengawal tekanan darah.
    • Mengawal asid dalam darah.
    • Mengawal mineral di dalam darah.
    • Menghasilkan hormon untuk pembentukan sel darah merah (erythropoietin) dan active vitamin D, untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat.

    Kekerapan penyakit kegagalan ginjal?

    Di Malaysia dianggarkan 2300 pesakit baru dikesan mengidap kegagalan ginjal setiap tahun. Sehingga 31 Disember 2004 pesakit yang mendapat rawatan dialysis berjumlah 11544 orang. 70% mendapat rawatan di pusat rawatan hemodialisis manakala 30% lagi mendapat samada rawatan CAPD atau rawatan hemodialisis di rumah.
    Kegagalan ginjal terbahagi kepada beberapa peringkat mengikut tahap kerosakan:- Tahap 1 hingga tahap V
    Kegagalan ginjal peringkat akhir berlaku apabila fungsi ginjal berada di tahap ke V

    Apakah punca-punca utama kegagalan ginjal di Malaysia?

    • Kencing manis (Diabetes mellitus) 54%
    • Radang buah pinggang (Glomerulonephritis)
    • Penyakit batu karang
    • Hypertensi (tekanan darah tinggi)
    • Lain-lain punca seperti ADPKD, toxins.

    Jadual 1: Rawatan Kegagalan Ginjal- Punca Penyakit Ginjal


    Tahun
    2000
    2001
    2002
    2003
    2004
    Pesakit Dialysis Baru18332071231025402538
    % Tidak diketahui punca-punca2830302928
    % Kencing manis4546505254
    % glomerulonephritis and SLE117765
    % Hypertensi129778
    % polycystic kidney disease12111
    % obstructive nephropathy33333
    % toxic nephropathy01001
    % lain-lain11111

    Bagaimana saya mengetahui saya mengidap penyakit ginjal?


    Kerosakan ginjal berlaku secara senyap tanpa apa-apa tanda dan gejala sehingga ke peringkat yang teruk. Anda dinasihatkan supaya menjalani pemeriksaan kesihatan sekiranya anda tergulung dalam kumpulan berisiko tinggi.
    Muntah-muntah

    Anda merasa syak mengidap kegagalan ginjal bila mempunyai tanda-tanda berikut:

    • Sentiasa dalam keadaan lemah dan keletihan (disebabkan kekurangan sel darah merah)
    • Rasa mual, muntah dan hilang selera makan
    • Gatal seluruh badan
    • Sakit tulang
    • Bengkak pergelangan kaki dan sesak nafas
    • Pucat
    • Kencing yang berbuih
    • Darah keluar bersama air kencing
    • Jangkitan salur kencing berulang-ulang
    • Pengeluaran kencing berkurangan
    • Kerap kencing terutama sebelah malam
    • Mengalami hypertensi pada usia muda
    Bengkak kaki

    Siapakah yang berisiko tinggi mendapat penyakit ginjal? Apakah faktor-faktor risiko?

    • Jika anda mempunyai tekanan darah tinggi
    • Jika anda pengidap kencing manis yang tidak terkawal
    • Jika kencing anda mengandungi darah dan protien
    • Jika anda mempunyai satu sahaja ginjal yang berfungsi
    • Jika anda pengidap penyakit sistem keimunan seperti – Systemic Lupus Erythromytosis (SLE)
    • Jika anda mempunyai sejarah kerap mengambil ubat penahan sakit atau herba
    • Sejarah penyakit ginjal didalam keluarga
    • Jika anda pengidap sakit jantung

    Apakah ujian-ujian yang perlu dijalankan untuk mengesan penyakit ginjal kronik?

    Ianya berbeza di antara satu individu dengan individu lain tertakluk kepada punca atau sebab.
    Ujian yang perlu termasuklah:
    • Ujian air kencing
      • mengesan kehadiran protein
      • mengesan darah
      • mengesan kandungan bakteria
    • Ujian darah
      • Mengesan tahap kerosakan ginjal
      • Mengesan penyebab kegagalan ginjal seperti diabetes, SLE
      • Mengesan komplikasi penyakit ginjal seperti kekurangan darah, penyakit tulang dan lain-lain
    • Anda mungkin dikehendaki menjalani ujian Ultrabunyi ginjal

    Apakah yang perlu saya lakukan jika saya mengidap penyakit ginjal peringkat akhir (ESRD)?

    Anda memerlukan rawatan gantian fungsi ginjal oleh itu anda perlu berjumpa dengan pakar nefrologi.
    Ini dapat dicapai melalui salah satu dari kaedah rawatan berikut:
    1. Rawatan Dialysis
      • Hemodialysis (menggunakan saluran darah)
      • Peritoneal dialysis (menggunakan peritonium)
    2. Pemindahan ginjal
      • Cadaver donated
      • Living-relative donated
    Pakar Nefrologi yang merawat anda akan berbincang tentang semua pilihan rawatan untuk anda pilih. Walau bagaimana pun ia bergantung kekosongan dan juga kesesuaian kepada masaalah kesihatan anda.

