Akhirnya ayah dapat berjalan semula

    Ayahnya pesakit kencing manis kronik. Pernah sampai reading bacaan gula tinggi sangat sampai tak boleh dibaca lagi

    Akibatnya ayah terlantar sakit dan terus tidak boleh berjalan.

    Banyak komplikasi yang kita tak sangka dan pandang ringan walaupun dah disahkan pengidap kencing manis.

    Mujur, ayah pilih untukmengambil supplemen Vivix ni & dengan izin Allah, dapat membantu menurunkan bacaan guna ayah. Kini ayah berjaya berjalan semula.






    Apa lagi risiko kencing manis ?

    Kenapa kita kena jaga pemakanan supaya sentiasa di bawah paras bahaya !

    Orang yang mengidap diabetes kemungkinan besar mengalami penyakit pada jantung, pembuluh darah, ginjal, mata dan saraf.


    Ida Khairani

    Kini Ayah Sha Sudah Tidak Perlu Insulin, Rawatan Dialisis dan Bacaan Gula Di bawah 10

    Ayah Sha sudah dimasukkan ke IJN sudah sebulan. Ayahnya dimasukkan sebab kaki luka, bengkak kaki, sukar buang air kencing dan sakit buah pinggang yang perlu dialisis. Di IJN, ayahnya ditempatkan di ICU.

    Walaupun selepas sebulan, keadaan ayah Sha tidak banyak berubah. Lalu, Sha pun menghubungi saya untuk dapatkan Vivix untuk ayahnya. Saya menghantarkan Vivix ke IJN, atas permintaan Sha.

    Alhamdulillah, kesan baik sangat cepat

    Semasa saya follow up, keadaan ayahnya bertambah baik. Keadaan buah pinggang bertambah baik dan syukur tidak perlu dialisis lagi. Ayah Sha juga dah boleh kencing seperti biasa.



    Walaupun buah pinggang telah rosak, pemakanan yang betul dapat membantu memulihkan fungsi buah pinggang.

    Saya pasti, pemakanan yang dijaga memang memainkan peranan penting. So jangan risau, masih ada harapan. Miracle do happen with Allah will. Selain tu, bacaan gulanya juga sudah normal. Dulu bacaan tak pernah kurang dari 25.

    Jaga pemakanan dan pengambilan resveratrol membantu kawal bacaan gula untuk pesakit kencing manis

    Kebiasaannya, kalau seseorang tu sudah ada kencing manis, besar kemungkinan akan menjejaskan buah pinggang sampai perlu didialisis. Banyak lagi komplikasi lain akan dapat jika tidak dijaga dan dipantau. Jadi, syukur 1-1 keadaan kesihatan ayah Sha yang telah terjejas, dipulihkan sedikit demi sedikit.

    resveratrol-bantu-elak-rintangan-insulin
    Resvetratrol membantu elak rintangan insulin untuk diabetis
    Bila, sel dalam badan tak kuat dan sihat, fungsi insulin juga akan terjejas. Antara punca gula gagal dikawal adalah apabila, insulin yang dihasilkan badan tidak cukup atau gagal berfungsi dengan baik. Sebab lain juga adalah, badan sudah tidak sensitif dengan kehadiran insulin.

    Ayah Sha juga perlu bergantung pada insulin. Mujur, masih ada rawatan di hospital dan bantuan supplemen yang boleh dilakukan supaya keadaan bertambah baik dan tak perlu suntikan insulin lagi.

    Jadi, kalau dah sakit, segeralah dapatkan rawatan. Untuk tahu, apa supplemen Vivix yang diambil ayah Sha ni boleh rujuk link infoVivix ni dan hubungi saya untuk konsultasi dan order.

    Kajian Kesan Anti-Diabetic Resveratrol 


    kajian vivix resveratrol pada kencing manis
    Kajian Saintis terhadap Resveratrol


    Antara kajian yang dilakukan terhadap kandungan utama Vivix iaitu Resveratrol adalah kesannya terhadap diabetic. Kajian membuktikan Resveratrol membantu mengelakan dan memulihkan pesakit diabetis dengan mengurangkan rintangan terhadap insulin.

    Kajian Kesan Perlindungan Resveratrol Terhadap Buah Pinggang


    Kajian saintifik terhadap resveratrol

    "Resveratrol can prevent renal injury, including diabetic nephropathy, drug-induced renal injury, aldosterone-induced renal injury, ischemia-reperfusion injury, sepsis-induced kidney injury, and obstructed kidney, through its antioxidant effects and SIRT1 activation."

    Jika anda perlu perkhidmatan menghantar Shaklee di IJN, Demc atau Hospital Shah Alam, saya dapat membantu. Khidmat pos Vivix melalui courier ke seluruh Malaysia juga ada dan percuma. Pastikan anda bertanya bagaimana untuk mendapatkan harga ahli yang lebih murah untuk pembelian Vivix eksklusif ini.


    Hubungi Pengedar Shaklee Pro Anda Sekarang Juga :

    Pengedar Shaklee Setia Alam
    Pengeposan Shaklee disediakan ke seluruh Malaysia





    Cara Hilangkan Spare Type dan Perut Buncit yang hodoh


    Spare tyre memang perlu dalam kereta tapi tak perlu ada pada perut kita. Malu kalau ada spare type di perut, bukan ja 1 tapi 2-3 ha.

    Apa nak buat untuk buang lemak berlebihan sampai boleh jadi spare type yang buruk tu ?

    Gym kan dah banyak sekarang. Ha apa lagi, exercise la. Untuk tambahan dan bagi lebih cepat pecahkan lemak supaya jadi lebih firm, kempis, amalkan Lecitin Shaklee ok.

    Lecitin Shaklee membantu hilangkan spare tyre & perut buncit yang hodoh.

    Tak percaya baca ni !





    Lagi tip hilangkan spare type @ perut berlemak

    - Ambil air kosong secukupnya sehari
    - Ambil banyak sayur dan buah tinggi serat
    - Jangan tidur lepas makan
    - Kunyah makanan 40 kali sekali suap
    - Tambah Lecitin, Herblax, Alfalfa dan Cinch Shake Mix sebagai supplemen harian untuk perut lebih fit !

    Tambah-tambah, sedang berlangsung promo sekarang. Jadi anda boleh berjimat dan kurus pada masa sama.






    Hubungi Pengedar Shaklee ini untuk tawaran hebat dan jadual makanan supplemen untuk hilangkan perut buncit dan spare tyre yang berkesan.


    Ida Khairani
    013.488.2382

    Pengedar Shaklee 1 Malaysia dan Pick Up available di Shah Alam, Setia Alam dan Bandar Bukit Raja.

    Cara Mengatasi Keputihan yang Gatal Teruk Semasa Wanita Hamil

    Pelik tapi memang berlaku.. Keputihan menjadi-jadi semasa ibu sedang hamil. Keputihan boleh dianggap masalah biasa wanita dan ibu mengandung. Namun kalau keputihan sampai mendatangkan simptom berikut, sila ambil perhatian




    Simptom keputihan yang lebih serius :

    • kegatalan di faraj
    • pedih di bahagian pintu faraj
    • keputihan sama ada berbau atau tidak, pekat dan berwarna putih atau jernih dan cair
    • sakit ketika bersama suami
    • rasa menyucuk semasa kencing


    Apa Penyebab Keputihan yang Gatal ini?


    1. Perubahan hormon boleh jadi punca keputihan. Jadi ia agak biasa dikalangan ibu mengandung. Namun memang tidak patut dibiarkan sahaja.
    2. Jangkitan kulat yang dinamakan candida. 
    3. Kebersihan yang terjejas.


    Bagaimana cara mencegah dan menghilangkan keputihan semasa hamil ni ?


    1. Jaga kebersihan diri. Pastikan keadaan faraj betul2 bersih dan kering. 
    2. Kerap tukar panty liner. 
    3. Pakai seluar dalam kain kapas dan tidak ketat.
    4. Jika masalah masih berlarutan, jumpa doktor. Doktor mungkin akan memberikan ubat anti kulat. 
    5. Jika masalah masih berlarutan atau berulang walaupun dengan ubat anti kulat, jumpa doktor untuk diperiksa lanjut. 
    6. Mungkin anda alami penyakit berkaitan yang lain.


    Selain dari ubat doktor, apa yang terbaik yang saya boleh cadangkan adalah pengambilan

    Garlic Complex Shaklee





    Garlic atau bawang putih bersifat antifungus dan boleh membantu masalah keputihan.

    Jika tidak hamil, alfalfa sangat membantu. Namun, bagi ibu mengandung, anda boleh mengamalkan garlic untuk membantu atasi masalah keputihan semasa mengandung ini.



    Untuk mendapatkan superfood ni dalam bentu kapsul supaya lebih berkesan dan mudah ditelan, hubungi :

    Ida Khairani Ahmad
    013.488.2382
    http://www.mysupervitamins.com/

    Apa Nak Buat Bila Kos Sara Hidup Makin Tinggi

    Since kos sara hidup tinggi....

    Belanja anak ke sekolah pun dah RM3 kalau yang tak berbekal tu.. boleh la kita buat side income kot.





    Jimat tetap kena jimat.. Tak kira la kita kaya atau miskin memang kena berbelanja dengan bijak.

    Cuba bayangkan bila kita buat bisnes, kita dapat extra 100, dah dapat bantu cover duit anak pi sekolah tu… Namanya rezeki anak la tu.

    Ada downline Ida yang kena jaga ayah di IJN lebih dari sebulan. Sambil bagi ayah ambil Vivix, ayah dapat result yang sangat positif.. terus berkeyakinan untuk berkongsi cerita dengan orang lain..
    .
    Sambil-sambil ja belum 100 % pulun.
    .
    Hasilnya, dari dapat pahala jaga ayah, dapat pahala tolong orang lain dan dapat jadi side income dan duit poket ulang alik ke IJN tu.
    .
    Apa lagi kita yang memang belanja tinggi, tak cukup manjang, keperluan anak bukan takat 100 tapi dekat 600 sebulan untuk seorang.
    .
    Fokus dan aim higher ! Bila keperluan kita yang tak cukup tu tinggi, target dan usaha pun kenalah tinggi juga.
    .
    Bukan sekadar RM 100 tapi RM 1000, RM 10000 pun dapat kita buat bila fokus berbisnes Shaklee.

    Walaupun ada orang yang berkira sangat nak berbelanja untuk supplemen, no worry.

    Masih ramai lagi orang yang sedar dan mencari supplemen kerana sedar kos hospital jauh lebih tinggi dan seksa sakit tu lagi teruk dari wang ringgit.

    Kita la yang membantu mencipta peluang dan harapan. Bantu orang lain dalam masa yang sama, bantu diri kita sendiri.

    Ida Khairani
    013.488.2382
    http://www.mysupervitamins.com

    Apa nak buat bila muka bayi naik ruam

    Apa nak buat bila anak naik ruam ?

    Ruam boleh sebab cuaca panas, sebab pemakanan ibu, sebab bahan pencuci pakaian yang berkimia tinggi..