    Bilakah masanya saya perlu memulakan rawatan dialysis?

    Rawatan dialysis diperlukan apabila:
    • Tanda-tanda keracunan darah seperti loya, muntah, hilang selera makan, sawan.
    • Ujian darah “renal profile” menunjukan paras creatinine, urea dan potassium yang tinggi.
    • Peningkatan pengumpulan air dalam badan, malnutrition atau kadar hemoglobin rendah (anaemia)
    • Kadar penurasan glomerular (GFR) kurang dari 10- 15mls/min
    (Pesakit sesak nafas)
    (Pesakit kurang zat makanan)

    Bagaimana saya boleh mencegah kegagalan ginjal?

    Perkembangan kegagalan ginjal peringkat akhir dapat dilewatkan dengan cara pengesanan awal, pengawalan tekanan darah tinggi yang ketat, mengawal paras gula dan mengawal kandungan protein dalam air kencing.
    Mereka yang berisiko tinggi untuk mendapat penyakit ginjal digalakkan membuat saringan ujian air kencing dan ujian darah. Mereka yang berisiko tinggi ialah:
    • Pengidap kencing manis (Diabetes mellitus)
    • Darah tinggi (Hypertension)
    • Penyakit ginjal batu karang (renal stones)
    • Sejarah penyakit ginjal dalam keluarga
    • Pesakit yang mempunyai satu ginjal sahaja yang berfungsi
    • Mengamalkan pengambilan ubat penahan sakit secara berterusan
    Untuk maklumat lanjut sila lawat :http://www.nkf.org.my


    Set Kulit Cantik Radiant 4 Shaklee

    Saya adalah pengguna tegar Vivix sejak Mei 2017, dulu pernah juga cuba Vivix, tapi konsisten macam sekarang. Kesan Vivix kepada kulit saya tidaklah begitu cepat mungkin sebab saya tidak melindungi kulit dengan sun block bila keluar rumah.
    .
    ESP dengan Vita C memang supplement harian saya. Dari mula saya bersama Shaklee sampailah sekarang. Ada jugalah stop setahun dua waktu tidak aktif. Masa itu memang nampak muka kusam, tenaga pun entah ke mana.
    .
    Jadi, mula pada bulan Julai saya ambil Collagen pula. Bertekad mau cantik sudah, sebab disangka umur 40an. Perempuan mana yang tidak suka bercantik? Biarpun saya tidak kisah, tapi untuk suami tercinta mestilah mau cantik kan?
    .
    30 Julai 2017, saya ambil gambar ini selepas habis 1 kotak Collagen. Sebelum 30/7/17, pori pori saya lagi besar dari ini. Lagi teruklah pendek kata. Jadi saya tambah GLA Complex dari saat itu. Secara tidak langsung, saya amal Set The Radiant 4 bermula dari 30/7/2017.
    .


    Kesan lepas amalkan set kulit shaklee radiant 4
    Kesan lepas amalkan set kulit shaklee radiant 4



    Semakin hari, saya sendiri merasakan kulit muka saya semakin baik. Jeragat semakin berkurang. Dan yang paling saya perasan adalah kulit tidak lagi kusam macam dulu. Belum flawless lagi, tapi nampak perbezaan selepas 1 bulan.
    .
    Harap testimoni saya ini memberi manfaat kepada yang lain. Jangan putus harapan, cuba The Radiant 4, pasti ada harapan. Tidak cuba, janganlah mengharap.
    .
    Bestkan?

    Set Radiant 4 ni terdiri dari 4 Supplemen Shaklee yang berkualiti tinggi untuk penjagaan luar dalam kulit


    Set Kulit Cantik Shaklee - The Radiant 4
    Set Kulit Cantik Shaklee - The Radiant 4


    ESP untuk kulit cantik : protin berkualiti yang membantu pembinaan sel sihat untuk pemulihan lebih cepat.

    GLA untuk kulit bebas cela : membantu melembabkan kulit dan mengawal selia masalah hormon.

    Collagen untuk kulit lebih muda : memberi kesan kulit lebih anjal dan tegang.

    Vitamin C untuk kulit lebih berseri : melindungi kulit dari pencemaran dan kerosakan akibat radikal bebas.

    Berminat ? Sudah pasti ! Jadi cepat hubungi pengedar Shaklee anda ni sekarang untuk dapatkan Set Kulit Shaklee Radiant 4 hari ini.

    Order dan Wassap Sekarang !

    Saya Nak Radiant 4




    pengedar shaklee shah alam set kulit cantik shaklee