    Jadi, ibu ayah kena la check satu-satu apa yang boleh jadi punca anak naik ruam tu.

    Selain tu, lepas baby menyusu tu, kena rajin-rajin lap pipi dengan kain lembab.. Mungkin juga ruam sebab kesan susu ibu di pipi tu.

    Apa lotion yang selamat tanpa paraben dan streroid untuk baby kita ?

    Ini yang saya rekomenkan.. herbal blend 100 % organik.








    Apa lagi kelebihan lotion Herbal Blend ni ?

    - melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki

    - Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit

    - Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary.

    Jadi bolehlah sapu pada baby untuk legakan ruam.. boleh guna sebagai lotion urutan dan menyejukkan badan jika bayi demam juga.







    Nak dapatkan untuk bayi anda ? Hubungi Ida sekarang.


    Ida Khairani
    013.488.2382
    http://www.mysupervitamins.cok

    Tabiat Merokok Punca Sakit Jantung


    Merokok sememangnya satu tabiat buruk. Malangnya 50% dari golongan lelaki di Malaysia merokok. Merokok merupakan faktor risiko utama bagi penyakit bahaya dan menyebabkan 10–12% kematian di Malaysia. Serangan sakit jantung adalah berkait rapat dengan merokok.

    Sayangkan Jantung Anda
    • Merokok menambahkan risiko serangan sakit jantung.
    • Kurangkan risiko anda dengan berhenti merokok.
    • Jangan biarkan asap rokok membunuh anda.
    • Jauhilah diri dari asap rokok basi.
    • Belajarlah menyayangi jantung anda.
    • Jangan merokok. 
    Fakta Membimbangkan Akibat Merokok
    • 50% dari golongan lelaki di Malaysia adalah perokok.
    • Di Kuala Lumpur, nisbah antara perokok lelaki dan wanita di bawah umur 30 tahun adalah 5:1.
    • Kadar merokok dari golongan remaja dan wanita semakin meningkat. 25% dari pelajar sekolah berumur 15 tahun ke atas pernah mencuba merokok dan 70% dari kumpulan ini akan menjadi perokok apabila meninggalkan bangku sekolah.
    • 60-75% dari asap rokok akan disedut oleh orang yang tidak merokok.
    • Hanya 50% perokok akan dapat menjangkau umur 70 tahun.
    • Rakyat Malaysia membelanjakan RM1.5 bilion setiap tahun untuk membeli rokok.

    Apa promosi Februari 2017 Shaklee?

    Selepas promo Januari yang gempak melabuhkan tirai, apa pula promo Februari yang best menanti..
    .
    Berita baik untuk yang nak berdiet, nak slim, nak kempis perut..

    Bulan ni Buy 1 Free 1 untuk Lecitin dan Alfalfa

    Berita baik untuk semua juga sebab semua orang pasti perlukannya kalsium untuk kecergasan diri dan kesihatan tulang...

    Ostematrix juga ada promo Beli 2 Diskaun 5% dan Beli 6 Percuma 1

    Promosi Alfalfa, Lecitin dan Ostematrix





    Itu ja ka? Tak cukup lagi... Pada yang nak cuba atau sudah merasa dan nak repeat order Vivix... Ada hadiah best menanti tau...

    Bestnya hadiah beg tu dan mug shaklee
    yg eksklusif tu




    Jadi berapa harga Ostematrix, Lecitin dan Alfalfa Shaklee bulan Februari ni.

    1. Ostematrix 7 botol ni hanya RM387.96 ! 

    2. Ostematrix 2 botol RM 122.85 


    Harga Ostematrix Shaklee


     3. Alfalfa Small( 300 biji )  2 botol hanya RM56.98 (buy 1 free 1)

    4. Alfalfa Large ( 770 biji ) 2 botol hanya RM103.35  (buy 1 free 1)

    5. Lecitin ( 180 kapsul ) 2 botol hanya 55.65  (buy 1 free 1)

    T/C : Untuk Alfalfa dan Lecitin ni, expired date adalah tahun 2017, rujuk poster.

    Produk expired 2018 masih boleh didapati tanpa harga promosi.
    Harga Alfalfa dan Lecitin Shaklee


    Untuk borong Shaklee atau dapatkan ready stok, boleh hubungi Pengedar Shaklee ini. Pengeposan available ke seluruh Malaysia.

    Pengedar Shaklee Setia Alam

    Hampir tak bergerak seperti strok akibat soft tissue injury tetapi pulih apabila

    Masa 1st time jumpa Encik Husband Zeti ni, masa di US. Member2 yang ke sana, kenal dia. 

    Glamur juga rupanya dia. Diorang panggil abang Halim, sudah berusia la tu agaknya. BerAbang-abang bagai.

    Later on baru kenal isterinya..Baru tahu kisah mereka. Kemudian makin terkejut bila tahu masih aktif berKRIKET.


    vivix
    Pengambilan Vivix membantu recovery untuk soft tissue injury


    OMG OMG. Berapa umur nii???? Main kriket kot, bukan coach tapi sama2 main dengan budak2 muda.

    Malu aii.. Nampaknya memang tak boleh miss ambil Vivix sebelum terlewat..Sebelum mereput ditelan usia.


    Dengar macam mana kisah mereka hadapi saat-saat cemas bila suaminya tak boleh bergerak macam kena strok...Dinasihatkan doktor untuk tidak melakukan kerja-kerja berat lagi selepas itu... 

    Betulkah supplemen Shaklee berjaya membantu pulihkan kecederaan tisu serius yang beliau hadapi??? Layan video ni.

    Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.


    Ha, yang rasa sudah ada tanda2 penuaan tu, cepat2 ambil VIvix sekarang sementara tgh offer ni, free membership plk tu.


    Supplemen yang bagus akan memberi kesan positif..sebaliknya supplemen yang hampas, akan memakan diri sendiri..merosakkan kehidupan di kemudian hari.

    PM untuk tahu lanjut expecially yang dah hadapi kes yang sama.

    Ida Khairani Ahmad
    013.488.2382
    http://www.mysupervitamins.com/

    Merokok Punca Mati Pucuk dan Tidak Dapat Anak !

    Kenapa Rokok Boleh Mengakibatkan Mati Pucuk. Betul ka?

    Rokok mengandungi berbagai-bagai bahan bahaya termasuk NIKOTIN. Semua perokok tau tapi selagi belum sakit selagi tu tak sedar.

    Jangan biarkan rokok jadi punca anda tiada zuriat


    Apa hubungan NIKOTIN dan MATI PUCUK

    • Tabiat merokok menyebabkan seseorang tu bergantung dan ketagih nikotin.
    • Nikotin menyebabkan saluran darah ke zakar menjadi sempit dan tersumbat. Dengan itu nikotin mengakibatkan mati pucuk.
    • Kualiti sperma anda akan terganggu
    • Kemampuan menghasilkan ereksi akan berkurangan dan nafsu seks akan menjadi lemah.
    • Hubungan Seks Anda Akan Terganggu

    Hubungan seks adalah penting dalam kehidupan berumah tangga kita. Ia membantu anda menikmati perkahwinan yang indah. Selamatkan diri dari mati pucuk. Jangan biarkan diri sendiri menjadi mangsa nikotin.

    Hargailah pasangan dan rumah tangga dengan berhenti merokok bermula hari ini.

    Lihat, bagaimana abang ni berjaya berhenti merokok demi keluarganya.


    Amalkan gaya hidup sihat dan perbaiki corak pemakanan untuk pulihkan kembali kesihatan dalaman supaya dapat menghasilkan sperma yang baik supaya berjaya mendapat zuriat.

    Untuk berhenti merokok boleh follow cara bro ni:

    Cara Berkesan Berhenti Merokok dan Tingkatkan Kesuburan


    Vivix Shaklee sangat berkesan memulihkan sel badan yang rosak akibat nikotin dan racun dari rokok. Untuk membantu pulihkan sel dan tingkatkan kesuburan, boleh ambil set kesuburan suami isteri juga.


    Ida Khairani

    Mak dah tak perlu cucuk insulin lagi selepas ..

    Hari tu mak sampai kena warded bila cek darah naik mencanak !!!!

    Kami risau, jadi usaha cari altenatif sampingan yang boleh cepat turunkan paras gula dan dapat bagi tenaga pada mak.

    Mak pun kalau boleh taknak la bergantung pada insulin selamanya.

    Familiar ? Senario ni jadi pada Umi. Alhamdulillah, sekarang maknya dah tak bergantung pada insulin dan semakin sihat.




    .
    PM Ida kalau nak dapatkan produk eksklusif yang membantu mak Umi sementara produk ni sedang promo.

    Ida Khairani Ahmad
    013.488.2382
    http://www.mysupervitamins.com


    Perlukah Side Income Untuk Semua Orang Walaupun Berkemampuan?

    SIDE INCOME. Perlukah ? Haruslah demi sahut seruan kerajaan.. boleh gitu? Sebelum menteri cadang pun ramai dah buatkan. Bijak kita ni.

    pendapatan tambahan dengan shaklee
    Side Income Perlu atau Tidak?

    Sebab apa ?

    Sebab kita mmg berkemampuan buat 2-3 kerja dengan kemudahan yang ada sekarang.

    Lagipun side income boleh jadi...

    - Duit simpanan bagi yang sudah cukup keperluan.
    - Pengalaman yang berharga.
    - Persediaan untuk financial freedom.

    Walau berkemampuan tapi time freedom atau time flexibility sangat susah dicapai sampai kurang masa bersama keluarga, YA anda memang perlukan side income yang bakal menjadi main income bila sudah matang !

    Bagi yang gaji masih tak cukup, side income tu boleh buat 1 atau kesemua ni..

    - duit pampers anak
    - duit minyak
    - bil api/letrik
    - belanja makan family

    Bagi Ida, bisnes Ida sekarang sesuai untuk kedua-dua kategori...

    Yang dah gaji berlebih-lebih, buat la bisnes ni santai pun ok.. senang ja kot.. share ja, kalau sangkut dah dapat untung runcit. Kan rezeki tu.

    Bagi yang betul2 memerlukan extra money, jangan la buat santai2.

    Buat sungguh2. All out.. ini boleh jadi main and active income bila dikerjakan betul2 tau !!

    Bukan sekadar duit pampers anak, beli rumah pun boleh.

    Dah kena tayang bonus ka baru teruja.. tak payah la.. haha !! Poyo !
    .

    Cara dan Bukti Berhenti Merokok Yang Berkesan

    Suami saya hisap rokok curi-curi sejak zaman sekolah. Bila di universiti, heavy smoker. Bila kahwin tipu dah tak merokok, tapi kantoi.

    Kemudian suami jadi light atau social smoker. Hadap ja rokok kawan sambil kawan sedekah sebatang dua. Dia jarang demam, Alhamdulillah tapi bila demam macam nak terbakar dada dan tekak tu. Sampailah terus berazam nak berhenti stop.

    Kini Alhamdulillah beliau dah berjaya berhenti merokok. Ramai lagi yang boleh berjaya kalau kuat azam tau. Bukan ja sebab harga rokok yang tak masuk akal, dah tu rosakkan diri dan orang sekeliling. Memang satu sen pun tak ada faedah. Cuba dok belakang bas, sedut asap bas tu, berfaedah tak ? Tu kira asap free tu.

    Ni la rupa keadaan paru-paru perokok berbanding yang tidak merokok. Ya Rabbi, memang la merosakkan ciptaan dan nikmat Allah dan cari bala sendiri.

    paru-paru rosak perokok aktif
    Paru-paru perokok yang sudah rosak dicemari asap rokok


    Jadi macam mana cara terbaik nak berhenti merokok ? Yang berniat dan berjaya berhenti rokok tu, korang memang CHAMPION. Nak ambil langkah pertama tu mungkin banyak orang dah cuba tapi untuk kekalkan usaha tu, ramai yang surrender awal.

    Gambar pesakit kanser paru-paru yang merokok
    Paru-paru perokok - berisiko untuk mati kerana kanser paru-paru
     

    Untuk memudahkan proses berhenti merokok, ikhtiar dengan detox Vivix ni. Cara ini membuatkan perokok dan pengamal akan rasa kepahitan bila merokok dan beransur-ansur kurangkan sesi merokok.

    Bila dah nikmat merokok tu hilang, teruslah stop. Jangan dok menyeksa diri lagi. Vivix dengan Resveratrol membantu perokok untuk membuang toksin dan memperbaiki sel yang sudah rosak disebabkan asap dan bahan rokok yang menjahanamkan sel badan.

    Video Testimonial Cara Kawan Saya Berjaya Berhenti Merokok !

    Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.


    Korang tau tak, perokok sangat berisiko untuk dapat kanser, untuk dapat sakit jantung, untuk dapat tekanan darah tinggi, untuk dapat strok !!! Gila betul siapa yang tau tapi masih sanggup spend duit untuk tadah semua risiko merbahaya ni.

    RISIKO jika anda terus menerus tidak berusaha berhenti MEROKOK :

    • mati pucuk
    • hubungan seks terjejas ..  sekarang anda tahu sebabnyakan.
    • keluarga turut terdedah pasa, asma, batuk, jangkitan paru-paru dan telinga
    • strok
    • kanser paru-paru
    • serangan jantung


    Boleh baca sini untuk info bahaya merokok

    Usaha dan jangan putus asa dengan pengambilan Vivix Shaklee yang terbukti berjaya membantu ramai bekas perokok berhenti merokok dan hidup dengan lebih sihat.

    Cara Henti Merokok Yang Berkesan dengan Vivix
    Cara Henti Merokok Yang Berkesan


    Lebih sihat selepas ber Vivix dan berjaya berhenti merokok

    Jika anda bersungguh-sungguh hendak menyelamatkan nyawa, perbaiki balik apa yang rosak dan tingkatkan kesihatan, sekarang adalah masa yang paling tepat. Bukan esok, bukan bulan depan atau tahun depan. Untuk dapatkan Vivix pada harga lebih rendah, Januari ini ada promo Vivix

    Beli 2 diskaun 5 %
    Beli 6 Percuma 1 Botol

    Setiap pembelian Vivix dan promo ini melayakkan anda untuk menjadi ahli dan mendapat harga ahli. Cuma Januari 2017 ini sahaja.

    Hubungi Ida sekarang untuk saya beri cara paling berkesan berhenti merokok dan tingkatkan balik mutu kesihatan anda yang sudah lama terjejas.


    Pengedar Shaklee Setia ALam
    Pengedar Shaklee Pro Anda

    Pengedar Shaklee Shah Alam

    Assalamualaikum..

    Orang Shah Alam yang ingin mendapatkan supplemen kesihatan dan produk rumah yang mesra alam Shaklee, boleh hubungi saya Pengedar Shaklee Sah dan Rasmi Shah Alam.

    Hubungi saya, Ida di nombor 013 488 2382. Vitamin Shaklee memang sentiasa ada dan boleh dihantar ke rumah atau office sekitar Shah Alam mengikut permintaan secara COD selain dari pengeposan menggunakan khidmat GDex atau Poslaju.

    Pengedar Shaklee Shah Alam
    Pengedar Shaklee Shah Alam

    Antara set vitamin yang sentiasa mendapat permintaan orang Shah Alam adalah :


    Vitamin Shaklee Ibu MENYUSU : ESP, Alfalfa, Ostematrix, Vitalea, B Complex, Vitamin C

    Vitamin Shaklee Ibu BERPANTANG / Pemulihan selepas pembedahan : ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, Zink Complex

    Vitamin Shaklee untuk Kesihatan LELAKI  : Omega Guard, Vitamin E dan Zink

    Vitamin Shaklee untuk Kesihatan WANITA : Omega Guard, GLA, Ostematrix

    Vitamin Shaklee untuk Meningkatkan IMUN : Nutriferon, Garlic, Vitamin C dan Zink

    Vitamin Shaklee untuk Kesihatan SENDI : Omega Guard, Ostematrix dan Collagen

    Vitamin Shaklee untuk Detox : Vivix, Herblax, Alfalfa, Peppermint Ginger Plus dan DTX

    Vitamin Shaklee untuk Masalah Alergik : Vitamin C, B Complex dan Alfalfa

    Vitamin Shaklee untuk Bantu Tambah Darah : Vitalea, Vitamin C, B Complex

    Vitamin Shaklee Untuk Kawal Tekanan Darah Tinggi : Vivix, Omega Guard, Garlic, Omega Guard

    Vitamin Shaklee untuk Kawal Paras Gula : Vivix, ESP, Vitalea, Vitamin C, GLA, Zink, Alfalfa

    Vitamin Shaklee untuk Masalah Penghadaman : Alfalfa, Peppermint Ginger Plus, ESP, Herb Lax

    Vitamin Shaklee untuk Kawal Kolestrol dan Kesihatan Jantung : Phytocol-ST dan Omega Guard.


    Untuk baca kelebihan dan fungsi setiap  vitamin Shaklee, klik page Vitamin Shaklee.

    Selain dari Ida, anda juga boleh menghubungi Pengedar Shaklee Shah Alam berikut :


    Nazipah Naim ( Glenmarie, Shah Alam ) : 012 325 7744

    Nuradiba ( Jalan Batu Tiga, Shah Alam ) : 018 263 0336

    Hawa ( Bangunan Sultan Abdul Aziz Shah, Shah Alam ) : 019 756 3581

    Liliyana ( Seksyen 18, Shah Alam ) : 016 6263059

    Nadia ( Seksyen 7, Uitm Shah Alam ) : 012 6245752

    Ida ( Seksyen 13, Menara U2, Shah Alam, Setia Alam ) : 013 488 2382


    Ok, saya dan team sedia membantu anda untuk mendapatkan vitamin Shaklee untuk meningkatkan kesihatan anda. Anda juga dijemput menyertai kami untuk mendapatkan harga ahli Shaklee. Jika tempat anda di Shah Alam tiada dalam senarai di atas, jangan bimbang.. Hubungi saya di 013 488 2382 untuk saya aturkan penghantaran.


    Berkesankah Vitamin Shaklee atau Boleh Menyebabkan Buah Pinggang Rosak?

    Untuk jawab persoalan tu, kena tahu kenapa buah pinggang boleh rosak? Saya kongsikan 11 Punca Buah Pinggang boleh rosak supaya kita dapat elak sebelum terkena.

    11 punca buah pinggang rosak dan adakah Shaklee salah satu darinya?

    1. Kerap tahan kencing
    2. Kurang minum air kosong
    3. Suka makanan masin
    4. Kerap minum minuman berkarbonat
    5. Kerap terkena penyakit jangkitan kencing seperti kencing kotor dan sebagainya.. Di mana puncanya adalah kurang menjaga kebersihan anggota sulit. Bila dah terkena pula, diberi antibiotik namun sebab tak displin.. Jangkitan berulang lagi.
    6. Suka dan kerap makan daging merah dan makanan laut yang mempunyai asid urik tinggi.
    7. Merokok
    8. Bergantung pada pil penahan sakit.
    9. Minum alkhohol secara berlebihan.
    10. Obesiti
    11. Berpenyakit tekanan darah tinggi dan kencing manis yang tidak terkawal.


    Bila buah pinggang rosak, terpaksa pula pergi dialisis di mana mesin yang perlu jalankan fungsi buah pinggang. Confirm kehidupan akan terbatas.

    Dari 11 punca di atas, vitamin Shaklee sah-sah tak ada. Vitamin Shaklee memegang moto selamat, berkesan dan mesra alam. Vitamin Shaklee bersumberkan semulajadi supaya tidak membebankan badan untuk diproses dan dibuktikan dengan Landmark Study memberi perubahan positif pada pengamalnya.

    Saya nak kongsikan lagi perbezaan Shaklee yang membuatkan ia lain dari vitamin di farmasi yang kebanyakan adalah dari sumber sintetik dan tidak menjadi punca kerosakkan buah pinggang.

    Setiap produk yang masuk ke dalam botol Shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan, bekerja tanpa kompromi dan mesra pada planet kita.

    Perbezaan Shaklee dengan vitamin lain di farmasi


    Shaklee Sentiasa Selamat


    Semua supplemen Shaklee ni sumbernya adalah dari alam, bahan2 semulajadi..  Untuk cari bahan yang selamat ni, Shaklee buat ujian sebanyak 350 kali ke atas bahan-bahan yang bakal menjadi kandungan vitaminnya supaya ia bebas logam berat, racun perosak atau bahan tercemar yang merbahaya. Kalau ada yang tercemar tu, Shaklee sanggup stop production sesuatu produk sampai sumbernya confirm bersih, tiada kompromi. Bila produk dah siap pula, Shaklee buat lagi test. Setiap tahun lebih 100 000 ujian kualiti control untuk menjamin ketulenan dan keselamatan setiap produk.

    Ujian yang Shaklee lakukan untuk menjadikan ia SELAMAT pada manusia


    Malah, botol pun boleh dikitar semula, BPA Free dan bebas dakwat bertoksin.

    Secara teknikel, semua produk Shaklee, TIADA

    • paraben
    • triclosan
    • phthslates
    • sodium lauryl sulfat (SLS)
    • natrium sulfat eter lauryl ( SLES)
    • propilena glikol
    • bahan yang diharamkan
    • pewarna
    • lemak trans
    • pemanis tiruan
    • perasa tiruan

    Untuk pengetahuan, kalau makanan kita atau vitamin kita mengandungi bahan-bahan tercemar, bertoksin macam inilah, tugas buah pinggang jadi berat sebab perlu tapis dan buang. Tambah-tambah kalau terdedah pada 11 punca buah pinggang rosak seperti di atas tu. Namun, Alhamdulillah Shaklee memang selamat dan tiada mengandungi bahan yang membebankan kerja buah pinggang dan kami sangat galakkan pengamal Shaklee mengambil air kosong sebanyak mungkin.

    Shaklee Sentiasa Berkesankah?


    Shaklee membuktikan semua produknya betul-betul befungsi dan berkesan seperti yang dijanjikan. Semua dibuktikan melalui lebih 100 kertas kerja saintifik. Malah Shaklee komited hingga membelanjakan lebih 300 juta USD untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

    Scientific papers dan published in peer-reviewed scientific journals


    Kajian 2007 Landmark Study mengesahkan bahawa produk Shaklee memang berkesan di mana perbandingan di buat dengan orang yang tidak mengambil supplemen, mengambil supplemen jenama lain dan pengambal supplemen Shaklee. Maklumat lanjut tentang hasil kajian ini boleh baca di sini.

    Shaklee Prihatin dan Sentiasa Menjaga Alam


    Pengasas Shaklee, Dr Forrest Shaklee memegang prinsip Hidup Harmoni dengan Alam Semulajadi. Bukan sahaja untuk sihat kena mengamalkan makanan semulajadi malah kita hendaklah menjaga alam. Sejak itu syarikat Shaklee sentiasa walk the talk.

    Anugerah dan Pengikhtirafan dunia buat Shaklee - Mesra Alam

    Oleh kerana itu, jangan bimbing berkenaan keselematan produk Shaklee. Ia selamat dan berbeza dengan vitamin di farmasi juga ubat-ubatan sintetik di mana vitamin Shaklee selamat untuk diamalkan untuk jangka masa panjang dan tidak merosakkan buah pinggang.



    Ujian buah pinggang selepas amalkan Shaklee

    Jadi, berkesankah vitamin Shaklee atau boleh menyebabkan buah pinggang rosak? Jika ingin konsultasi untuk vitamin Shaklee, boleh hubungi Ida sekarang.

    Pengedar Shaklee Shah Alam
    Pengedar Shaklee Pro Anda





    Betul ka kanser boleh dilawan dengan Resveratrol?

    Anngur... Resveratrol .. Propa.. Apakah???

    Resveratrol adalah sebahagian dari polyphenol. Asal usulnya dari kulit anggur dan sebahagian tumbuhan lain.. Bukan anggur biasa2 tapi anggur yang terpilih dan tahan lasak macam anggur muscadine dalam gambar ni yang bersaiz seperti sebiji bola golf yang mampu tahan pelbagai perubahan cuaca ekstrim.

    Anggur Muscadine yang kaya resveratrol, anti oksida dan anti kanser

    Sebagai mana kuatnya tumbuhan ni menahan dari cuaca dan serangan luar, begitu jugalah kelebihan kandungan resveratrol yang dia ada, sebagai anti oksida melawan radikal bebas yang jadi punca macam2 penyakit termasuklah kanser.

    Kajian menunjukkan, pengambilan resveratrol dapat melindungi dan menghadkan penyebaran kanser sel dan membunuhnya.

    Untuk pengetahuan, kandungan utama Vivix Shaklee adalah Resveratrol dan ramuan keseluruhan Vivix adalah 13 kali ganda lebih baik dari hanya Resveratrol sahaja.

    Key ingredients have been shown in laboratory studies to activate cellular defenses, neutralize free radicals and slow the development of damaging AGE proteins that can lead to cellular aging. “

    Sumber : Webmd

    Research paper : ncbi

    So, kalau rasa 'prevention is better than cure' tu betul, amalkan Vivix hari ni juga ..


    pengedar shaklee bandar bukit raja

    Waktu minum tu tak rasa urat mengeras, pengakuan pengguna Vivix seorang pesakit Bell's Palsy

    Tahu seseorang yang sengsara akibat Bell's Palsy?
    .
    "Bell's palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop . The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva."



    supplemen shaklee untuk bell's palsy
    Urut saraf yang tegang dan tidak sensitif menjadi lebih baik

    .
    So, resveratrol melindungi sel saraf dari rosak dan memberi tenaga pada sel saraf untuk berfungsi dengan efektif. Kandungan utama Vivix Shaklee adalah Resveratrol dan Polyphenol, anti oksida yang sangat powerful yang dapat beri perlindungan pada sel sihat dan memulihkan sel rosak.
    .
    Sebarkan berita baik ni.
    .
    Hubungi Ida untuk dapatkan Vivix sekarang ok !
    .

    Apakah kesan Vivix Shaklee pada DNA dan telemore pengamalnya

    Apa itu DNA manusia?


    DNA membina semua SEL badan kita. Di dalam DNA terdapat maklumat genetik yang membina siapa kita dan unik berbanding orang lain. Setiap organ manusia dibina dari SEL yang membawa maklumat DNA termasuklah kulit, hati, jantung etc.

    Bila tiba masa, sel kita akan mati dan sel baru akan terbina. Sel baru mendapat maklumat dari DNA untuk ditiru dan ini berlaku berulang-ulang kali sepanjang hayat.


    Hubungan sel, DNA dan TELEMORE

    Apa pula TELEMORE?


    Telemore melindungi maklumat pada DNA. Telemore adalah penutup pada setiap rangkaian DNA yang melingdungi kromosom. Kalau kita boleh bayangkan tali kasut, plastik di hujung tali kasut itu adalah telemore, yang membantu tali kasut supaya kekal pada bentuk asal dan tiada benang tercarik.

    Namun TELEMORE akan memendek lama-kelamaan. Tanpa penutup DNA iaitu TELEMORE, DNA kita akan rosak dan sel tidak mempunyai maklumat lagi untuk digunakan semasa membina sel baru. Bila telemore sudah tiada, tiada lagi sel baru boleh dibina.

    Oleh itu, TELEMORE boleh menjadi punca dan petunjuk pada penuaan sel. Selain dari faktor usia, telemore boleh menjadi pendek disebabkan merokok, obese, kurang bersenam dan diet pemakanan yang tidak baik.

    Apa akan jadi pada TELEMORE buat pengamal Vivix Shaklee?


    Telomeres are protective caps of repetitive DNA at the end of chromosomes.  In a preliminary clinical study, Shaklee users who took Vivix and other Shaklee supplements for at least 5 years had a 40% lower rate of telomere shortening across the adult age range compared to a healthy control group.*

    A statistical analysis projects that an 80 year old Shaklee user would have the same telomere length as a 41 year old.∞
    ∞Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414.

    Mengikut kajian yang dilakukan pada para pengamal Shaklee yang mengambil Vivix dan supplemen Shaklee yang lain melebihi 5 tahun, mereka berjaya menurunkan kadar pemendekkan TELEMORE sebanyak 40%. Ini bermakna, makin lambat TELEMORE memendek.
    .
    Malah TELEMORE seorang yang pengamal Shaklee yang berusia 80 tahun mempunyai panjang TELEMORE sama dengan orang berusia 41 tahun.

    Ini bermaksud, lebih lama maklumat DNA terpelihara dan sel dapat diperbaharui dengan maklumat DNA yang tidak diganggu. Kesannya, seseorang dapat melawan penyakit dengan lebih baik dan taraf kesihatan yang lebih elok.


    Kesan pengambil Vivix Shaklee pada DNA dan TELEMORE manusia



    Jika kita tidak mahu tua sebelum usia disebabkan cara hidup yang tidak baik, amalkan supplemen Shaklee dari sekarang dan Vivix Shaklee untuk membantu melambatkan penuaan sel secara tidak matang.

    Bulan ni, Vivix promosi

    • Beli 2 Percuma 1 dan FREE MEMBERSHIP
    • Beli 6 Percuma 1

    Hubungi Ida sekarang dan mulakan beramal dengan supplemen semulajadi terbaik di dunia ni. Boleh whatapps ke 

    Ida - 013 488 2382

    Jika anda sayangkan kesihatan, berubahlah dari sekarang. Pelihara nikmat Allah sebaiknya dan jangan mengalah sebelum berusaha.

    Supplemen Anti Kanser untuk Melawan Bahaya Kanser

    Tahu tak sel kanser terjadi bila sel yang sihat menjadi abnormal sel dan tidak stabil yang berpunca dari radikal bebas.

    Sel kansel sangat cepat menyerang sel2 sihat yang lain dan merebak menjadi sel kanser juga.

    Resveratrol, kandungan utama dalam Vivix merupakan anti-cancer, menstabilkan abnormal sel dan beri perlindungan padal sel sihat dari radikal bebas.

    Resveratrol mampu melawan sel kanser


    Nanti Ida share banyak sangat testimonial positif vivix membantu pesakit kanser. Kalau nak baca bukti dan research paper tindak balas Resveratrol terhadap pelbagai jenis kanser, boleh baca sini Resveratrol and cancer.

    Berita Baik yang tak dapat dilepaskan, bulan Januari 2017 ni, boleh dapatkan Vivix dan Percuma Membership ! Dapatkan penjimataan juga dengan belian twin pack juga Buy 6 Free 1. Boleh hubungi Ida untuk maklumat lanjut.


    Pengedar Shaklee Shah Alam, Bukit Raja, Setia Alam. 


    KENAPA LUKA PESAKIT KENCING MANIS LAMBAT BAIK?

    Bila makin tua, banyak sel dah rosak. Sel yang tak sihat ni, performance pun semakin menurun. Jadi penyakit lebih mudah dapat dan pertahanan diri pun makin merosot. Kalau terluka atau injured pun memang lambat baik.

    Bagaimana pula dengan pesakit kencing manis? 


    Untuk luka sembuh, sel-sel di anggota badan yang terluka perlulah dapat terima tenaga. Tenaga ni dihasilkan daripada makanan yang ditukarkan menjadi glukosa. Namun untuk pesakit diabetis, gula tak dapat ditukarkan menjadi tenaga seefisyen seperti sepatutnya akibat sel yang rosak dan insulin yang tak sensitif dengan kehadiran gula.

    Bila tenaga tak ada, bahagian-bahagian yang terluka tak dapat pulih malah makin parah apabila berlaku infeksi.

    "Alhamdulillah kak ida ayah bertambah baik." - Shakilah.

    Ini respon dari anak yang ayahnya mengalami luka di kaki dan lambat baik sebab sedia alami komplikasi jantung, buah pinggang dan kencing manis.


    Yang ni pula saya screen shot kata-kata seorang doktor..feedback dari nursenya tentang pesakit yang perlu sentiasa datang untuk cuci luka.

    Kalau open wound dan nak cepat baik, bolehlah ikhtiar dengan Vivix Shaklee


    Untuk pengetahuan, resveratrol dalam Vivix ni sudah dikaji dan terbukti memberi tenaga pada sel dan membaik pulih sel yang rosak akibat radikal bebas dan faktor usia. Jadi bila sel dah makin sihat, pelbagai fungsi badan semakin baik. Bahagian kaki yang sebelum ni tak sampai khasiat, insyaAllah makin cepat pulih. Tak terkecuali untuk pesakit kencing manis.

    Vivix Shaklee beri tenaga pada sel dan cepatkan pemulihan luka


    Bagi yang inginkan altenatif terbaik untuk cepatkan pemulihan luka yang lambat baik disebabkan masalah kesihatan, boleh whatapps

    "Order Vivix Shaklee " ke 013 488 2382



    pengedar-shaklee-setia-alam
    Pengedar Shaklee Bandar Bukit Raja